ByE- ByE... 2010

Sunday, December 26, 2010


Amaran!!..
Ini MUNGKIN entry terakhir saya pada tahun 2010.

Kejap jer LIBL rasa..pejam celik..pejam celik dah nak habis 2010. Aperpon alhamdulillah tahun 2010 sangat bermakna kerana berjaya memenuhi satu impian dan harapan yang bertahun lamanya. Okay...saya hutang present to my lect. Bila ehh nak gi faculty...

Tahun 2010 nih merupakan tahun yg LIBL paling gigih berlari dan beroutdoor.. ciri2 kinesthetic yang terserlah.

In terms of work...I have learned a lot. Terlalu banyak benda baru bagi LIBL untuk kejar. Busy yang teramat sangat. Kadang-kadang rasa nak give up. Tapi bila dah siap semua keje mcm sekarang..pegi kerja LIBL dok surfing jer keje.. Haihh..senangnyer dalam hati..

Dari segi kesihatan, dah abes almost 1K for Gastric medication & consultation. Thank God..company bayar... Good doc and service mmg la mahal kan Dr. Sam & Dr. Singa (lately kurang kesempatan nak baca blog Dr2 ini).

Welcoming 2011........

Alamak...one year older.. *sob sob sob..

Frankly, LiBL rasa nak berhijrah sangat2.. nak rasa tempat baru..persekitaran baru.. kawan2 baru. Tp takot pon ada sebab itu LIBL sangat berhati2 nak berhijrah. Lama sangat ditempat skrg..rasa dah season sangat. Sudah ENAM tahun yer!!!.... Kawan2 pon limited jer.... nasib baik ada kawan2 blogger. Maklumlah saya anak rantau...sorang2 dirantauan. Kawan2 pon datang & pergi.. LIBL jugak masih mcm nih..but life goes on kan?

2011 vacation dah ada!..KRABI on June!.. LIBL nak snorkeling & pusing2 pulau. Ada sesiapa ada suggestion hotel or tour/snorkeling package or contact, sila info LIBL. 2010 dah shopping sakan kan?.. Tp kalau ada rezeki LIBL nak gi bandung jugak..

For year 2011, LIBL rasa nak pergi swimming lesson. Sekarang nih tak berapa pandai swim..lama tak tejun bila nak swim takot la balik.. HUHU..belajar sendiri mcm tuh lah. Then, nak tak nak jadi speky dah.... hahah....tunggu gaji next year.. LIBL looking forward to be part time lect. If dapat offer for PHD & jadi lect..I will consider.. so far..LIBL masih blur nak buat apa dgn sekeping ijazah master itu..???

LIBL nak learn to speak Chinese!!... any suggestion??... class ker .. website ker.. so far LIBL x jumpa any website lagi. I envy tau !!.. I wanna learn Chinese.. so x der la LIBL blur2 bila customer speaking Chinese. Bayangkan.. Tiba2 LIBL nyampuk cakap cina..HAHA...terbeliak la dia orang.. Humm..dont play2 arr!!

2011..LIBL nak focus on RM..RM..RM..simpanan di hari TUA.. Muahahaha...

....EAT - WORK - PRAY - GYM - Outdoor - Vacation...

Selain drp yg disebutkan dia atas.....
Semuanya masih kaburrrr dan diselubungi MISTERIiiiii..... MUahahahhaha....


2 comments:

Mudd said...

wah......'perut' aku pun jadi cramp sbb byk benda nak digest dari entry ko neh.. :P babe.. if u feel like moving elsewhere... u shd go..ingat senang ke nak ade perasaan mcm tu..lebih2 lagi dah keja situ lama... follow your heart.. byk istikharah... HE will show the lights for you to follow..insyaallah.. :)(based on experience ni..ehehe..)

aku tak tau ko nye gastric...agak serious eh....

speak chinese? mandarin? cantonese? hokkien?

:)

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. said...

waaaa... berhabisan2 ko yer masukkan entry.. chaiyo2.. apapun semoga menjelangnya tahun baru.. dpt kerja baru tambah kawan2 baru.. jgn ko lupa kawan lama dah la ye geng.. kekeke.. bah jaga kesihatan ya needa.. waaa dah ada peminat baru eh.. ;)