Caught in Action!

Thursday, July 26, 2012

1st day berpuasa di kampung laman bersama family. Abang balik..Adik pon balik.. Full set. 
Malam tu punya banyak kereta di highway. Mujur tak jem. 

Esoknya dah puasa.. 

LIBL pon ala2 lupa..rasa2 nak ke dapur teguk air .. ehh hari ni puasa..

Ajak adik pegi beli barang and jalan-jalan. Ajak dak kecik yg x berapa nak kecik ni ikot..
Dia demand sepit rambut 2 set kat supermarket.

LIBL tanya bawak duit tak? Sapa nak bayar.. Terus tarik muka mintak belas ikhsan mak su dia pulak.. 

Muahahahaa..

Mak cik nak test jer.. 

Dah puas jalan2 di destinasi 1 & 2.. 
Bergegas ke destinasi ke 3..

LIBL tanya dak x berapa nak kecik..

Kuat lagi tak ni..??

KUATTT!!..

Ohoho..tadi kat supermarket mak cik kasi dia pilih nak beli apa buat bukak posa terus semangat!

Jomm!!

Destinasi ke 3 ..

DONE..

Dak tu melepek kat seat belakang tanpa kata..

Sampai umah 1.30pm kuar drp 11am..

Jam pukul 3.30pm..

Jeng..jeng..jeng..

kat dapur..

Haaa???.. Buat apa tu??

Caught in action..

 
Muka kantoi..
Dalam hati.. ni makcik & maksu punya pasal drag dia pi shopping. kan dah menggelupur kelaparan..

MakCik: Saper soh tido lambat.. Kan x larat bangun sahur.. Mmg la x larat posa.
Budak x baper kecik: MakSu ajak main game kat ipad.



Dak paling kecik ni mmg x posa..
Tido dalam keta.. Bangun2 terus on TV.. Wahh..Wahh..

Kalau dia tak suka dua-dua tangan dia, kibas.2.
Cumel... Suka ajuk.. 
Lagi nak kacoo...


Nota Kaki Cedera:

Entry ngantuk buat slide presentation..
Nampaknya Next next next akan ada entry ngantuk dan mengantuk.. hahah..

2 comments:

DrSam said...

Salam Ramadhan al-mubarak LIBL. Satu hari termiss...sahur :)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Salam Ramadhan al-mubarak Dr Sam. According to www.productivemuslim.com kita kena prepare our self to wake up for sahur. Tp biasa tuh..penat kerja & urusan seharian..tidur x mati org kata.. :D