Macet!

Tuesday, August 23, 2011

Masa awal2 Ramadhan semua pon nak balik on time.. Jalan jem yang sangat dasyat!.. Nyaris2 nak dilanggar.. Alhamdulilah.. x kena!.. Ada perempuan mamai bawak keter..taw la posa!..

Awal2 Ramadhan LIBL banyk travel ke KL. Pukul 4.30pm..balik.. paling lmbat pon pukul 5 dah kena gerak kuar drp KL. Mujur pergi testing jer.. mengantuk yg lebeh!..

Juadah bukak puasa beli jer kat tempat customer jer.. guna kad Cooga or Touch And Go!.. Canggih!.. Penat taw nak top up Touch & Go!.. Lagi haru main swipe jer... cam best....sekali x cukup kredit!.. Ngeh3x.

Dah settle testing, LIBL balik office Subang Jaya. (Dah x check in dah yer Nurmandee!)

Alhamdulillah... Subang Jaya to Shah Alam dekat jer.. naik beskal pon sampai! :D
Dapat task baru..kena buat web service publisher.. tgh R&D lagi.. google sana sini..test itu ini..hari nih dah paham sikit concept web service tp codes masuk jer dalam web service x jalan plak.. HUhahaha...

Semalam dapat lagi task baru.. ala2 nak kena guna AJAX!.. nih mak sangap nih!

Hari nih ramai team member x der kat opis.. tinggal LIBL dgn TLead jer.. BoOs ?? ehh.. x der lah!.. humm.. sorang team pegi customer A, dua orang pegi customer B, dua orang pegi customer C.. sorang lagi hilang tanpa berita... hahah..

sAYA DOK opiS tengah gigih buat R&D.. :D

Masa bosan dalam jem saya sempat snap pica.. nak ilang kan bosan & mengantuk.. layan jer lah!..


Macet lepas tol Batu 3..
Tengok Depan..!

Tengok Belakang!

Kenderaan pon kena beratur!

Dah nak sampai umah...
See!..Nak masuk Jalan 19/1 pon macet!..


Sabar jer lahh..

Dah masuk Jalan 19/1..yeahh!..err..
Beratur lagi??

Okey dah masuk Jalan 19/1..belok kiri..
Huaa...banyak gak keter..

Apartment saya depan nun jer.. 10 langkah biawak jer!
Bulan puasa nih memang hazab lah macet!..


5 comments:

Nurman said...

horrornya jem umah u and wira nii...sempat lagi snappy ni, bangga kejap nama blog i dalam blog ni, kul bapa la sampai umah tu

Areef Ibn Naim said...

salam,

alhamdulillah, dpt keja di kg yg aman permai tk jem ni, hehehe... tu pun kdg dok bising sbb kdg byk lori... tk syukur tol kan, hehehe... ish, stressny dok kl kan... tp best dok kl :)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

@nurman - jem cam nih time bulan posa jer. Lama jugak la dekat 15 min drp simpang tuh..

Tau tak hakak wira jd mangsa xcident wknd tadi kt seremban..teruk gak keter dia..now kat workshop. Hari nih dia gi opis ko bawak keter aku.

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

@Azaref - nak buat macam mana keje bidang saya nih x der kat kpg.

Tapi bila balik kpg, mmg lega rasa. Nafas pon panjang jer.. Keje semua tinggal kat KL.. Bila nak balik KL jer...dah bersusun dlm kepala apa nak kena buat.. :)

Apalah agak nyer yang Azaref ckp best dok KL?

Areef Ibn Naim said...

best, sbb mcm2 ada, hehehe..