Choc Chip Cookies

Thursday, September 30, 2010

This recipie actually I got it from my beloved akak office who are now very own a personal baking blog and her own homemade cup cake businness. To promote her blog. Visit HERE. As I can still remember she got it from her fren and I manage to copy from her. BUT, my worst case is I didn't try it until today. *sight

I guess better to put it here and will try it in one sweet day. Here we go :-

Ingredience
-------------

1oz caster sugar
4oz brown sugar
4oz butter
8oz flour--
1 tbs coca powder--
1/2 tbs bicarbonate soda---
1/2 tbs salt---
1 egg
1/2 tsp vanilla

--Sift--
1/2 cup chopped walnut almond
1/2 cup choc chip


1. Cream butter and sugar. Add egg & vanilla
2. Fold in sifted ingredients. Add walnut and choc chip
3. Drop on papper & bake about 20 min or so till ready at 160 degrees

DONE!

Beautiful scenery at R&R Bagan Ajam, Penang

Tuesday, September 28, 2010



Cari pasal..

Monday, September 27, 2010

Pada suatu ketika dulu...


MBW: Siang tadi makan kuih tat..teringat kuih tat awak.
LIBL: Ingat kuih tat jer?
MBW: Yer lah. Kuih tat awak kan bulat2..makan sebijik jer dah kenyang.
LIBL: Hummm..

Dalam hati.. igt kuih tat jer..tukang buat tak ingat..
:(


Jalan - jalan ke Pulau Pinang

Thursday, September 23, 2010




Hahaha...tak sempat nak buat entry raya..so Selamat Hari Raya kepada kengkawan blogger.. Muddy!!.. Dr Singa.. Dr Sam.. rezrake..dan saper2 jer lah. Tak larat nak list!..

Saja lama x blogging.. ni entry raya.. Tahun nih LIBL tak kemana-mana sangat. My sista in lau cuti sat sgt.. My lil sis kerja hari Isnin. Maka LIBL vercotii dgn bangga tidor hari2 yang amat busan.. Menunggu seekor kunfu panda tp tak kunjung tiba.. ahhahaha.. Agaknya kena training lebeh sikit kot..Kah3.


As usual .. balik utara mesti jaln penang.. Tah la apa yg nak dicari..tapi sini best lah. Tgok tempat permainan zaman kecil2 dulu. Owhh.. nih msa selepas kebakaran cable. Jalan pergi & balik sgt jam.

Sampat ker Georgetown.. dah ada 2 shopping complex baru dekat2 komtar. 1st avenue & Times Square.



Balik singgah Ida Mee Udang kat sungai dua, seberang perai. Punya la ramai org.. lepas sorang..sorang..macam cafe world pulak!!!..



Lailat-ul-Qadr - The night of Power

Saturday, September 4, 2010


[lailatul+qadr.jpg]

Now no longer 10 days but 5 days to go.. Entahlah apa perasaan aku but this year of ramadhan amat tidak mengembirakan aku drp segi ibadah. I wish I can turn back time macam zaman kat U & sekolah dulu2. Dengan kerja aku skrg, bukak puasa pon sempat2 jer singgah masjid kalau tak dalam kereta jer lah. Worst case, aku kepanatan and kalau terdaya aku buat sendiri..express. OR aku tak buat langsung. Sedikit kekesalan tp apakan daya..kadang2 niat nak bangun malam tp tak terdaya kerna epenatan yang teramat.. pengsan sampai pagi. Teringin nak join qiamullail dah 2 kali tp aku busy pulak dgn kerja2 office. Nak cuti sebelum raya punya pasal.. mujur aku tak der la nak gila2 shopping raya.

Org nak cuti raya aku stress dgn kerja smpi dizzi & nak muntah..
YER lah.. kerja smpi bila tak abes.. tp itu kan amanah..kena buat sebaik mungkin...

i HATE THIS... harapan nak increment lebey tak dok la taun depan.. mmg diaorg dah declare x der increment. Lagi plg aku tak suka Master tak der increment. Seday.. :(

Aku nak Tukar keje lain jugak.. may be no more programming..

Hari nih pagi2 dah hujan.. Aku dah terfikir.. is it last night?
Kalau betul...ruginyer aku.. last 10 day is not easy!..
sangat mencabar!!!...