Benjo / Roti Burger Bukit Tinggi, Padang, West Sumatera

Friday, February 18, 2011

LIBL rasa bertuah sebab tak ikot rombongan cik kiah ke Padang baru-baru ini. Mujur LIBL dah pergi dengan housemate LIBL. Heaven shopping ok!.. Rombongan Cik Kiah baru-baru nih sangat kepadatan waktu dan jumlah ahli rombongan yang ramai menyukarkan keadaan untuk bersoping sepenuh jiwa raga dan bakul. Kalau dah datang berombongan dah tentu harga barang melambung tinggi. Shopping kat sini kena tawar menawar at least half of the price.

LIBL baru perasan yang kat Sana tak der burger Ayam / Daging macam ramly buger tuh.. Otai apatah lagi.. yang ada ala2 benjo kita panggil kat sini.

Nih la gerai jual Benjo Bukit Tinggi. OK LIBL x sure nak panggil apa.. lupa nak jot down so kita panggil Banjo jer lah..

Inti kat tengah tuh memang telur sahaja without any patty.
Sebab tuh LIBL panggil Benjo.


Sos Cili kat sini sangat lainnnnnn drp sos cili kat Malaysia. Sos disini rasanya Fresh.. Less vinegar. See the color lah..

Dah siap.. no bungkus using tissue.. guna kertas minayak jer..
Simple & mengenyangkan


Kembara LIBL ke Padang menyabakan LIBL mula memahami bahasa Minang dan membaca sejarah Minang. Padang merupakan sebuah kawasan yg penuh adat. Bukan Hotel yang mahal or restoran yg mahal up to my satisfaction during vacation tp memahami masyarakat itu sendiri adalah kenangan paling BEST!..

Makan tepi jalan macam nih pon satu pengalaman!!... tp hati2 yer..pastikan kebersihan sbb perut kita sangat telah lama dimanjakan.