Kitchen Queen .. lu fikirlah sendiri...

Monday, July 12, 2010

LIBL terpanggil nak share cerita yg sama yg telah dilalui oleh few pengguna. Produk Kitchen Queen yg berleluasa di pasar raya spt Giant, Carefour dan dsb. Kes yg sama yg makoyah LIBL terkena tp itu jualan rumah ke rumah tp produk brand lain.

LIBL nak kata tipu ker tak.. lu pikir la sendiri..

Ptg tadi, LIBL jalan2 kat Carefour, Subang Jaya. Tiba2 ada budak nih panggil, akak dah dpt green bag?..
LIBL: Arr..green bag??.. tak der pon.

Kami nih kedai baru & kami mmg kasi green bag kat customer tp kena isi survey nih dulu. LIBL pon ok jer la.. tp masa nak isi survey dia promote brang2 jualan dia. Mak aii.. semua haga 2K ke atas.. giler..brand Kitchen Queen??..Aperkah? HUhuu..dengar jer la.

Masa promoter kasi green bag..dia bukak kotak & kasi voucher tp kena bukak. Dia kata nak guna voucher tuh ke tak..tak kisah. So, bukak lah.. Haa ko.. LIBL dpt Induction Cooker & vacuum cleaner. All together 6K + Voucher 50 hengget. Dia org cam ehh...betul ker nih??.. Macam salah cetak.. kecoh2 kat kedai sesama promoter. Terus dia call someone..konon org yg kasi beg tuh la.. Tanya itu ini.. salah cetak ke aper sbb tuh brg jual. Barang free yg lain. Semua cam confuse.. yg promoter tuh cam tak puas hati konon nak bela nasib LIBL yg patut dpt brg free. Kelakarnyer..LIBL kena ckp dgn org tuh..What derr??.. LIBL kena cakap dgn org yg hantar green bag tuh. Kata promoter org tuh tak percaya..nak ckp sendiri dgn LIBL. Lagi lawak...promoter pulak yg karang ayat. LIBL x nak cakap..dia ckp naper takot..dia tuh penghantar barang jer.. Ehh..?? aperkah?? Hantar brg mana taw aper2 kan.. Klw salah cetak pon LIBL let go jer.. malas nak tuntut. Bikin kecohh jerr.. tak per LIBL layan jer la...

Kitchen Queen Induction Cooker KQ929 - Selangor

Org yg di call tuh mintak no siri voucher tuh.. LIBL pon kasi..pas tuh dia mintak ckp dgn promoter tadi. Katanya mmg ada dlm sistem.. company tanggung..kasi free. 30 manusia yg sangat2 bertuah di mana2 branch. Wahh??.. LIBL kena beli mana2 brg diaorg utk dptkan brg free tuh. Giler mahal brg semua above 2K. Cirit makk!!...

LIBL cuma suka induction cooker tuh jer.. water filter ker vacum cleanner ker..x suker.. lg pon mahal..brand tah aper2. Dia ckp leh swipe bayar 20 bulan..sebulan dlm RM 150.. ada credit card?.. Klw panel credit card dpt lagi free gift... Massager..huaa.. tp peliknya Maybank kad x der dlm senarai..naper ttb dia kata panel dia jugak. humph.. Siap nak letak dlm troli tlg hantar ke keter.. eii..LIBL x beli apa2 lagi dah nak soh bwk balik. Siap tanya muat tak keter..mcm menang besar lahh..

Dia ckp x nak guna boleh jual. LIBL ckp mana ada masa nak jual. Promoter ckp dia blh tlg jual..tp kasi komisyen. Erkk.. LIBL fikir anytime dia blh ckp..x terjual..Muahahah..

Lepas tuh org yg dia call td tuh ckp soh amik gambar LIBL nnt nak masukkan dlm majalah dapur. Klw nak menang dia org boleh tlg..ada org dlm. Muahahahha.. Siap org dlm majalah dapur tuh dia panggil (prmoter jugak).. & org tuh iakan jer. Tambah garam & gula secukup rasa. Adehh.. LIBL cam er.. cam x berbaloi.. Dia ckp dia org bukan tipu..ada cop brand ada kedai. X lari punya. Sedikit improvement drp gores & menang. Promoter ckp..klw x nak guna boleh jual. Sbb LIBL ckp xkawen lagi..so x perlu semua nih.. wahaha.. dia pon siap ckp kuat2. Akak nih x kawen lagi lah.. soh promoter lagi satu senyap.

LIBL ckp..sy bawk balik voucher nih boleh..sy kena fikir dulu. Err..fikir aper kak hari nih jer..esok dah lain dah. Saya kena tanya org dulu. Saper ??.. Bf.. Ha ah..bf.. Ala kak..bukan duit dia pon..bf jer pon. LIBL cakap..x boleh..kena tanya dia jugak.

Last2 LIBL ckp.. er..x perlah...X nak. Korang nak..korang amik lah.. keh3. Sayonara..

Balik umah saja2 google..kitchen queen.. jumpa satu blog.. Waaa...ramai sudah kena!!.. LIBL rasa ada sedikit trick dlm promosi.

1. Katanya..hanya 30 org bertuah. Dlm blog kira2 dah lebih 30 org.
2. Kenapa LIBL kena ckp dgn org yg hantar green bag klw dia dispatch jer. Siap dia leh tentukan dpt ke tak. Lainla klw ckp dgn bos dia ker..

Aper pon...ia mmg mengelirukan. Sbb ada kedai..ada sijil..ada majalah.. tp 2 yg LIBL sebut kat atas mmg confirm TIPU..
lagi best ada website. Huahh..

LOgiknya..fikir2la..berapa kena bayar utk beli satu benda yg jenamanya tak dikenali. LIBL lagi suka LUX..elektrolux..service smpi ke muka pintu.

4 comments:

Benedict Bernard said...

aku ni bab bab ni selalu aku skip.. aku suka shopping sandal aje..

Dilla said...

awak, nasib baik awak berjaya melepaskan diri. Orang-orang jahat tu memang pandai menggoda. Apsal ek KDN tak amik tindakan benda-benda macam ni? Atau err.. KDN pun..errrr...

DrSinga said...

'gores dan menang' yang diubah suai...

NenekPenne said...

yang akak jumpa kat putrajaya tu tak der kes2 gini, memang dia jual dapur tu terus.. rm3K, dia cakap boleh buat installment.. hah kan senang gitu jer...

nak tipu orang pun, agak2 laa kan.. bukan semua orang giler barang free... bayar 3K, dapat barang free yang murah...