Meeting Fren..

Sunday, May 8, 2011

Dah berapa kali plan tapi tak sempat2 jugak nak jumpa my fren sorang nih. Selalu ping kat Fb jer lah.. She is my coursemate during undergraduate and almost finishing her studies in Master of Computer Science doing Artificial Intelligence research and might be perusing her PHD soon.
Me?.. Am still tinking..Doing PHD is my option tht I have now. Sekali lagi harungi cabaran yg lg hebat drp masa amik master. Owhh...i cant imagine!.. But better find sponsor.. Frankly, am tired of doing programming. Not because I dont like it but the workload nowadays seem increasing and not enuf resource. Mana nak lari nih??


Seoul garden, IOI Mall

Am still configure out my future plan..tak larat nak kerja balik malam2 lagi.. I want my lifee... gilerkan.. jeles tgk pegawai IT yg balik pukul 5 sharp.. lambat jer dah panas vontot.. Suker nyer soruh vendor buatkan.. wweee... work no fun this year.. rasa mcm bangla ada..after 6 yrs in industry then i feel tired. Normal lah kan.. kita makin tua bukan makin muda. This is Siyesss issue..than we decide to have a chat on this.

By the way.. ai nak loose weight..Owhh..another makan2. Adoii.. I suggest tht we go to GYM togather at ioi mall. Nasib baik tak tershopping..hikss. Enuf la shopping hari tuh. =)

Then we have suana and makan time!.. beef coffee??..chicken coffee??.. sedap!..


Btw.. I dah isi borang for lecturer kat UniMAP, sijil pon dah sahkan.. tp tak pos2 lagi..sbb x nak dok perlis!.. Cannot imagine dok perlis sorang2!..setakat dia nak soh sambung PHD .. ai oke jer!..

Tgk UniKL..boleh try...tp not sure ok ker sini...
Utem and Usim.. jauh la ai nak balik kpg nanti.....ishk!..

Local U semua nak kena ada PHD....kena ada publish paper..conference.. tp me ada satu ja.. hishh..

Tadi dgr cerita member yg dah dpt DR & jadi lecturer lama dah... rasa loya pulak!..
Mak Oyah dok soh amik PHD.. nak sgt anak dia ada DR kat depan..

DR.LIBL.. MUAHAHHAHA....

still looking for options!..

3 comments:

NenekPenne said...

nak dapat title DR tu bukan senang...nak complete degree ni pun rasa nak muntah..

eeeh seoul garden IOI mall...lama tak makan kat situ...bab nak bbq je malas..sebab nanti minyak percik2 kat tangan mulus i ni...muahaahaa

Abah Mui'zz said...

Jom lumba ngan abah, sapa siap phd dulu. Boleh? :-)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Abah Muiz.. PHD dah siap ker?.. sy belum start lagi nih..