Speechless.. E-mail....

Friday, January 13, 2012

My flight will be on Saturdat..this Sat..
I already made my decision..
BUT I received this email from my buddies..
Her concern... My fear..

Speechless... Fear.. etc..
Decision has been made..
Pray for my safety..


Salam LIBL..

last week aku terserempak dgn XXXX... katanya ko sambung cuti lagi sebulan..
hmm sakit ko tak dak kurang atau improve ke..

and today i met with kak S.. saja2 nak tanya pasal trip ko ke bandung.. dia kata ko nak pegi..?
ko nak musnahkan kaki ko ke..? aku suggest kat ko LIBL.. biarlah rugi bbrpa ratus utk duit ticket kapal terbang.. nanti ko dah sihat betul2.. baru laa jln.. aku dgr pun risau laaa..

FYI.. dekat bandung tuh.. cuaca dorang sejuk.. tak perlu pasang air cond duduk dlm bilik hotell ( siang hari)kaki ko tahan sejuk ke tak.. ? aku yg biasa ni pun pakai stoking jln2 kat sana.. ko boleh ke jln.. ?, boleh mendaki? panjat tangga? ini bukan masalah ko boleh jalan atau tidak.. tapi aku mintak sgt kat ko. plz.. jgn pegi dulu.. elokkkan kaki ko pastu ko nak jln.. ko pegi laa.. aku risau dgr ko cuti lama2... bukan apa.. MMSBni. company org gak.. apa2.. pun takut nanti bila ko asyik cuti jee.. u know what am thinking kan..ko gunakanla cuti nih ikhtiar cam ner nak elokkan kaki ko tuh..u know atleast nanti lepas habis cuti ko ni.. sekurang-kurangnya ko boleh dtg kerja.. walaupun bertongkat.. dah sihat nanti2 kita pi jln balik..

kat sana nanti ko ngan kak S je.. tak dak sapa2.. aku risau laa.. ini mak bapak ko.. tahu ke tak ko nak pi jln jauh2 nih.. ? dorang tak ckp apa2 ke? FYI jln2 kat bandung tuh.. jln tak laa cantik sgt, jln sesak jam.. silap2 kaki kita kena lenyek tayar kereta.. ( mcm tuh laa sesak jln kat bandung).. kalau ko nak expect ko boleh jln kat tmpt selesa.. nope.. itu bukan tmptnya.. aku tahu ko excited nak jln and you have strong spirit.. but ur strong spirit now are needed to heal you first.. bukan utk bwk pi jln.. aku takut nanti ko lagi sakit.. and at the same time.. indirectly.. kak siti pun akan rasa bersalah temankan ko kat sana if anything happen.. so please .. take my advice.. before you regret your whole life... by going to bandung at ur condition now.. i simply said.. "DON'T GO..NOW".. go later.. Please...

4 comments:

dieya said...

babe.. i totally agree with your friend. let your knee fully heal, then pegi laa jalan puas2. don't do something that you will regret later, okay? if you really must go out for a holiday to relax yourself, please go somewhere that doesn't require lots of working. somewhere with beach perhaps, so you can lie down, rest, enjoy the view, and surely heal your knee at the same time.
take care libl!

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Dieya..
I do agree..
Thx. I already commit and cannot turn back.. This Sunday babe!.. Accommodation dah arrange. Rupaih sudah tukar..

InsyaAllah.. x lasak2 punya.. I dok baik2 and diam2..

I bawak pain killer type Axocia .. hopefully my knee will be fine..

Pray for my safe journey yach!

Areef Ibn Naim said...

salam,

hv a nice n safe journey ya... mg allh mempermudahkan segalanya... be strong n remember allah always...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Azaref - Thx.. Alhamdulillah. semuanya menjadi sangat mudah.. dpt fast lane and ramai pulak yg menolong di sana.