Cara cepat nak Kurus!

Monday, February 20, 2012


Sejak saya dah kuat sikit untuk berjalan.. Sejak membuat appearance di kalangan kawan-kawan. Macam-macam reaksi orang melihat saya. Ada yang memintak tips2 untuk kurus?..

Hikss.. putuskanlah ligament lutut anda. Untuk hasil yg berkesan putuskan 2 sekaligus. Then, mula lah pening nak settlekan bill perubatan yg mencecah 20K. Physio session RM 90 sekali pegi, catuan makanan utk elak cash flow kerana dibayangi dgn unpaid leave, sakit, penat dan macam-macam.

Makanya, I keep on loosing weight sejak kuar hospital. Cuma saya diamkan sahaja.. I been tru the hard time in my life. Dalam blog ini menjadi curhat saya.

A001
Nun. By the pen and what they inscribe

Sebenrnya blog ini adalah sebagai catatan pengalaman hidup supaya saya sentiasa ingat akan ujian susah dan senang. Alhamdulillah saya dah melalui separuh daripadanya. Saya sendiri tak sangka yg saya mampu melaluinya. Subhanallah. Semoga saya terus sabar dan dipermudahkan untuk sembuh. Amiin.

Bersyukurlah dgn kesihatan anda. Nikmat kesihatan adalah anugerah yang tak terhingga. Tak perlulah stress nak kurus!. Amalkan gaya hidup cergas & permakanan yang seimbang. Sebenarnya, tak perlu gigih workout untuk kurus! Penat berworkout tapi tak kurus-kurus. Rahsianya, control your food intake.

Tapi kalau disetai senaman lagi bagus. Cardio workout bagus untuk kesihatan jantung!. Peluh yg keluar akan menyahkan toksin daripada badan. Mengeluarkan happy hormone yg dinamakan endorphin. Hilang stress!

Tak salah nak workput di GYM, tak salah nak jogging ditasik.. lebih baik bersenam drp langsung tidak bersenam! Tak perlulah stress nak kurus!.

4 comments:

khairul said...

hehehe...dulu blog ni kan penuh dgn pic2 berlari2 anak di tasik....

NenetPenne (NP) said...

dalam musibah ada kegembiraan
dari dulu nak kuruskan??
same goes to me, nak kurus, nak kurus
Allah bagi akak kurus...merasalah jadi skeleton..

tapi kan komen kat fb tu mcm kenal jer...muahahahahaha....

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Kerolllll - perli nihhh!!! :P

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

NP - ahaksss.. tuh la nyerrr.