Bazzar Ramadhan: Stadium Shah Alam..

Tuesday, August 16, 2011



Stadium Shah Alam nih x der lah jauh drp my apartment.. 100 langkah kucing jer kan Catz!.. Usually hari Ahad kat sini ada car boot sale.. drp kereta, spare part until santan ikan baju pokok semua ada jual. Beli Ayam..ikan dan sewaktu kat sini memang fresh. Kalau tetiba nak buat stock dalam fridge memang gigih datang sini hari Ahad pagi lepas subuh kalau tak panas berdesing..


Okey.. sempena bulan puasa kat tapak yang sama ada bazzar ramadhan. From my prev experience memang ramai oranggg.. sesak oke!.. Kalau LIBL nak pegi pukul 4 memang kena muncul kat depan stadium dah. Tapi balik..redha lah jem kat round about & depan giant. 30 min u olss!!!.. hadap lahh..


Kat sini food dia presentable la.. tengok macam best jer.. Harga mahal sikit kot..
alah..standard la.. yang jual2 pon drp restoran. Kedai tutup depa bukak gerai..

My fav stall every year...mestila kebab. Lambat??.. sila beratur..



Lagi satu pecal kampung yang bungkus dlm daun pisang.



Lagi satu nasi ambeng warung ibu..x yah ler gigih ker warung ibu kat tanjung karang itteww.. Sini ada stall dia.. bulan posa jer!..


Hari tuh nampak murtabak singapore..alamak teliur igt murtabak tuh..
haipp..posa!..

Most gerai2 kat sini memang dah well known..semua pon tayang penah masuk JJCM lah... masuk newspaper lah.. kira semua dah glamer lah.

That day LIBL bawak SLR..adeii..semua pon dok soh amik pic food jualan diaorg..ahaha..adoi.. koserrr.. amik yang berkenan jer. Btw.. gile membeli kat sini..tp x semua pon sedap. Suka jer tgk.. tp kena beringat2 la. LIBL dtg sini pon sbb bawak parents jalan2.. klau tak .. x der lah gigih.. I prefer to cook on my own.. biar pon simple dish. Beli confirm tak abes..

Oklah.. x larat nak citer...
Jom layan pica bazzar ramadhan kat stadium..
























6 comments:

Willie a.k.a Reptoz said...

Terima kasih ler dgn the Malays sebab diorang itu ler Bazaar Ramadhan wujud dan saya suka ke Bazaar Ramadhan sebab byk great food! Yippie!

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

@willie - Sama-sama.. :)

Ramadhan bring joy to other races as well. Do enjoy the Hari Raya as well..!!

err.. ttb I miss mee kolok for breakfast... where got here?.. ..ahahaha...

DrSam said...

Salam Ramadhan al-mubarak LiBL. Memang dahsyat juadah di tpt tu. Koman-koman warung pun masuk JJCM :)

Leez M. Saaid said...

mengancam dan terliurya tgk makanan tu....semua nampak sedap.
tulah dia penangan bulan ramadan.
tp peliknya hari2 biasa tak jumpa plak makanan2 yg pelik tu kan...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Dr Sam..
Salam Ramadhan al-mubarak Doc.. Itulah pasal..zaman sekarang warung pon glamour!

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

@leez - betul tuh.. bulan biasa makana2 nih tersembunyi kat ceruk mana tah.. Punya susah nak cari kan..