Sang Pencerah

Tuesday, February 14, 2012

Terkadang hidup memang berat
Membuat kita hampir menyerah
Tapi aku percaya kaulah pelindngku , Penciptaku dan Hidupku
Sabarkan hatiku kuatkan imanku
Berkati aku dan keluarga ku
Tuhan kaulah cintaku


Tahukah Tuhanmu selalu
Hidup di dalam hatimu
Cinta dariNya menjawab semua masalahmu
Dia mendengar melihat dan selalu berfirman
Perangi neraka di dalam hatimu
Damaikan jiwamu dengan cinta Dia
Memberi yang ikhlas kepada yang butuh
Bersyukurlah terus tanpa kenal waktu

Serukan, ikhlaskan, pasrahkanlah hanya kepadaNya
CintaNya adalah jawabannya
Karena Tuhanlah maha cinta
Karena Tuhanlah maha cinta

Tahukah Tuhanmu selalu hidup di dalam hatimu
Cinta dariNya menjawab semua masalahmu
Dia mendengar melihat dan selalu berfirman
Perangi neraka di dalam hatimu
Damaikan jiwamu dengan cinta dia
Memberi yang ikhlas kepada yang butuh
Bersyukurlah terus tanpa kenal waktu

Serukan, ikhlaskan, pasrahkanlah hanya kepadaNya
CintaNya adalah jawabannya
Karena Tuhanlah maha cinta
Karena Tuhanlah maha cinta
Tuhan Kaulah Sang Pencerah



Dua hari lepas tgh buat bending excercise atas katil sambil baca novel Kang Abik, BumiCinta..
Tertidur & bermimpi..
I get full ROM.. happy siap demo lagi kat physiotherapist nama Alia.
Sedar2 ia hanya mimpi & lutut terasa sakit..

Cerita kat Izzat, Junior physiotherapist..
Izzat cakap..ishk3x akak nih...

Hari nih ada physio.. dgn happy & harapan utk pulih..saya serahkan kaki utk ditolak
Saya bersedia utk menahan sakit..
TAPI
RUPANYA
Saya tidak mampu menahan sakit bila kaki ditolak dlm keadaan menirap...
Untuk cubaan kali ke 4,
Saya hampir nak bangun & nenepis tangan junior physiotherapist.
Kecewa.. Frust..
Lengan t-shirt saya ada 2 tompokan besar yg basah.
Sempat jugak saya menitiskan air mata kecewa!..

Saya masih belum menyerah.. esk nak jumpa physiotherapist Zura..
Saya nekad, wp esok saya akan burn RM 90.
Expected saya ada knee cap mobility problem & inner scar tissue..
Sebab tuh saya sakit sgt masa bending & stuck..

Saya dah nekad.. hari nih x pergi interview ittu
tp esok sy nak hantar resume ke satu uni yg dah lama tertangguh.

Saya nekad..Friday pagi sy pegi swimming. Nak rasmi kickboard beli kat speedo!..

0 comments: