Chicken Run 2010

Sunday, May 23, 2010


Last Sunday, LIBL and 2 of my friends went for the Chicken Run 2010 at Sunway Lagoon. Our morning start at 6am..sungguh bersemangat!!!. Each of us dapat sebiji telur and ice cream cone. We need to hold it with care along the race. Simbolik chicken run kot!..

Our expectation is to run in the Sunway Lagoon itself tp sangkaan LIBL salah. Rupanya kena lari sekitar Bandar Sunway. The worst thing is, LIBL x breakfast and drink at all. Information on the chicken run was very limited. We only know the location, category and where to get the tee. That's all. Information on the route tak ada langsung even dah kali ke 6 chicken run ini diadakan. Rahsia kot.. Entah.. Nasib baik LIBL pakai kasut NIKE..klw kasut POWER mau la tempang lagi..


Run start at 8.30am..tahu jer lah..matahari dah nak naik. Usually, my morning run start at 7.30am and end up at 8.30am..masa tuh pon matahari dah naik. This is my first time masuk run di siang hari..selalu masuk night run jer. Memang cepat haus dan sun burn. Akibatnya, hari nih LIBL agak tanned yer!!.. Worst thing, no water pit stop..huh.. At least kasi air sebotol before run pon ok.. yg jaga check point plak yg dapat air sebotol. Memang LIBL dok jeling jer air tuh..rasa cam nak mintak jer..hauss...

Since run start lambat..sang matahari pon dah muncul..mmg terasa panas. Mula-mula rasa muka dah jadi tebal sbb matahari naik sebelah kanan.. Bila dah sampai depan piramid...matahari drp arah belakang. Terasa macam ada hot pad kat belakang and vontot...adoiii laa... sudah la haus.. Bolehla kan crew2 yg jaga run cakap ..cepat kak cepat larii kak lariii..air ada kat finish line. Siottt jerr...!!

Overall distance 4.8km. Ok la..run siang mmg aku rasa penat lebih. 1st time aku lari di Bandar Sunway. Jalan yg x pernah aku fikir aku nak lari..selalu naik kereta jer. Lepas run..semua dpt masuk sunway lagoon FOC!!..

Chicken Run mmg sesuai utk family 2.5km jer kot....lari dgn anak, bini. Comey2 budak kecik gigih berlari.. ada sorang tuh dah x larat lari..duduk atas jalan x nak lari dah. Mak dia pulak sibuk2 amik gambar anak dia. Bagi budak2 kecik mmg mentel la kan nak lari 2.5km tuh.. Ada sorang budak lelaki kecik yg agak2 comel cramp kot lepas lari..ayah dia sibuk2 stretchkan kaki dak tuh..meraung2 budak tuh.. Kesian..but good for you kids!!


Bagus train anak2 lari since kecik2. So tht, they will understand the importance of healthy lifestyle. Zaman sekarang bukan macam dulu. Banyak penyakit.. Suka betul tgok couple and family yg active with such activities. I wish to have a family like tht. Sekali dpt laki yg x suka run or outdoor..humm..susah2.. huhu.. :(

Good thing abt chiken run:
1- Nice Tee (Dry Fit)
2- FOC entrance to Sunway Lagoon
3- Goodies (body and hair shampoo, drink)
4- Free Kenny Quarter Meal

Not so so Good:
1- Tee Collection during weekdays
2 -Less info abt the race

5 comments:

Riezal aka Rezdrake said...

perghhhh confirm legam laa hang lepas ni.. aku ingat nak masuk.. tapi bila nak kena bawak telur tu malas laa aku.. takat bawak satu telur tu tak heran laa.. aku ni.. hari2 bawak 2 telur.. so far alhamdulillah tak pecah lagi.. lagi mencabar dari Chicken run 2010

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Riezal - tuh la..aku ingat anak india mana kat cermin..rupanya aku..

cehh...teloq tuh hang mmg terpaksa bawak..cuba la tinggai sekali...ahahaha...

PS. Owhh...aku tak taw plak sungguh mencabar nak bawak teloq tuh.. wakakaak..

Reizal kamoo nih sejak dah kawen sungguh LUCAH!!.... :P

DrSinga said...

ohh... kau lah salah sorang yang men'jem'kan kawasan itu hari itu ya!!!

NenekPenne said...

akak kenal calon untuk LIBL yang tak suka larik2...muahahahha...
*opsss larikkkkk*

en_me said...

rajinnyerr larikkks.. ihiks