Hello 2013

Friday, January 4, 2013

Pejam celik pejam celik..dah 2013..


Baru LIBL perasan tak der entry untuk 2013.. alasan seperti biasa busy dengan kerja sehinggakan tak der idea nak tulis apa kat blog ni. Sayang blog ni taw..pelbagai kisah kehidupan yang telah LIBL lalui and as usual LIBL lebih senang untuk tidak dikenali agar dapat mengekalkan rasa freedom to write. Tapi ada yang mmg kenal pon... keep it secret ya!.. Makaseh!..

Alhamdulillah.. after the injury kaki ni better boleh jalan2 wlpn x kuat mcm dulu. Boleh bawak laptop.. Orang tak perasan kaki LIBL ni sakit except bila solat  & tangga!!..

As doctor said.. You are recovering but incorrect inside that you need to redo the whole thing back. Bila nak buat?

Ini yg menjadi masalah... Financial.. Time.. Confidence.. 
Yer rasa phobia dan takot untuk repeat recovery dan rasa sakit. 

MasyaAllah.. bila dengar ceramah Prof Muhaya from galery IKIM.. LIBL tersentap...betapa lemahnya iman. Rasa tidak yakin kerana diri masih belum total submission pada Allah s.w.t. Macam-macam alasan..nanti unpaid leave x der duit. Saper nak drive pergi physio. Ya Allah.. 
Konon nak saving tapi rasanya macam tu jer.. ttb beli smart phone.. tiba2 TV meletup.. tiba2 side mirror org langgar lari.. lagi2 kerja kena travel.. dah x boleh bawak bekal (maklumlah office orang..segan..). Sekali makan RM 5 ~ RM 20. Kadang-kadang tu bukan nak makan sangat..tapi kalau tak makan nanti petang kelaparan pulak. 
Akhirnya bila? Sakit ada lagi tapi in control.. Solat masih dikerusi.. :(

 Terdetik dalam hati..agak2 dah tak boleh berjalan langsung baru pergi hospital..

Selepas terkena sentapan prof Muhaya... LIBL rasa it's time!.
InsyaAllah.. lepas habis projek ni..

LIBL tak der azam baru.. melainkan nak sembuh & solat seperti biasa..


Kita kena bersangka baik pada Allah s.w.t.. Betul tak?