Insha Allah

Sunday, August 22, 2010

Hari nih tiba2 LIBL teringat satu lagu yg memang LIBL suka dengar masa rasa lost and helpless nak abeskan research master hari tuh. Lagu nih serba sedikit memberi LIBL semangat untuk teruskan jugak walaupun dah rasa macam nak muntah darah. Dulu tak banyak course master by coursework macam sekarang. Jeles jugak tgok member2 yg amik by coursework cepat jer habis. Yang mensiputkan LIBL adalah Dissertation.

Ehh..naper tiba2 sebut pasal study, owhh..LIBL tadi ke umah kawan masa buat master LIBL di seksyen 8..tempat org kaya tuh..1st time LIBL masuk situ. Sesat-sesat. LIBL hantar bihun sup & kuih buah melaka. Gigih nih masak seharian. Dah banyak kali dok tegur soh hantar sikit bila LIBL udate kat FB. Kesian pulakk.. LIB masak utk anak kazen LIBL kat UITM jugak.

LIBL terfikir, no wonder kawan LIBL sangat gigih sangat bekerja.. lone ranger rupanya. Dulu LIBL igt dia dah kawen. Jumpa or chat cakap pasal study jer kan. Kagum tgok rumah dia yang sangat cantik & penuh dengan pokok. Nak jugak korek lebih tp abaikan jerlah.. x baik. BUT I am wondering..

Oh..dia seorang lecturer di sebuah private collage. Ketua department rupanya patut pon dgn bangga cakap kat LIBL..kelas aku 2 hari jer..lain2 aku buat admin. Wakakaka.. aku yg lurus bendul pon jawab..bestnyer. Dalam hati, lagi tiga hari pulun PHD lah kan.. aku nih..aku??.. HAri pulun kerja lah..

Owhh..dia sedang sambung PHD di local U. Katahya ikotlah jejak langkah aku... huehehehe.. Insya Allah...


Insha Allah Lyrics | Inshallah Lyrics
By: Maher Zain


Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way

3 comments:

dieya said...

babe, just wanna let u know aku pinjam gambar nasi ambeng yg ko amik kat tanjung karang dulu tampal kat blog i. i've credited the pic to u. teringin nak makan nasi ambeng punya pasal.. :-p

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

dieya - no problem. Wehh..pegi lar param (bazar) kat Stadium Shah Alam. Ada few stall selling Nasi Ambeng including the one in Tanjung Karang.

I guess Warung Ibu got its own specialties but other stall include ikan masin bulu ayam as a part of the menu with the same price as Waring Ibu. RM 5.

I u wanna go there make sure awal ehh.. around 4pm ker or u will stuck in lautan manusia & kereta. Hazabb i tell u!!..

NenekPenne said...

nasi ambeng warung ibu tak best....

alamak..touching pulak baca lirik lagu tu.... sob sob sob