Programmer vs Programmer... WAR@!...

Monday, May 16, 2011




Hari nih LIBL nak cerita life LIBL as Software Engineeer or panggil jer programmer. Di suatu kes ini LIBL kena onsite but some enhancement yang melibatan informix. Tau ker informix tuh aper... ahaks..database la..tempat simpan semua data...kategory rational db gitu. Aper tuh rational db?..sila google!!....

Alkisahnya LIBL kena pastikan program yang LIBL buat berjaya menginsertkan value ke databse informix. Memandangkan LIBL tak der access to the server kenalah guna server punya log dan mengeluarkan semua value yang diinsertkan ittew ke dalam informix dalam server log. Ehekk..tak paham???.. tak per.. nih la nak cerita..

Dijadikan cerita, nak tunggu server update log nih kena tunggu beberapa minit..
Huh..x seuker..tp terpakser.. :(

...ada lah programmer mana tah tp bukan team LIBL lah...customer punya programmer kowtt...guna this server log la jugak yang menyebabkan LIBL yang pening lalat bertambah pening...mujur x muntah hijau kuning..tulah langkawi x abes lagi.. wakakakak..

Tunggu punya tunggu asal dok nampak org punya jer berpage2.. iseyyyyy.. juling nih .. juling..

:D untuk mtop. yeay baby!.. <--- I hate this word..yeay..baby..!!..rasa mcm keji sgt.. (boleh tak sebut dlm bilik gelap jer :P)


Baca jer la comment2 di log itu.. eiehhh..geli ai.. dgn comment itu...ishk3..eieww... sgt tak sesueii.. rasa2 programmer nih lelaki nih.. huh!.. :P
Tiba2 rasa mcm sexual harassment... kah3.

lalu LIBL buat comment baru besauuu2...and run lagiii..weeehuuuuuuuuu...Inilah hasilnya..

HELLOOOOOOOOOOOOOO...HEYYYYYYYYYYYYYY..............

Muehehehehehehe......

Terus senyappp....no more tht bebeh codes!!... geli aii!!....

Programmer vs Programmer... WAR@!...
Kah3.. saper la makhluk ittu sehingga kini menjadi misteriiiiiiii...
nasib lah kan... projek dah siap..wa chow dulu..!!

1 comments:

dieya said...

humang aiii.. banyaknyer hurup..