Ulu Yam The Woods

Monday, April 19, 2010

Akhirnya Ahad minggu lepas sampai la aku & my family & SIL family ker Ulu Yam the woods. Each time balik kpg berkumpul family mesti ke shopping complex tak pon ker hotel. Buhsan kan?.. This time my parents dtg KL and I suggest to my sis in law kita pegi picnic pulak. Got green light from my SIL and here we are..ulu yam the woods..heheh.. Memang siyess air dia memang clean and clear cuma pagi tuh air keruh sikit sbb malam tadi hujan. Yg tak best masuk jer kena charge sekepala RM2 hengget.



My SIL sampai lambat sbb my brother baru sampai from Uzbek malam tuh. Lama terkandas kat Korea. Nih kira surprise la kot tp dah kantoi dgn status kat uzbek. Dan2 mak aku bersemangat nak bakar ayam..sengeh sampai ke telinga. Anak lelaki sorang dah balik.. Bye Bye Uzbek!!.. status dia kat GTalk.



Simple jer activity.. bakar ayam, sausage, m.mellow, Salad, jagung.. My SIL bawak nasik, ayam masak merah n telur herba yg rasa mcm telur busuk..Arghh..lupa nak snap gambar. Rupa macam agar2 & tgh ada kuning telur. Katanya mcm telur pindang..but for me lain giler. Paling horror rasa dia.. tp her mom suka. Katanya beli kat tesco.. erkk!!..



Banyak batu..sakit kaki.. kena pakai kasut dalam air..


Ada camp site..teringat zaman muda2 dulu camping kat Kuala Woh, Tapah


Ramai jugak yang main paint ball kat sini. Pakai ala2 askar.. mak aku cakap apa askar2 nih buat kat sini.. HEHEH.. Ada monyet cacat dok sini.. kesian.. kaki monyet tu tempang. No pic.. sbb aku malas nak snap pic... sibuk nak berendam..kekeke..


Cantikkkkann... ada yg menjala ikan.. bnyk jugak dptnyer..


Actually aku sesat nak ke sini..aku ikot Highway Lembah Kelang.. keluar tol Jalan Duta. Pok Cik Google kata ikot situ dekat..tp aku penat sesat :(


Templer park aku lalu.. FRIM aku lalu.. taman yg org main layang2 pon aku lalu..silap2 boleh terus balik kpg..Walaupon penat sesat tp aku suka dpt explore tmpt baru..


Sudah penat mandi manda.. balik to my bro hse @ Ampang since my lil sista nak balik UTP on monday.


Aktiviti layan si Natasha...Habis satu CD barbie yg baru aku tgok.. Aku pelik..10 kali ulang pon natasha boleh gelak lagi.. hishh... bila dah penah soh dia play CD game spongebob.. last2 aku tertidur sebelah kiri natasha..my lil sista tertidur sblh kanan. Natasha main sorang2 kat tgh2.. hadap tv LCD sebesar alam.. mujur dia x kaco.. mak aku ckp dia tgok jer kita org tertidur... HAHA.. Last2 dia kaco mak aku..


Balik S.Alam pukul 10 malam. Natasha dah tadika tahun nih..nak tido awal. My Bro pon dah kena masuk opis on Monday. Aku Cuti on Monday..Yeeha.. Aku MC half day semalam sbb gastric.. it's getting worst..huhu..Hari nih masuk keje lambat..hantar parents ke bus stasion .. Aku lupa stesen bas dah move to Bukit Jalil.. yenna dey.. patut aku amik tiket yg naik sini bukan shah alam. X der la bus tuh singgah merata2.. Hishh.. lupa laa.. jarang lalu dpn Endah Prade tuh..


Confrim balik keje nanti sunyi jer rasa... *sob.. *sob.. *sob..

5 comments:

NenekPenne said...

the woods best kan..

time tak hujan, air jernih betul....

nanti kita buat kat situ lagi dgn kawan2 yer...

mun-e said...

tempat main layang layang tu la tempat best lain joging. heheh.

uh dah lama tak g ulu yam.. rumah kite dekat jek dgn situ hee

mun-e said...

*tempat main layang layang tu la tempat best LAYAN joging. heheh.

salah eja daaaaa :P kui kui

Atikah said...

salam,
Cantik juga ulu yam... tak pernah sampai pun lagi kat sana walaupun dah 10 tahun menetap di KL nie... huhuhu

DrSam said...

air di ulu yam tu memang sejuk. kalau berendam lama-lama boleh kecut satu badan.