Laksa Beras Lagi..

Monday, October 3, 2011

Atas permintaan adik2 kat opis... maka hakak nih dengan gighnya mengajar cara-cara membuat laksa beras dengan jayanya. Dalam hati takot gak tak jadi..muahauhauah.. Menggunakan acuan maruku kali nih kena lah jadi..acuan pelastik beli hari tuh agak2 jadi tukun lah kat dapur tuh..

Hari Ahad minggu lepas, pukul 7.30pagi dah kuar menjala& bercucuk tanam kat bazarena stadium shah alam.. Gigh kan?.. Balik umah bersihkan ikan kembong.. gatai beli ikan bulu ayam.. hamik ko.. nak siang!..ikan kecik2..

Budak2 nih ckp nyer kol 10 sampainyer kol 11.30pagi.. Housemate LIBL lagi la.. yer yer nak balik pagi sampainyer pukul 1.

Budak2 nih ..suruh goreng cucur smpi garing .. tahap hangit korang kerjakan.. ikan keci2 LIBL pon tahap hampir rentung. Ishk3..

Nih la rupa laksa beras homemade!.. Senang jer.. resepi cari entry lepas. Tunang hadik sorang nih siap gi cari otak udang sbb nak makan dgn laksa.. LIBL x favor sgt wp dulu mcm best jer makan laksa dgn otak udg depan GH Penang.

LIBL makan laksa dgn cucur telur..Pelik kan?.. semua orang pelik tp yg tuh la abes dulu. =) .. kalau letak kropok ikan lagi mabeles!.. haihh..lupa pulak..


X der gambar.. ada nih jer.. tuh pon hadek sorang nih amik upload kat fb. Siap pinjam acuan nak try kat umah.. =) . Good luck yer.. talian hayat ada.. call jer!

0 comments: