Main masak-masak .. :P

Sunday, April 15, 2012

Tiba-tiba rasa nak masak.. takat makan 3 orang boleh la.. tp kalau nak masak utk ramai-ramai rasnya x daya dgn kaki yg sakit and dah attack my back. 

Cooking not a big deal sebenarnya.. Busy kerja LIBL memang jarang masak.. Sejak2 MC nih jer.. Teruk sungguh LIBL kerje selama nih.. ishk2.. 

Mak LIBL dah kerah LIBL masak drp sekolah rendah lagi.. jadi eldest perempuan in family mmg kena kerah. I have to help my mom masak..Then baru boleh buat keje sekolah.. Huahauhuhaa.... Dasyat kan?. Kalau tak tolong nanti kena bebel.. Tak pon bapak akan dtg..pg tolonh mak tu sbb mak dah bising kat bapak sbb LIBL x tolong. Ngeh2..  Sampai sekarang jd tak sedap hati klw mak sorang2 kat dapur.. kih3.. pastuh kena sapu sampah dlm umah..luar umah.. mop umah.. rasa mcm cinderaRELA sgt.. 

Cuti sem masa kat U lagi la.. hari2 kena masak sblm mak balik keje. Maka, bukak ler buku resepi..majalah.. Dulu2 LIBL dah ada dah buku resepi. Gunting newspaper or majalah.. tempekkk dlm buku. Pening wehh..hari2 kena masak. Nowdays jer org letak dlm blog.. 

Cake pon dah pernah buat .. biskut pon pernah buat.. zaman muda2 tuh. Tak ingt hari raya bila, LIBL buat biskut ceri.. kasi pewarna merah.. hehehe.. org dtg raya seram tak nak makan biskut warna merah.. :)))

Capati jd piring terbang pon pernah.. kah3..

Weekend lagi la.. kena siang stock seminggu punya bahan masak.. IKAN, AYAM, UDANG, SOTONG.. bla2.. mencikk bila kucng jiran 2 tiga ekoq dok mai tgk.. meow..meow.. pas tuh duduk 10 langkah kucing drp LIBL.. 

Thank You Mak!!.. wp dulu LIBL sgt mencikk nak kena buat menda ni semua.. Now, cooking not a big deal!!.. Sewing and craft.. oso mak yang ajar.. I can sew my own baju kurung actually.. tp masa je x der.. mesin pon x der.. harap skill masih ada.. kih3.. 

Alamakkk...melaluutt...

Plan today nak pegi to the wellness spa makcik kepada my fren. More to HPA product..Dah lama dah mak cik ni dok belajar HPA. Finally berjaya bukak kedai sendiri. I just wanna give a try.. too painful last Friday.  Tergolek dog after work.. :(

Nak makan pain killer or panadol.. dok fikir smbil baring.. ttb Zzzzz..

I got back pain sbb jalan yg tak betul.. 
Sepesis LIBL yang tak geti dok diam. Lunch pon kuar.. weekend pon gigih jalan2..
:(

Member ajak makan kat kedai since her husband outstation. Kesian.. bosan nak makan sorang-sorang katernyer. Maka dtglah idea.. 

Meh umah ler.. akak masak!..

Macam la LIBL masak sedap sgt kan.. kekeke..

Semalam beli stock sayur mayur di NSK, Kelang. Tak jauh pon drp sepital kelang. Murahhhh!!... Nana! ajak Firdaus shopping sini!!... org bukak kedai makan borong bahan mentah kat sini.. BUT.. trust me.. very-very cheap and fresh!.. 

Since, my fren still dlm pantang keguguran.. kena pilih sayur yang sesuai.. Saya suka tgk kawan-kawan saya  ni makan..sgt berselera.. Alhamdulillah.. takot gak kalau x sedap.. Almaklumlah jarang2 masak..

Tapi sejak x bleh sport.. memasak ler pulak... tp jgn la makan sorang2.. share the fat!!.. kekeke..

Ok lahh... 

Hamikk..penuh dgn gambar makanan.. yg x der sambal kicap.. malas nak amik pic!..
nasik seperiuk abes.. bertambah2.. I like!





0 comments: