ByE- ByE... 2010

Sunday, December 26, 2010


Amaran!!..
Ini MUNGKIN entry terakhir saya pada tahun 2010.

Kejap jer LIBL rasa..pejam celik..pejam celik dah nak habis 2010. Aperpon alhamdulillah tahun 2010 sangat bermakna kerana berjaya memenuhi satu impian dan harapan yang bertahun lamanya. Okay...saya hutang present to my lect. Bila ehh nak gi faculty...

Tahun 2010 nih merupakan tahun yg LIBL paling gigih berlari dan beroutdoor.. ciri2 kinesthetic yang terserlah.

In terms of work...I have learned a lot. Terlalu banyak benda baru bagi LIBL untuk kejar. Busy yang teramat sangat. Kadang-kadang rasa nak give up. Tapi bila dah siap semua keje mcm sekarang..pegi kerja LIBL dok surfing jer keje.. Haihh..senangnyer dalam hati..

Dari segi kesihatan, dah abes almost 1K for Gastric medication & consultation. Thank God..company bayar... Good doc and service mmg la mahal kan Dr. Sam & Dr. Singa (lately kurang kesempatan nak baca blog Dr2 ini).

Welcoming 2011........

Alamak...one year older.. *sob sob sob..

Frankly, LiBL rasa nak berhijrah sangat2.. nak rasa tempat baru..persekitaran baru.. kawan2 baru. Tp takot pon ada sebab itu LIBL sangat berhati2 nak berhijrah. Lama sangat ditempat skrg..rasa dah season sangat. Sudah ENAM tahun yer!!!.... Kawan2 pon limited jer.... nasib baik ada kawan2 blogger. Maklumlah saya anak rantau...sorang2 dirantauan. Kawan2 pon datang & pergi.. LIBL jugak masih mcm nih..but life goes on kan?

2011 vacation dah ada!..KRABI on June!.. LIBL nak snorkeling & pusing2 pulau. Ada sesiapa ada suggestion hotel or tour/snorkeling package or contact, sila info LIBL. 2010 dah shopping sakan kan?.. Tp kalau ada rezeki LIBL nak gi bandung jugak..

For year 2011, LIBL rasa nak pergi swimming lesson. Sekarang nih tak berapa pandai swim..lama tak tejun bila nak swim takot la balik.. HUHU..belajar sendiri mcm tuh lah. Then, nak tak nak jadi speky dah.... hahah....tunggu gaji next year.. LIBL looking forward to be part time lect. If dapat offer for PHD & jadi lect..I will consider.. so far..LIBL masih blur nak buat apa dgn sekeping ijazah master itu..???

LIBL nak learn to speak Chinese!!... any suggestion??... class ker .. website ker.. so far LIBL x jumpa any website lagi. I envy tau !!.. I wanna learn Chinese.. so x der la LIBL blur2 bila customer speaking Chinese. Bayangkan.. Tiba2 LIBL nyampuk cakap cina..HAHA...terbeliak la dia orang.. Humm..dont play2 arr!!

2011..LIBL nak focus on RM..RM..RM..simpanan di hari TUA.. Muahahaha...

....EAT - WORK - PRAY - GYM - Outdoor - Vacation...

Selain drp yg disebutkan dia atas.....
Semuanya masih kaburrrr dan diselubungi MISTERIiiiii..... MUahahahhaha....


On Leave until next year..

Friday, December 24, 2010

Leganya dalam hati dapat cuti sampai next year..
HahaHAHA..

Kini LIBL mampu tersengeh panjang lebar..kesengsaraan yang tak pernah habis drp sebelum pergi Padang, Indo sampai la hari Khamis 23/12/2010. This Monday, LIBL pergi kerja sambil surfing jer lah.. Bestnyerrr...bukan selalu bulih mcm nih... Semalam tejumpa Black Mudd soh LIBL update this blog. Okay.. dah update.. Suka LIBL tengok Black Mudd yang sentiasa ceria.. I miss u fren!..

Okay.. KIV jap .. malam nih sambung.. Nak recap 2010 and planing 2011.
Da..da..daaa...

LIBL off to GYM.. Line Dance time!

:(((

Tuesday, December 14, 2010

Cepat la abes bulan 12 nih... banyak nyer kejee... lepas satu satu.... Lagi malas bila ada meeting .. meeting.. Small issues jer kecohhhh jer kan. Tulung lahhh... I know u r user.. troubleshoot sendiri bleh??

Saya dah x cukup tangan.. saya dah stresss tahap gaban!!....
Cuti ada 4 hari lagi... tah dapat ke tak.. klw tak burn jer lah tue..

Lagi stress bile mak oyah tanya..gaji naik tak..tak mintak keje lain ker?
Lagi stress bile gaji adik yg bru kerja dekat jer dgn gaji aku..
Lagi stress bile apply kerja lain tp tak dapat..
Lagi stress bila ada peminat soh tukar kerja sbb kena kerja malam.. kataya nnt dah kawen macam mana?
Lagi stress bila peminat nih dok tanya tp x masuk minang juga... takot la tuh nnt jadi suami terbiar.. Bluekkk....Bluekkk.....Bluekkk...

Ada keja kosong utk saya tak?

I am a kinesthetic person trapped in Digital World.

Saturday, December 11, 2010

LIBL had just finished my NLP training for two days. During 2 days training, found out that I am a kinesthetic person. Believe me, in our team 2 of us are auditory and 2 of us are kinesthetic...others are all digital. Mula2 macam tak percaya & tak puas hati. I tot tht I am visual but I am totally wrong!.. Terpaksa menerima hakikat that I am kinesthetic when I took another test online. Further info on internet also bring my trust tht YES I am!..

People with Kinesthetic intelligence love movement. They enjoy sports and/or dance. They are good at building things and like to stay active. They have good motor skills and are very aware of their bodies. They learn best through movement and experimentation.

No wonderlah I enjoy outdoor!.. Love to stay active.. and experiment!.. U know wht??.. masa kecik2 I always do some experiment to the semut.. for example I trap them in a bottle cap and see how they gonna escape them self. Okayy..I am naturally born as kinesthetic.. What is wrong here?..

Seriously, I thinking of shifting my carrier .. When I found out, Heyy.. I am kinesthetic..what I am doing here surrounding by digital people or mini to say 'geek'!... HahahHAHAHA... I tot, I wanna be a lecturer.. but I found out auditory person is the best personalty for this job. Err....am I doing the right thing??... How come I did my masters degree in digital area??...HAHAHA...

Career Matches for kinesthetic person
  • Athlete
  • Dancer
  • Mechanic
  • Actor / Actress
  • Performer
  • Physical Education Instructor
  • Craftsman
  • Gardener
  • Physical Therapist
  • Farmer
  • Carpenter
  • Builder
  • Park Ranger
  • Firefighter
  • Paramedic


Alamakkk.... all above cannot...cannottttt....


I understand from trainer tht we can build up our digital..auditory and so on. One thing for sure, kinesthetic person Can't sit still for too long..

It has been almost 6 years here... can wait no more.. Most of my fren are gone!!... BUT WHERE TO?.. aiyyaa...to afraid to move from my comfort zone lah!..