Hidup..oh.hidup..

Sunday, June 9, 2013


Beginilah lumrah hidup..  Pergi dan pulang dari kerja meghadap kesesakan lalu lintas. Bertahun sudah hidup sebegini.. Begitulah rintihan hati. Walaupun bukanlah selalu LIBL perlu ke tempat customer ditengah bandaraya tapi inilah kehidupan my ex rakan sekerja yg merupakan exhousemate LIBL. Setelah my exhousemate resign, tugasan diambil alih oleh adik junior..Sekarang,adik junior pulak resign.. Jtuhlah ke tangan LIbL  sepenuhnya.

Allah!!.. Penatnya sebab dah bertahun menghadap benda yang sama. Wlaupun tidak terlibat sepenuhnya..sekurangnya ada hasil programming luahan dan perahan otak LIBL disitu. 
Hidup mereka telah berubah.. LiBL masih disini?.... Bukan selesa tapi kecederan kaki ini membuatkan hidup LIBL seolah limited. Pasrah dgn takdir.. 

Kata orang "Setiap yang berlaku ada hikmahnya."

Apa yang telah berlaku adalah my trigger point untuk menjadi insan yang luar biasa!..

  
Beginilah kesesakan di Jalan Tun Razak ketika selepas hujan petang. 
Kalau tak hujan pun lebih kurang sama.


Sampai bila aku kena hidup macam ni? Peluang untuk membuat sesuati yang baru selain meghadap system di dua customer ditengah KL ni gagal. Lagi sekali LIbL kecewa.. 

Yes boss!.. I have no choice. But I have option!..

Lagi trigger point untuk LIBL upgrade my life. Sampai bila nak hidup macam ni? 
Scary pulak pk 50 tahun hidup mengadap jem.. 50 tahun hidup stress dengan keja dan balik lambat. Increment..ya Allah..paling banyak RM 150 setahun.. Bonus?.. 2 kali selama 8 tahun. 
It is enuf LIBL!..

Business online so so je.. sumthing is not rite?.. LIBL bukan drp biz family.. Kena belajar ni..
Nahh...seminar FOC drp Dr Azizan..Hidup Luar Biasa memang itu yang LIBL cari..
Betapa ramainya mANusia yang ingin hidup luar biasa. Semua muda2 lagi.. 

Wht wrong with me?.. 
Aku x mahu berubah?.. 
Am I happy with my life?

Ohh... Saya x ada impian yang jelas.. Betull tu!.. Sejak habis belajar Master.. Belum sampai seru nak sambung PHD. Susah je nak demand gaji wlpn ada Master. 

Apakah jerung saya?.. Jerung yang akan mengejar saya untuk terus memecut tanpa toleh ke belakang.


Hidup kena ada impian..
Itulah jerung hidup anda!.

Harap-harap tak rugi LIBL invest pada seminar bulan depan yang harganya hampir 1K dan korbankan masa weekend dan 2 hari annual leave..

Kalau niat baik kerana Allah..InsyaAllah..Moga Allah swt permudahan urusan. 

4 comments:

ilovekampungku said...

hidup itu ada kesabaran...dan takat mana kesabaran itu..kita yang tahu...semoga LIBL tabah...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

insyaAllah..amiin..

Willie a.k.a Reptoz said...

Lamanye awak x jenguk blog saya. Huhu....

Sedih betul baca entry kali ni. Memang sukar bekerja dgn syarikat swasta. Sebab tu le skarang saya masuk gomen.

Nasib dah bertambah baik.

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

#Willie...

so sorry.. time chasing me.. sat I masuk tengok sebelum shut down.. :)