Being Blessed..

Wednesday, September 19, 2012


Alhamdulillah..

Emotional and Spiritual in stable.. 
After hardship there is a relieve... Subhanallah. 
Janji Allah s.w.t itu benar.. Keep on Praying!!


‎"One who has deep iman and knowledge usually remains quiet while in times of difficulty. One who has less iman and knowledge causes loud noise. Just like the ocean. Have you ever seen the waves of a high tide, and how they clamor when they arrive at the beach and strike the rocks? Because the ocean near the beach is shallow, even a kid can challenge it, while in the depth of the sea it’s quiet, peaceful and full of majesty. The deeper you get in iman and knowledge, the more peaceful you become."
— Yaser Birjas


Blessed is the man who found a WOMAN for marriage who loves ALLAH more than him and blessed is the woman who found a MAN for marriage who waits for her and asks for her from ALLAH!


May Allah s.w.t grant me sabar and ease for my 2nd operation..


Note: Off to New Castle.. tonite!!



Pengajaran disebalik surah al-Kahf

Thursday, September 13, 2012

Nabi saw bersabda:

”Barangsiapa yang menghafaz 1-10 ayat dari surah Al-Kahfi di pelihara dan di selamatkannya dari Fitnah Dajjal ‘. (Diriwayatkan oleh Ahmad dan Muslim, An-Nasaie)

Kali ni LIBL nak share apa yang Ust Hasrizal (http://saifulislam.com) share pasal fitnah Dajjal. 

Fitnah yang dimaksudkan adalah juga bencana yakni bencana yang menimpa umat Islam sekarang. Tidak semestinya bencana alam tetapi juga "Kekeliruan".. Kekeliruan antara yang benar dan yang batil. Maka dengan kekeliruan ini, umat islam menjadi semakin lemah dan lalai.

Contoh:




Watak dalam kartun teletubbies yang dikatakan mengiktiraf golongan aww.. Watak teletubbies lelaki memegang handbeg. Bagi kanak di neara kita ia merupakan satu kekeliruan dan akan membawa pengaruh kepada pembangunan minda kanak-kanak. Namun, siapa yang harus diperslahkan. Apakah kita mampu menolak segala mungkin drp barat?..

Ini lah yang dinamakan kekeliruan..

Asal pencitaan teletubbies adalah daripada negara barat. Maka tidak hairan bagi mereka menwujudkan watak ini sebagai pengitirafan mereka kepada golongan LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Tran sexual).  

Kartun ini mendidik anak supaya respect LGBT!..

Tetapi bagi kita umat Islam.. LGBT mmg ternyata salah dari sisi agama. Tidak bagi negara barat.

Ini dinamakan menanamkan nilai2 murni namun terlarang disisi agama..

Bagi LIBL..  

Pandai2 lah memilih apa yang baik dan yang buruk untuk anak-anak. 

Jadikan surah al-kahf satu amalan.. 

Biskut Raya 2012

Tuesday, September 11, 2012



Ada berannn nak rasa?

Kalau masuk ICU bayaran adalah ditanggung sendiri..
Muahahhaha....

Note: Biskut raya play-doh yang natasha buat..


Bebeyy yang cute!


"Bebeyy" cara pronounce adalah "BearBear"..

Hahaha... Whateverlah kan..
I am happy to see their expression upon receiving this gift.. 

May Allah s.w.t bless them and turn out to be well educated with good islamic personality and practice..

Missing Yaya & Wiwin ...

There are adorable kiddos!..


Selamat Hari Raya!




Taqabbalallahu minna wa minkum... 

Selamat hari raya..?? ehh.. baru nak wish ker?.. Aci la.. Hari ni LIBL raya sbb dah abes puasa 6 hari..

Aci lah kan.. sbb LIBL busy dgn melawat makcik LIBL yg sakit di HKL dan menguruskan hantaran adik yang akan bertunang awal bulan 11 nanti serta kesibukan menghadapi bermacam- macam cabaran dan dugaan hidup. 

Alhamdulillah... Dalam pengakhiran sebuah kesedihan ada kegembiraan yang Allah s.w.t kurniakan. Sabar, berusaha, berdoa dan serahkan ketentuan kepada Allah s.w.t adalah
The Secret Key of Everything.

Bila LIBL nak bertunang ?? (sebelum org tanya meh LIBL bg taw.. )
InsyaAllah.. andai baik utk LIBL dan agamaku.. LIBL akan undergo 2nd surgery.. hujung tahun nanti. Niat LIBL.. adalah untuk kembali solat seperti biasa bukan duduk dikerusi selamanya. Dapat pergi ke baitullah dgn sihat walafiat. Moga Allah permudahkan recovery kali ni. Amin.. 

(Silalah amin kan..)

Hal2 yang berkaitan tunang, akad, kawen harus di KIV.
Ada jodoh tak ke mana kan... Malas nak berharap takut kecewa lagi.. HAHAHA..

Kawan2 tak payah la nak korek2 or me'mamarazikan LIBL yer... Ishk3.

Andai dia yg terbaik utk ku dan agama ku.. moga Allah s.w.t permudahkan segalanya. 
Doakan kaki ku cepat2 sembuh yer kawan-kawan.

LIBL practice jawab la ni.. confirm2 org tanya punya nanti.. adeiilahhhhhh..

Minggu minggu ni last syawal..  Marilah berpuasa 6 hari di bulan syawal. 


Minggu lepas LIBL puasa 4 hari bekerja.. Isnin tuh puasa separuh hari jer.. 
Tengah hari tu bukak puasa kat The Chicken Rice Shop.. Hahah.. Aperkahh??..
Ada orang ajak lunch kaedahnya.. surprise la konon... maka dengan rela bukak puasa lah kaedahnya. Orang belanja mmg sedap.. lagi-lagi yang belanja itu adalah Incik Architect. 
Nanti dtg visit site kat sini jangan lupa ajak LIBL lunch lagi.. hahahaha..

.... harap Incik Architect x jumpa blog saya ni..... Agagaggaga!!