Pasar Pasir Penambang, Kuala Selangor & My first jalan2 after injury.

Sunday, February 12, 2012

Entri nih dah lama nak tulis tp tak tertulis.. sebelum dah busy kerja let me finish it..

my BFF a.k.a my personal physiotherapist. My bestfren drp darjah 4 kot!..Kami study for UPSR sama2.. tusyen PMR sama2.. panajat pokok sama2..Kawan ketika sudah & senang.. Selalu tido umah dia nih masa sekolah dulu dgn alasan study.. Alhamduillah kami score!.. 4A. Mak dia bawak LIBL to Cameron for a treat!.. & belanja KFC after result kuar!.. She always said tht I am her sis!.. Yerlah tua baper bulan jah!..

Tak sangka kan.. my fren nih akan merawat aku!.. Who knows takdir Allah.. semua dah tertulis. Alhamdulillah I got her as my best frenn.. best fiend till jannah!..Amiin. Saper2 nak physio dtg umah esp for stroke patience. Let me know.. Nampak jer kecik tp kuat nih.. sekai kena cocok dgn jari dia nih rasa smpai ke tulang..
.
Kaki masih pakai brace. Kena dera pegi pasar tempat yg licin but it's good. Gain confident. Masa nih berapa kali lutut nih berbunyi sekali dengan sharp pain. Sakit oo.. Orang memilih ikan x tgk kaki nih dah main langgar jer..

See sapa kata LIBL x berusaha untuk pulih.. sapa kata LIBL x menahan rasa sakit. Can say anything lah..korang tak rasa kan!.. tp knee flexion ku.. :(



Pasar Pasir Penambang located near Kuala Selangor. Memang masa LIBL pegi terjumpa ayah sarah Raisuddin. Pok cik Raisuddin ittew. Betapa glamornya pasar nih.
Sekarang dah ada hway drp Gutrie terus ke Kuala Selangor. Banyak tol tapi selesa sebab kurang lori. Dulu masa hway nih belum ada LIBL ikot kelang tapi slow sbb bnyk lori. Anggaran dlm 40 min sampai ke Pasar Pasir Penambang.

Exit 2501, K Selangor..

Lepas exit, jalan kecik macam jalan kampung tp bnyk kereta. Anda akan melalui Bukit Rotan. Along jalan nih kalau kena time anda akan jumpa org jual cendawan. LIBL ada berenti tengok..sepelastik agak mahal tp tak geti nak masak or makan. Cendawan ni pelik..kang makan esok semua terbongkang mcm mana?

Terus sampai jumpa T-junction yg ada t.light. Take right..sampai lepas Bukit Melawati & jumpa jambatan. Once dah turun drp jambatan tuh ada sign to Pasar Pasir Penambang. Traffic light after jambatan turn left..teruss jer and the pasar on yr right side.

Ni lah rupa pasar itu.. Kalau nasib baik ada scallop. Murah.. Sekilo 8 hengget.. Fresh gitu!.
Kadang2 ada Udang lipan, Ikan bayan, telur ikan pelotan and etc. Belangks pon ada. Siput yg mcm siput babi pon ada tp besar kepala lutut. Uncle jual tuh ckp masak rendang sedap.. erkk!..


Nak pegi pasar nih dalam pukul 2petang yer!.. Ikan baru naik!..

Ikan sebelah pon ada.. LIBL x makan semua ikan..
One day kot will try..


Ini telur ikan pelotan.. My BFF masakkan kari.. & scallop with mix herb & udang tempura..
Yumy.. LIBL tido jer.. penat tersangat2.. Intan masakan semua.. TQ sahabat!


LIBL nak cari telur ikan terbul @ terubui @ puyau..only di Tasik Bukit Merah but now no more.. Gambar telur ikan nih pon dah tak juma di internet. Tapi yg LIBL ingat mak LIBL akan buat dia macam lempeng.

Tak bawak ice box.. boleh bali kat sana jer. Macam2 saiz.

Otw balik singgah makan mee udang.. tapi..err..
LIBL x selera or mee sos udang.. uhuhuhu...



Nice presentation tp naper rasa sos jer?
Ramai rg makan at sini tp why la for me this is the last.. huhuhh..

Nasi Bujang & Nasi Korek2 ??

6 comments:

NenetPenne (NP) said...

sampai hati tak singgah office akak alang2 dah ke kuala selangor tuh.....

mek, restoran tu lah yang akak dah buat review hari tu...
memang tak sedap kan mee udang banjir tu kan?? kuahnya semacam kan?? manis semacam kan?? pastu kuah pekat sebab taruk tepung kanji kan?? tu pun will be my first and my last laa.....memang tak akan makan lagi lah...

akak heran ada orang kata mee udang tu sedap... cemanalah tekak depa yer...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

selangor cuti la time nih.. klw singgah pon x der org.

Hahaha... mcm pernah tgk gmbr kedai nih kat blog saper tah.

Memang kitaorg makan udang jer sudahnyer.. sebijik mcm akak cakap.. camtuh la rasa dia..

Raihanah said...

..sungguh membantu entry nih..mmg plan nak ajak mertua pi sana. Tp tak terpegi lg..
Ada ikan plotan..teloq ikan plotan. lamaaa sgt mencarinya
blik kg byk la dpt ikn plotan...sgt sedap..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

nana pegi jg x pegi!

impian events said...

Pasar ni ada harinya atau hari hari...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

hari2 ada.. pasar ni x bergerak..