Day 1: Cabar@n Sih@T

Wednesday, October 5, 2011





LIBL sangat teruja dengan advise yg Kevin Zahari berikan for 22 of us..

Rupanya banyak lagi yang LIBL tak tahu pasal weight loss. And I realized that .. I train for power not for weight loss.. HAHAHA... Patutlah saya mampu berjalan & berlari tp berat x turun.. :(

On very 1st day.. semua contestant sangat teruja.. Yang lawaknya LIBL terjumpa 2 orang member masa Asasi UM. Sorang lelaki sorang perempuan.. tapi mula2 macam takot nak tegur sebab takot salah orang sebab kami semua pon dah berisi sikit.. =)

Yang perempuan Maz was my course mate..Sains Hayat..buat lab sama2.. bedah tikus sama2.. bila dia tanya bru macam terbayang muka dia 10 tahun dulu.. yer lah tahun 1999-2000 dolu2. Now cikgu kat Pahang..

Yang lelaki tuh tengok muka memang x akan tegur.. rupa bapak budak..mmg pon dah lama kawen & ada anak baper tah... tp bila dengar suara & nama.. Hahh.. macam kenal. LIBL siap curi2 tgk senarai nama sbb nak confirm kawan LIBL kah?.. Tp mmg confirm.. mana lah bulih tak ingat pernah buat projek anak yatim masa Asasi dulu!.. suara tuh aku kenal!.. Che Mat!!.. Lecturer Kimia kat UIAM, PJ. Borak x hengat mcm 10 thun x jumpa..tp mmg pon!..

Other contestant pon sangat ramah mesra alam gitu.. Best!..


Breakfast
- 1 hard boil egg (masa nih makan dgn yellow part sekali sbb tataw..)
- 3 in 1 oat

Brunch
- 1 small HL strawberry milk

Lunch
-

Tea
- Soto Ayam (Nasi himpit 3 cube + 3 small begdil)
- Popia basah
-3 small pic papaya
- Half cup tea

Workout
@FF Summit
1 ) - 20min pace training.
Low: 3kmph Max 8.0 kmph
Incline 0 - 2.5
1km ++
1) - Pull Down (15 reps x 3 set)
3) - Back machine (15 reps x 2 set)
4) -10 min wave machine (incline 3)

Dinner
1 cop of Melilea instant soya
3 pic of biscuits Jacob wholemeal
Plain Water



7 comments:

Leez M. Saaid said...

nidaaaaa......gambarku ada di sini...hehehehe.....

good luck menjadi participant.....go cabaran sihat!!!!

Raihanah said...

hihi..nida...sorry..selalu masuk tp tak komen pun..jgn mareee..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

ahahahah... nanti upload FB.. kasi dia org relax dulu dgn pic kontroversi tuh.. adeii.. tak senggup nak TAG kevin dgn comment2 mcm itu.. kat office pon kena jugak!

try to follow kevin advise.. tgk turun 5kg tak in 5 weeks.. :)

Go go Cabaran Sihat!!.. dah ringan sikit lg senang nak lari dgn laju!..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

@Nana - silent reader!!.. *pitam
Lawak la jumpa che mat kat sini..rasa kembali ke zaman asasi dulu2.. cuma saiz yg sikit berbeza.. :)..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

nana!.. x invite kiter ke blog dia..
=( .. nak jugak http://sweetcekelat.blogspot.com..!

Afrezal Karim said...

demm nape aku tak tahu.. pasal ni.. lau tak leh aku join.. cam ala2 biggest loser ni.. needa kasi bangga orang kampung weh.. orang parit buntaq berbangga.. support all the way.. heheh

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

@rezal - hahaha... makacehh... tgh usaha gigih nak buang lemak degil nih.. tq tq.. beli jer ebook kevin.. panduan ada kat situ..mmg jadikk kalau ikot..