ReUniON

Saturday, June 30, 2012



It has been a while actually..


Kata Nana, "Macam baru jer Nusaibah balik drp Pakistan.."
Nuzul said, "Sama kita ni, semua tak berubah kecuali saiz!!"..  MuaAHAHHAahahaha.. 
Sambil gelak2 jalan menuju ke lift meninggalkan Nana, Firdaus & Tasneem. Happy Family!.. 

Nuzul as usual, sekali bercakap ader je la idea lawak dia. Nana pon sama, sempat lagi keluarkan Tagline Nuzul yg kami semua hampir lupa. 

"Mutu!!" kedah pekat yang bermaksud moto.. kenderaan yang mampu dimiliki ketika itu.

Miss our old time.. kata Nuzul, the best fren ever adalah kawan-kawan zaman belajar..

Betul tuh Nuzul, kawan sekerja ni lain.. They come and go!..

I wish Imah was there too...

Punya hingaq kami kalau berjumpa, mana la budak lelaki tak curah air sebaldi drp tingkat atas ke tingkap bilik kami. Siap kena baling mercun lagi.. 

Zaman tuh, TV mana ada dlm bilik. Internet tak secanggih sekarang. Kami boleh pot-pet seharian. Bayang kan.. 
Alhamdulillah...29th June 2012. Another reunion with Nusaibah status as "ENGAGED".
Tasneem pon dah besar.. 

Masa sangat mencemburui kita!.. Rasa kejap sangat.  

Nuzul kena balik kampung. Actually, mak dia tak sihat sangat. 

Aperpon kami semua kekenyangan. Sedap Nana masak yang memang khas untuk kedatangan kami. Homemade cooking will always be remembered!..

"Incik..he is a real man. Memang sesuai dgn Nana" kata Nusaibah. 
"Tak sangka kan Incik tuh sporting.." kata Nuzul agreed by Nusaibah. Incik yang skema.. sapa tak kenal Incik masa time Asasi Sains Hayat dulu.. :)

Kembang kempes Incik kalau baca.. Nana cukup jangan mengembang dah!.. Hehehe.. (mentang-mentang dah loose weight kan.. x pa nana!.. Nanti LIBL share how to count calorie..)

We all head to Pudu Raya hantar Nuzul. Then..yeahh.. Bukit Bintang, Pavilion, The Jungle, Modesto's, KLCC, Saloma Bistro, Zouk and Dataran Merdeka. Semua tu lalu jer tengok-tengok orang. Dah pukul 11 lebih pon..Seram sikit nak keluar drp kereta. 

Tak habis-habis dengan lawak Modesto's.. 

Even dah berbelas taun in KL. After midnite adalah zon larangan merayau.. In few case jer like mid nite movie itu pon kalau ramai2. Jam 12 - 5 agak bahaya. Time selamat adalah  5 ke atas. Sebab dah subuh. TQ to Mojo Jo Jo for telling me this and being in my life for a short time.  

Back to the story..

Just berhenti kejap dlm kereta tgk Bangunan Sultan Abdul Samat yg bertukar warna. Tak habis lagi borak taw Nana.. 

Then we head to Bandar Tun Razak..

Arrived home around 1pm. Drive sambil sengeh2... 

Nana, Nusaibah said.. dia nak buat syarat.. "Bila dah kawin, dia mesti ada time untuk hang out dgn kawan-kawan."

Mujur Incik memang kenal kami masa kat UM kan.. walaupun tak pernah borak.. 
I just can't imagine how Nusaibah fiance will adapt to our cacamarba.. 

Nota kaki sakit:

Afraid that I can't attend he wedding. 2nd operation will be end of Nov or end Disember. 
Doctor not available until end of August. Since, he's a doctor in charge for our national athlete. Majlis Sukan Negara ada apa tah..

Nusaibah said, sebelum dia kawin kena pi jalan Kelantan. 
Ok.. Ok. Akan diusahakan. September may be!.. 
FireFly form Subang Jaya kot..



4 comments:

Raihanah said...

Sya akn simpn kata2 doktor nusaibah.."dari 1km dah tau bmi dia lari"..lawak la..firdaus gelak ja...nida kena bg smgt dan tnjuk ajar nih...
hahaha....Kena senaman...bru sihat dan fit...

Raihanah said...

terdelete plak komen...Tak puas sembang, mujur nuzul ingtkn dah 10.30..klau tak trlepas bas. Tq na sudi dtg.. hrp2 lepasni bleh buat reunion lg....
Best la dok flashback kngn lama...lawak... Knduri nusaibah insya-allah akn diusahakn utk hadir, dan nida, betoi, better p kelantan lepak2 dgn nusaibah sblum dia berubah status...
Insya-Allah smga 2nd operation brjln lncar..sya doakn nida sntiasa sihat dan happy...ameen

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Owhh..dengaq2 tp mcm x catch sgt. As usual educated and skema punya lawak.. Ngeh3..

Masa dlm keta lagi la hingaq..kat umah Nana tu Saibah control taw..Ai pulak terlebih kuat gelak..Ngeh3.

Jom ahh Nana.. Tgk FB. Tiket murah tuh lepas raya kita pi..RM 68 pi balik..airasia.

Nota to Incik: Kami nak colek Nana sehari dua boleh ka?.. (pepandai ja aku ni.. hak3..)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

kejap kan masa berlalu.. best sungguh time tu kan.. lepak2 kat bilik Saibah.

Bilik sendiri org lain buat port kan?.

Pi makan sama2.. bfast, lunch & dinner. Jalan2 kat bukit chenta tu!..
plg igt korang tgk cita hindustan & ai tido.. hahahha..