KeGILAan saya..

Saturday, September 24, 2011



Finally, LIBL berkesempatan mencari authorized sw@rovski seller in Malaysia. Berpandukan map dalam otak nih..(sbb ttgl map) sampai lah jugak walaupun x familar dgn area wangsa walk tp best lah situ.. banyak spot pernah tgk dalam drama tv.. Kedai yg LIBL nak pegi x der sign board langsung.. nasib baik jumpa. Tkt 1..kena naik atas.. sampai2.. mak oii.. Banyak sungguh selipar.. x der lah ramai orang. Sorang kan pakai sepasang darab lah dua.. kan banyak.. hik3..

Tah ler berapa lama LIBL dok memilih..macam x nampak dunia lain dah. Blink2 mata tgk crystal.. Total Damages RM 231.. GILA KENTANG!..

Balik umah.. kemas2 my home office. Ahakss..!! Office konon macam store ada!..

To tell the truth..previously I get all stuff from one of my supplier yang secara kebetulan jumpa kat bazzar at customer site. Hakk.. keje2 pon mok cik sempat gi bazzar??... Stress ma buat programming. Turun la jalan2.

Since LIBL mmg suka sangat kerongs@ng2 sw@rovski yang disulam tangan itu maka I request to be her supplier. LIBL pon tak sangka sambutan amat menggalakan.. alhamdulillah dah balik modal. Last before raya, my suppplier buat hal.. Patutnya each item come with a box tiba2 letak dalam pelastik jer. Mau tak hangin mok cik nih!..

Katanya husband dia cakap rugi kasi kotak. What der hell is this?.. Dulu dia jugak cakap kotak dia kasi.. Sebelum nih pon dia kasi.. Apa tandanya itu?

Besides, susah sungguh nak contact..kadang2 off hp. SMS tak reply. Ada sekali tuh nak amik kerongs@ng yang dah ditempah janji esok tp tak cakap pukul berapa. Dah cakap esk saya public holiday..boleh amik pagi2 pon boleh. Tapi tak call sampai dah pukul 4.

Mulanya malas nak ganggu tp kebetulan hari yang sama ada jemputan berbuka & solat tarawikh kat umah my untie. My untie dah call..Naper tak datang lagi!.. Alamakk.. Terpaksalah call.. I prefer to go and meet them.. x payah la dtg sini..tell me where u are.

Punya lah susah..nak hantar jugak!!. Aper masalah nih??.. Anda berada ditempat tersembunyi?.. Last2 bocorlah rahsia..kat Lembah Pantai jer pon.. ehh.. itu tempat mainan saya dulu. Dalam hati.. susahnya nak cakap kan.. kalau dah kat situ on the way jer nak pegi umah my untie.. Adeii lahh.. Geramnya dalam hati.. Maka dengan itu saya LIBL berazam nak buat sendiri..!!!


Nak berbusiness dengan orang melayu selalu macam nih.. Lepas raya nih x de pulak dia call..wahal LIBL ada tempah sumthing before raya.. HUhhh... LIBL bekerja as vendor, I know how to treat my customer.. tp bila jd customer org treat nak tak nak jer.. HUmmm.. Geram jugak..

Kalau tak balik modal jangan kasi kotak awal2 lagi. Macam mana dia punya business plan. Mujur tak masuk blog lagi.. tak pasal2 LIBL kena cari kotak pulak pas tuh LIBL pon kena jawab jugak dgn my customer. Fikirlah business orang jugak.. andainya rezeki saya murah..rezeki kamu pon murah.. cer fikir macam tuh.. Tah apa dia fikir.. Ok. Enuf citer pasal my supplier ..kang LIBL sakit hati pulak.

Maka hari nih LIBL cuba2 lah buat sendiri bepandukan sample2 yang ada. Penat jugak fikir.. dok belek kerongs@ng yang halus dan diikat dengan tali tangsi.. Dua tiga kali cuba akhirnya.. Berjaya!!.. Puas hati mok cik nih !!..

Bentuk empat segi & bunga dah boleh buat sendiri..cuma bunga tuh perlu dikemaskan. Takper practice make perfect..

Complicated jugak bunga tuh sebenarnya tp alhamdulillah bakat semula jadi yang dikurniakan oleh al-Khaliq.. LIBL berjaya membuatnya =) Harap2 boleh kurang bergantung dgn supplier..

Last few week.. LIBL dah pegi kelas buat bracelet & ear ring.. lepas nih kalau ada kesempatan nak pegi kelas wirework jewelry pulak.. I saw one lady teaching wirework dgn slumber LIBL bertanya. Amik business card.. LIBL nan ado business card nyer.. Malunyerr..

Aci tak nak cuti sebulan focus on online business jer... Bnyk benda terbengkalai nih.. =(

PS: Baru siapkan satu bracelet.. Jari2 ku sakit semua.. keras nya dawai beli kat sini.

Some of my handmade:

(1) Bracelet (baru siap.. punca kesakitan jari..)

Opss... dah ada pembeli.. Alhamdulillah..


(2) Felt Hair Clip (HERE) and (HERE)

0 comments: