2010 Bday In Memories

Monday, April 26, 2010

Bersyukur kepada Allah kerana ulang tahun kelahiran LIBL pada tahun 2010 kali ini cukup memberikan kebahagiaan. Sememangnya tidak ada apa-apa perancangan malah hampir terlupa sebenarnya. Tapi ucapan Hari Lahir yg aku terima drp SMS, MMS, Facebook, verbal wishes, YM, e-mail buat LIBL terharu.

Haih..dah tua mcm nih pon gigih sambut hari lahir ker? Malu sendiri..

Kebetulan minggu ini minggu terakhir LIBL ke Technology Park. Projek disini dah selesai, projek lain dah lama menunggu.

Antara sedar atau tidak, dah dua tahun lebih LIBL berulang alik ke sini. Mula-mula 2 kali seminggu tetapi sejak February 2010, LIBL full time kat sini sehingga end of April 2010. Dah jadi macam office sendiri. LIBL sungguh tak sangka bonding bersama teman-teman kat sini jadi sungguh kuat. Terharu pulak rasanya. Yerlahkan, siapalah LIBL ini nak sedih-sedih kalau berpisah.

Sempena hari kelahiran LIBL, Yna & Didi ajak pergi karok. Adoii.. LIBL nak jadi tukang ambik gambar jer. Ini adalah kali ke3 LIBL pergi karok. Sapa yg pernah dengar LIBL karok sure tak sanggup dengar suara LIBL karok. Bak kata Kerolyo, LIBL mensubangkan lagu atau korang rela nak dengar lagu ABBA - I have a dream jek!! (Terbayang muka CK & CCT yg dah konyok dgr LIBL karok).

So, during lunch time, LIBL, Yna & Didi pergi ke Endah Prade. 1hr jer . Dapat dalam 4/5 buah lagu..Tp LIBL sungguh tak sangka suara Yna yang memang mantap. Kalau masuk AF sure juara. Suara jantan didi sungguh mantap.. Lagi LIBL rasa macam nak pengsan bila dengar suara kepit Didi ttb bertukar jd suara jantan. Sungguh tak sangka cempedak jadi buah naga!!

Adakah suara2 SHEMAN diluar sana juga sedap seperti Didi?.. Alahai..Didi. Walaupun bertiga, lunch hari ini memang meriah. Sesi karok ditaja oleh Didi @ Mimi. Sebagai penghargaan, LIBL promote blog andaman Didi kat sini. Click
HERE.

Lepas kerja LIBL, terus ke Summit. As usual ke GYM dulu untuk training. Dah ada kasut jogging baru. sekali swipe card, pintu takterbuka pulak..ada Alert.. bday Alert!!.. Cehh..

Front Desk: Happy Birthday!! Bday pon datang GYM ker?..

LIBL : Sengeh..Hummpp..biasalaa.. (tak taw nak jawab aper..)

Workout on Bday : Time: 36:31 Distance: 3.04km (ingat nak cukupkan 5km tp x sempat la pulak..)

Around pukul 8, ada dinner date dgn Tasha Gunaselan & Intan. Gaduh2 pulak mereka berdua sapa yg wish bday kat LIBL dulu.. Haiiyaa.. lawak la korang. Kami dinner kat Japanese steamboat Shabu-Shabu. Punyalah dok borak2 kedai pon dah nak tutup. Kami pelanggan terakhir beredar. Hahah.. Walaupun kami berlainan agama & keturunan tapi kami rapat.
So Achoo.. yes.. I got alot of Indian & Chinese fren!!.. Bf india belum lagi.. HAHAH..


Balik rumah sambung cerita dgn housemate... Dia plan nak ajak dinner tp aku dah dibooked. Borak-borak sekali dah pukul 1pagi. Mencecet masuk bilk tidur masing-masing.
Malam tuh LIBL tidur dalam senyuman. Over dose gelak.

Aku Bersyukur kerana mempunyai ramai kawan. Kawan2 blogger..kawan2 sekolah, kawan2 kerja, kawan2 Uni.. Ada bermacam-macam jenis kawan LIBL. Apa pun berkawanlah kerana Allah SWT untuk mencari redha-Nya.
Sorang demi sorang kawan2 LIBL kawen and dah ada commitment.. Yg single still boleh hangout togather.. next year may be makin berkurang.

Kuabadikan kenangan terindah ini disini.

3 comments:

tunbegia said...

"Bf india belum lagi.." Bf chinese mesti bersepah sepah nih, kehh

salamm nurneeda, ;-D

catz said...

salam,

happy belated birthday to you.
sorry, lambat wish.
wish u many happy returns ya.
moga bahagia selalu.
:)

catz yg tetinggal keretapi.

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

TB - hahahah...manyak la tb..

Catz - keratapi tetinggal di thailand...TQ anyway..