Black Superman - Muhammad Ali

Sunday, May 29, 2011

His spirit is my inspiration...



This here's the story of Cassius Clay
Who changed his name to Muhammad Ali
He knows how to talk and he knows how to fight
And all the contenders were beat out of sight

Sing, Muhammad, Muhammad Ali
He floats like a butterfly and stings like a bee
Mohammed, the black superman
Who calls to the other guy I'm Ali catch me if you can

Now all you fight fans, you've got to agree
There ain't no flies on Muhammad Ali
He fills the arena wherever he goes
And everyone gets what they paid for

Muhammad, was known to have said
You watch me shuffle and I'll jab off your head
He moves like the black superman
And calls to the other guy I'm Ali catch me if you can

He says I'm the greatest the worlds ever seen
The heavyweight champion who came back again
My face is so pretty you don't see a scar
Which proves I'm the king of the ring by far

Sing, Muhammad, Muhammad Ali
He floats like a butterfly and stings like a bee
Mohammed, the black superman
Who calls to the other guy I'm Ali catch me if you can

Sing, Muhammad, Muhammad Ali
He floats like a butterfly and stings like a bee
Muhammad, the black superman
Who calls to the other guy I'm Ali catch me if you can

I'm Ali catch me if you can


by Johnny Wakelin & the Kinshasa Band

Jangan Biarkan Damai Ini Pergi...

Saturday, May 28, 2011


Chrisye - Damai BersamaMU


ku Termenung Di Bawah Mentari
Di Antara Megahnya Alam Ini
Menikmati Indahnya Kasih-Mu
Kurasakan Damainya Hatiku

Sabda-Mu Bagai Air Yang Mengalir
Basahi Panas Terik Di Hatiku
Menerangi Semua Jalanku
Kurasakan Tenteramnya Hatiku

Reff;
Jangan Biarkan Damai Ini Pergi
Jangan Biarkan Semuanya Berlalu
Hanya Pada-Mu Tuhan
Tempatku Berteduh
Dari Semua Kepalsuan Dunia

Bila Ku Jauh Dari Diri-Mu
Akan Kutempuh Semua Perjalanan
Agar Selalu Ada Dekat-Mu
Biar Kurasakan Lembutnya Kasih-Mu


Alhamdulillah... walaupun mengantuk. LIBL nak jugak update blog nih hari ini.. nak luahkan satu perasaan yg damai dari hati ini. Aper pon syukur kena diberikan peluang untuk hidup. LIBL baru selesai menjalani training ESQ-MCB. Kesan dan rasa kebahagiaan yang teramat sangat.. Training selama dua hari sangat2 menginsafkan dan menaikan semangat LIBL untuk terus melangkah pasti.

LIBL yg baru2 ini diuji sehingga LIBL merasakan dugaan ini amat payah..hingga LIBL jatuh terduduk. Satu tamparan hebat dalam hidup LIBL. Ku ingatkan bahagia rupanya derita. Walaupun perit, the way LIBL handle the issue much2 different like before. May be more matured. LIBL perasan angel tp hakikatnya ia memakan hati sendiri. Hanya Tuhan yang tahu..

Mujur ada training ESQ tahap 2 iaitu MCB. Training yg menyedarkan sesuatu yang tersirat dan tersurat mengenai ujian dan cabaran hidup. Kita sebagai hamba Allah..pastinya akan diuji. Tapi disebalik ujian itu ada kemanisan. ya kemanisan...sound crazy kan?.. tp LIBL rasakan ia sekarang.

Yakin, setiap yang berlaku telahpun direncanakan..telah ditakdirkan dan mempunyai sebab. I mention this to him. Bila LIBL Q&A balik .. i shd say..i do it well. Moga dia sedar siapa diri LIBL yg sebenar.. LIBL punya visi & misi. LIBL tak mudah dipermaikan dengan kepalsuan dunia lagi. Amin. Semoga kedamaian ini berkekalan...

Alhamdulillah... LIBL telah pertemukan hikmah disebalik pertemuan dan perpisahan. LIBL bersyukur sangat.. Saya bukan yang terbaik buat awak dan awak bukan yang terbaik buat saya. Dia yang layak untuk awak. Hari ini saya menambah 10% bagi mencukupkan 100% maafkan awak dengan sepenuh hati saya... Saya mahu megikut jejak Rasullah yang pemaaf. Leganya hati saya dgn memaafkan awak..wp pada mulanya terasa sangat perit.

Hari ini saya rasa bahagia dgn perpisahan itu..kerana saya yakin ada yg dpt menerima saya dan support kerjaya saya kerana aku berkerja kerana tuhanku!..Saya ada visi dan misi hidup yang jelas. Awak bukan matlamat hidup saya!..

Sudahlah, JANGAN tangisi apa yang bukan milik kita. Kerana itu memang bukan yang terbaik untuk kita. BERSYUKURlah kerana dia tidak menjadi milik kita kerana memang mmg tidak layak untuk kita. Yakinlah apa yg dipilihkan ALLAH untuk menjadi milik kita itu lah yg terindah, terbaik dan sesuai. Biarkan DIA yg mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya..♥

Hari ini saya faham maksud perumpamaan diatas..Hidup ini telah dirancangkan..saya bersujud syukur kerana diberi peluang merasai kemanisan hidup. Moga kawan2 yang dilanda badai dalam kehidupan namun masih belum ketemukan kebahagian malah sering menambah kedukaan, kecerderaan hati dan perasaan akhirnya juga akan menemukan apa yang saya rasakan kini.. Amin.


Sound like ANGEL kan?...
Terpulang pada penafsiran anda... no harm!..

Programmer vs Programmer... WAR@!...

Monday, May 16, 2011




Hari nih LIBL nak cerita life LIBL as Software Engineeer or panggil jer programmer. Di suatu kes ini LIBL kena onsite but some enhancement yang melibatan informix. Tau ker informix tuh aper... ahaks..database la..tempat simpan semua data...kategory rational db gitu. Aper tuh rational db?..sila google!!....

Alkisahnya LIBL kena pastikan program yang LIBL buat berjaya menginsertkan value ke databse informix. Memandangkan LIBL tak der access to the server kenalah guna server punya log dan mengeluarkan semua value yang diinsertkan ittew ke dalam informix dalam server log. Ehekk..tak paham???.. tak per.. nih la nak cerita..

Dijadikan cerita, nak tunggu server update log nih kena tunggu beberapa minit..
Huh..x seuker..tp terpakser.. :(

...ada lah programmer mana tah tp bukan team LIBL lah...customer punya programmer kowtt...guna this server log la jugak yang menyebabkan LIBL yang pening lalat bertambah pening...mujur x muntah hijau kuning..tulah langkawi x abes lagi.. wakakakak..

Tunggu punya tunggu asal dok nampak org punya jer berpage2.. iseyyyyy.. juling nih .. juling..

:D untuk mtop. yeay baby!.. <--- I hate this word..yeay..baby..!!..rasa mcm keji sgt.. (boleh tak sebut dlm bilik gelap jer :P)


Baca jer la comment2 di log itu.. eiehhh..geli ai.. dgn comment itu...ishk3..eieww... sgt tak sesueii.. rasa2 programmer nih lelaki nih.. huh!.. :P
Tiba2 rasa mcm sexual harassment... kah3.

lalu LIBL buat comment baru besauuu2...and run lagiii..weeehuuuuuuuuu...Inilah hasilnya..

HELLOOOOOOOOOOOOOO...HEYYYYYYYYYYYYYY..............

Muehehehehehehe......

Terus senyappp....no more tht bebeh codes!!... geli aii!!....

Programmer vs Programmer... WAR@!...
Kah3.. saper la makhluk ittu sehingga kini menjadi misteriiiiiiii...
nasib lah kan... projek dah siap..wa chow dulu..!!

Albukhary Mosque

Saturday, May 14, 2011

Masa pergi Kedah, LIBL singgah solat di masjid Albukhary.. Sangat cantik..very Arabic style. Siap ada pokok kurma lah!..

LIBL sempat singgah solat kat sini..Alhamdulillah. Moga Allah makbulkan doa LIBL. Amin. Manala taw doa org yg teraniaya nih dimakbulkan. Belakang msajid nih ada Kolej. Nih la kolej yg my fren cakap tuh.. Kalau tak boleh apply sini tp ok... i have another choice. InsyaAllah. Aper pon..ala2 UIA. Sangat tenang suasana. Ada jugak yang dok buat wedding photography. Nice OK!. Tengok jer..x der harapan..dah x jadi *sight. Elok la tak jadi..


Nih kawasan perkuburan..ala2 taman. 1st time tengok.
Nice!



Center of the masjid. Nampak tak pokok Kurma?


That's all..

Meeting Fren..

Sunday, May 8, 2011

Dah berapa kali plan tapi tak sempat2 jugak nak jumpa my fren sorang nih. Selalu ping kat Fb jer lah.. She is my coursemate during undergraduate and almost finishing her studies in Master of Computer Science doing Artificial Intelligence research and might be perusing her PHD soon.
Me?.. Am still tinking..Doing PHD is my option tht I have now. Sekali lagi harungi cabaran yg lg hebat drp masa amik master. Owhh...i cant imagine!.. But better find sponsor.. Frankly, am tired of doing programming. Not because I dont like it but the workload nowadays seem increasing and not enuf resource. Mana nak lari nih??


Seoul garden, IOI Mall

Am still configure out my future plan..tak larat nak kerja balik malam2 lagi.. I want my lifee... gilerkan.. jeles tgk pegawai IT yg balik pukul 5 sharp.. lambat jer dah panas vontot.. Suker nyer soruh vendor buatkan.. wweee... work no fun this year.. rasa mcm bangla ada..after 6 yrs in industry then i feel tired. Normal lah kan.. kita makin tua bukan makin muda. This is Siyesss issue..than we decide to have a chat on this.

By the way.. ai nak loose weight..Owhh..another makan2. Adoii.. I suggest tht we go to GYM togather at ioi mall. Nasib baik tak tershopping..hikss. Enuf la shopping hari tuh. =)

Then we have suana and makan time!.. beef coffee??..chicken coffee??.. sedap!..


Btw.. I dah isi borang for lecturer kat UniMAP, sijil pon dah sahkan.. tp tak pos2 lagi..sbb x nak dok perlis!.. Cannot imagine dok perlis sorang2!..setakat dia nak soh sambung PHD .. ai oke jer!..

Tgk UniKL..boleh try...tp not sure ok ker sini...
Utem and Usim.. jauh la ai nak balik kpg nanti.....ishk!..

Local U semua nak kena ada PHD....kena ada publish paper..conference.. tp me ada satu ja.. hishh..

Tadi dgr cerita member yg dah dpt DR & jadi lecturer lama dah... rasa loya pulak!..
Mak Oyah dok soh amik PHD.. nak sgt anak dia ada DR kat depan..

DR.LIBL.. MUAHAHHAHA....

still looking for options!..