Suatu Kehilangan..

Wednesday, August 24, 2011

Nak masuk meeting bilik boss.. ttb dpt SMS drp anak kazen.

Hari ini terkedu baca SMS..

Ayah dia orang dah meninggal.. subuh tadi.. AllahhuAkbar..

Dengan anak- anak kazen, esp no 2 kami memang baik masa kecik..dah besar jarang jumpak tp dengan kecanggihan tech sekarang kami dok gurau-gurau kat Facebook. Umo x jauh beza.. mmg bulih gang.. 3 beradik dok meraban kat Facebook. Dengan aku2 sekali kena sakat..

Baru 2 minggu lepas my kazen's husband meninggal.. pakcik diaorang jugak.

Dua-dua kena barah hati... ramainya lelaki kena barah hati.. kenapa yer?..
Pok cik housemate pon meninggal sebab barah hati...bulan ramadhan nih jugak..

Kali terakhir saya jumpa (arwah) ayah diaorang adalah tahun lepas.. hantar anak kazen no 3 dia tumpang balik raya. Jadi kawan borak dalam keta.

Kali terkahir saya jumpa (arwah) pak cik diaorang tahun lepas kat Putrajaya secara kebetulan. Saya tengah pose2 amik gambar sambil pakai jubah konvo master. Arwah pesan kat 2 orang anak dia kecik2..nanti besar pakai jubah tuh. Budk kecik2 pon sibuk nak pose2 otomen pakai mortarboard konvo saya.

Saya hargai setiap pertemuan kerana setiap detik waktu tak akan berulang...

Saya ada 2 orang lagi kawan kena kanser darah..sorang stage 4.. sorang stage 2..

Yang stage 2 nih kami memang rapat. Harap2 dia sembuh.. Amin.
He still on going kimo.. ada 6 cycle.. 2 cycle done katernyer..

Suka cakap "kalau umo aku panjang.." Rasa nak jegil bijik mata bila dengar..
"Suka tau cakap macam tuh!".. saya tegur dgn bulat bijik mata.

Tak sanggup rasanya nak hadapi kehilangan insan2 yang dekat dalam hidup saya..

Al-fatihah..

P/S: Sayu tengok FB (arwah) pak cik diaorang. Gambar anak2 arwah pakai mortarboard saya tag. FB bukti saya communicate dengan arwah dah tinggal kenangan.

Sayu tengok Geni arwah ayah dia orang yang selalu update & wish birthday kat situ. Kini Geni.com arwah dah sepi.. Tak der updates dah.. yang tinggal kenangan comment2..

4 comments:

dieya said...

sedihnya..
tapi betul laa u ckp, selalu drg org lelaki kena kanser hati kan. my friend's dad pun meninggal sebab kanser hati. and kata org kanser hati ni cepat impact nya.
moga roh your kazen tenang di sana, berkat bertemu Ilahi di bulan Ramadan yg mulia. Al-fatihah.

Areef Ibn Naim said...

salam,

mg rihny dicucuri rahmat, amiin...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

@dieya - yup.. mmg ramai lelaki kena. Not sure why. Ada yang cakap it start frm Hepatitis B then leads to cancer. By that time, we in MY x der suntikan vaksin for that. Chances are high! Memang very fast impact..mula2 kena demam x nak baik2 then terus stage 4. Paling lama 6 boleh hidup 6 month. My kazen nih last year x suspect lagi. Only this year..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Areef - Amiin.. Thx.