Saya sayang blog ni..

Sunday, April 6, 2014

Blog ini merupakan harta yang berharga untuk saya..

Catitan perjalanan jatuh dan bangun saya...
Bila baca balik blog ni, saya senyum sorang-sorang... How time flies..
Bagaimana saya hadapi jatuh dan bangun hidup..
Blog ni jugak saya kenal kawan2 baru.. ada yang pernah jumpa dan ada yang dah jadi kawan fb ada yang tak pernah kenal..remain cyber fren.... 

Saya masih malu untuk mendedahkan siapa saya..kih3.. This blog so on cut!!.. 
Aper pon pengalaman saya megalami kecederaan ACL.. operation fail dan ACL Revision adalah satu pengalaman pahit. Ada yang e-mail tanya pedapat..silakan.. I am happy to give advise base on experience.

Saya dah sembuh alhamdulillah... 

Peringatan saya..

Sabar ketika sakit..
Always positive..
Banyakan berdoa ketika sakit kerana.... InsyaAllah doa orang sakit itu makbul.
Untuk kes saya..saya dianaya juga kerana mal alignment of ACL graft yang akibatnya kena ACL Revision.. Nah!!.. Doa org yang teraniaya lagi dimakbulkan Alah swt.
Dianiaya oleh orang..haih!.. macam2..
 
Tapi..sabar..
Alhamdulillah..satu-satu doa saya dimakbulkan... *sob sob..

InsyaAllah..seperti yang dirancang saya akan menunakan umrah on 23 April 2014. Pertama kali nak jejakan kaki.. excited!!...

Lepas balik umrah saya busy dengan exam.... InsyaAllah..PRUBSN Takaful agent wannabe.. Penting takaful ni kawan2.. Mujur ada takaful ni..kalau tak mana nak cekau lagi 10K ..sebab company cover 20K je  untuk 2nd Operation saya.. Saya tak ada kesedaran takaful sebelum ni... Anda jangan jadi seperti saya yer kawan2...

Dulu org takaful datang approach saya larikkkk...
Lepas ni bila dah jadi agent..kawan2 lari tak??.. hehehe...

Mungkin ada hikmahnya saya diduga dgn sakit dan masalah kewangan...lagi pun konsep takaful perlu diketengahkan..

Saya berdebar menunggu hujung 2014...
Semoga tahun ini adalah lebih baik daripada tahun lepas...Amin..

3 comments:

ilovekampungku said...

Selamat menunaikan umrah

hairi said...

Hi LILB, bole saya tahu kat mana u perform 2nd op? Tnx for the info..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

KPJ Damansara with Dr.Gan @hairi