Outdoor Training : 1

Friday, April 30, 2010




Start : 7.30am - 8.30am
Note:
Run and sometime walk since keadaan jalan agak licin ada lumut. Susah nak maintain jog. Now I understand why using headphone is dangerous bila run outdoor. Need to train harder. Not enuf warm up so i always stop for stretching.Jumpa makcik2 & pakcik2 yg mungkin tgh build stamina utk pergi haji.Org s.alam nih rajin jogging kannn...

Running Tips for Runners.

Last weekend, I joined running clinic provided by Glazo in conjunction for kl-marahton. I went there alone.. Yes..Alone. This time, non of my fren willing to join kl-marathon. Reason, expensive.. it is almost RM 50. Besides, they do not have passion in running.


Mark Williams giving his training.

I just sign up and attend the clinic since it is FOC and conducted by Mark Williams an experience runner. Yarr...am newbies and yes I should attend. During the clinic, I have learned a lot where I think it is new dan LIBL ingat..

1. Hydration.. we need to drink before within first few hrs before run. - during Shape Run LIBL kurang minum takut terkucil..sbb tuh cepat haus. 1st stop nampak air macam nampak syorga!!..

2. Carbs Loading.. - huh..not suitable for my diet. But, kalau energy burn form fat it will make u so damm tired.. Huh.. like tht?.

3. People above 80kg need heavier shoe. - Nasibabik aku x lhb 80kg. Dah tukar to Nike Air. Dah x sakit kaki.. this week dah lari total : 9km

4. Dont drink tea.coffee with meals as it revents iron absorption

5. Incorporate Mestrual cycle in yr training - increased chances of osteoporosis (For Ladies)


My Breakfast


I meet virgin runers..Kak Haza. I found her blog too. Nice to know tht she is a runing mom. Vetran runners. She advised me a lot. One useful tips form her..dring ORS (garam) before run to avoid hydration. Kagum aku tgok vetran runners. I wish..bila aku dah tua nanti aku akan healthy macam diaorang.. Apa yg LIBL buat sekarang adalah perlaburan utk masa hadapan.

Well.. I am not a runner. But I love to run even tht am not good at run. My Aim... Slow-slow training..Akan ku pastkan run 10 km dgn kacang sekali..

Sekarang aku dah boleh run 3km in 30 min atas t.mill. Actually, big improvement to me. LIBL cuba ikot training guide yg LIBL dpt during the clinic.

PS.
Even aku jarang update pasal my GYM activity. Am still consistantly workout at GYM walaupun x kurus2..lemak degil...HAHAHA.. bila ikot training nih..rasa bdn panass jer.. metabolic rate naik kot..

2010 Bday In Memories

Monday, April 26, 2010

Bersyukur kepada Allah kerana ulang tahun kelahiran LIBL pada tahun 2010 kali ini cukup memberikan kebahagiaan. Sememangnya tidak ada apa-apa perancangan malah hampir terlupa sebenarnya. Tapi ucapan Hari Lahir yg aku terima drp SMS, MMS, Facebook, verbal wishes, YM, e-mail buat LIBL terharu.

Haih..dah tua mcm nih pon gigih sambut hari lahir ker? Malu sendiri..

Kebetulan minggu ini minggu terakhir LIBL ke Technology Park. Projek disini dah selesai, projek lain dah lama menunggu.

Antara sedar atau tidak, dah dua tahun lebih LIBL berulang alik ke sini. Mula-mula 2 kali seminggu tetapi sejak February 2010, LIBL full time kat sini sehingga end of April 2010. Dah jadi macam office sendiri. LIBL sungguh tak sangka bonding bersama teman-teman kat sini jadi sungguh kuat. Terharu pulak rasanya. Yerlahkan, siapalah LIBL ini nak sedih-sedih kalau berpisah.

Sempena hari kelahiran LIBL, Yna & Didi ajak pergi karok. Adoii.. LIBL nak jadi tukang ambik gambar jer. Ini adalah kali ke3 LIBL pergi karok. Sapa yg pernah dengar LIBL karok sure tak sanggup dengar suara LIBL karok. Bak kata Kerolyo, LIBL mensubangkan lagu atau korang rela nak dengar lagu ABBA - I have a dream jek!! (Terbayang muka CK & CCT yg dah konyok dgr LIBL karok).

So, during lunch time, LIBL, Yna & Didi pergi ke Endah Prade. 1hr jer . Dapat dalam 4/5 buah lagu..Tp LIBL sungguh tak sangka suara Yna yang memang mantap. Kalau masuk AF sure juara. Suara jantan didi sungguh mantap.. Lagi LIBL rasa macam nak pengsan bila dengar suara kepit Didi ttb bertukar jd suara jantan. Sungguh tak sangka cempedak jadi buah naga!!

Adakah suara2 SHEMAN diluar sana juga sedap seperti Didi?.. Alahai..Didi. Walaupun bertiga, lunch hari ini memang meriah. Sesi karok ditaja oleh Didi @ Mimi. Sebagai penghargaan, LIBL promote blog andaman Didi kat sini. Click
HERE.

Lepas kerja LIBL, terus ke Summit. As usual ke GYM dulu untuk training. Dah ada kasut jogging baru. sekali swipe card, pintu takterbuka pulak..ada Alert.. bday Alert!!.. Cehh..

Front Desk: Happy Birthday!! Bday pon datang GYM ker?..

LIBL : Sengeh..Hummpp..biasalaa.. (tak taw nak jawab aper..)

Workout on Bday : Time: 36:31 Distance: 3.04km (ingat nak cukupkan 5km tp x sempat la pulak..)

Around pukul 8, ada dinner date dgn Tasha Gunaselan & Intan. Gaduh2 pulak mereka berdua sapa yg wish bday kat LIBL dulu.. Haiiyaa.. lawak la korang. Kami dinner kat Japanese steamboat Shabu-Shabu. Punyalah dok borak2 kedai pon dah nak tutup. Kami pelanggan terakhir beredar. Hahah.. Walaupun kami berlainan agama & keturunan tapi kami rapat.
So Achoo.. yes.. I got alot of Indian & Chinese fren!!.. Bf india belum lagi.. HAHAH..


Balik rumah sambung cerita dgn housemate... Dia plan nak ajak dinner tp aku dah dibooked. Borak-borak sekali dah pukul 1pagi. Mencecet masuk bilk tidur masing-masing.
Malam tuh LIBL tidur dalam senyuman. Over dose gelak.

Aku Bersyukur kerana mempunyai ramai kawan. Kawan2 blogger..kawan2 sekolah, kawan2 kerja, kawan2 Uni.. Ada bermacam-macam jenis kawan LIBL. Apa pun berkawanlah kerana Allah SWT untuk mencari redha-Nya.
Sorang demi sorang kawan2 LIBL kawen and dah ada commitment.. Yg single still boleh hangout togather.. next year may be makin berkurang.

Kuabadikan kenangan terindah ini disini.

26 April 2010..

Sunday, April 25, 2010


Selangkah aku kehadapan..Apa yang penting??..

Aku masih dua puluhan.. hehe...Kalau ikut bulan islam..masuk waktu solat magrib dah masuh hari Isnin..kalau ikut bulan orang putih..pukul 12 malam nanti baru masuk hari Isnin. I choose magrib. Same as last year..nothing much except a Yassin rectation after magrib prayer and 'Hajat' prayer.


In family, kami memang tak pernah sambut birthday nih. Dulu pernah teringin sangat nak sambut birthday..yerla sekolah pelbagai kaum. Ada yg siap buat birthday kat rumah. Tak pon parents bawak cake ke kelas. Itu masa sekolah rendah la where 90% of my classmate chinese, indian & singh.

When time goes by, aku lebih prefer to celebrate birthday dgn bersyukur kepada The Creator dan berterima kasih to my parents. Alhamdulilah aku diperpanjangkan usia. Ada kawan aku yg sebaya dah meninggal..lama lost contact. Dengan technology FB dapat la jumpa balik kawan2 masa sekolah rendah. Sekolah rendah 6 tahun kan..lama tuh. Memang rapat la jadinyer..
Ada yang beritahu SN dah meninggal tahun lepas. Katanya SN nih sambung belajar di Al-Azhar, kawin & dapat anak 1st terus meninggal sbb lukemia. Innalillah. Bila tengok balik album lama..ada kad yg bertulis alamat & kata2 nasihat drp arwah utk aku yg aku simpan baik2 dalam album. Sedih.

Ada lagi sorang lelaki. Walaupon aku x biasa sgt tegur dia tp sbb dia hyperactive aku ingat nama & rupa dia. Juga dah meninggal sebab eksident.

Sorang lagi kawan cyber drp syukur.com hingga ke e-kawan & multiply. Kebetulan sekampung & sekelas dgn abang angkat aku (aku angkat sendiri..sorang je & diiktiraf oleh parens aku..aku tak suka sebarang angkat tau..hahahha..) dan wife pulak sekampung & satu sekolah dgn aku. Juga dah meninggal baru jer 20 April tadi..4 yrs x dpt anak..sekali preggy meninggal pulak..ibu & anak dalam kandungan berusia 8 bulan meninggal akibat demam denggi which leads to kegagalan fungsi organ.
Area tuh mmg banyak denggi la.. Dulu kerol kena.. humm.. Bahaya nya denggi nih.. Tapi kematian adalah ketentuan... AllahhuAkbar!!.. Bday wife dia 26th April.. sama pulak ngan aku tapi tahun lain.. AllahhuAkbar!!..


Walauapapun yg berlaku dalam hidup aku.. aku hanya bermohon agar aku diperkuatkan iman untuk menempuhi segala dugaan. Aku tahu Dia mendengar setiap doa dan aku tahu makbul doa itu ada dalam takdir Allah. Credit to Hamka from keretamayat.blogspt.com & Ustaz Hasrizal from saifulislam.com kerana berusaha melayan e-mail2 aku.

Ulu Yam The Woods

Monday, April 19, 2010

Akhirnya Ahad minggu lepas sampai la aku & my family & SIL family ker Ulu Yam the woods. Each time balik kpg berkumpul family mesti ke shopping complex tak pon ker hotel. Buhsan kan?.. This time my parents dtg KL and I suggest to my sis in law kita pegi picnic pulak. Got green light from my SIL and here we are..ulu yam the woods..heheh.. Memang siyess air dia memang clean and clear cuma pagi tuh air keruh sikit sbb malam tadi hujan. Yg tak best masuk jer kena charge sekepala RM2 hengget.



My SIL sampai lambat sbb my brother baru sampai from Uzbek malam tuh. Lama terkandas kat Korea. Nih kira surprise la kot tp dah kantoi dgn status kat uzbek. Dan2 mak aku bersemangat nak bakar ayam..sengeh sampai ke telinga. Anak lelaki sorang dah balik.. Bye Bye Uzbek!!.. status dia kat GTalk.



Simple jer activity.. bakar ayam, sausage, m.mellow, Salad, jagung.. My SIL bawak nasik, ayam masak merah n telur herba yg rasa mcm telur busuk..Arghh..lupa nak snap gambar. Rupa macam agar2 & tgh ada kuning telur. Katanya mcm telur pindang..but for me lain giler. Paling horror rasa dia.. tp her mom suka. Katanya beli kat tesco.. erkk!!..



Banyak batu..sakit kaki.. kena pakai kasut dalam air..


Ada camp site..teringat zaman muda2 dulu camping kat Kuala Woh, Tapah


Ramai jugak yang main paint ball kat sini. Pakai ala2 askar.. mak aku cakap apa askar2 nih buat kat sini.. HEHEH.. Ada monyet cacat dok sini.. kesian.. kaki monyet tu tempang. No pic.. sbb aku malas nak snap pic... sibuk nak berendam..kekeke..


Cantikkkkann... ada yg menjala ikan.. bnyk jugak dptnyer..


Actually aku sesat nak ke sini..aku ikot Highway Lembah Kelang.. keluar tol Jalan Duta. Pok Cik Google kata ikot situ dekat..tp aku penat sesat :(


Templer park aku lalu.. FRIM aku lalu.. taman yg org main layang2 pon aku lalu..silap2 boleh terus balik kpg..Walaupon penat sesat tp aku suka dpt explore tmpt baru..


Sudah penat mandi manda.. balik to my bro hse @ Ampang since my lil sista nak balik UTP on monday.


Aktiviti layan si Natasha...Habis satu CD barbie yg baru aku tgok.. Aku pelik..10 kali ulang pon natasha boleh gelak lagi.. hishh... bila dah penah soh dia play CD game spongebob.. last2 aku tertidur sebelah kiri natasha..my lil sista tertidur sblh kanan. Natasha main sorang2 kat tgh2.. hadap tv LCD sebesar alam.. mujur dia x kaco.. mak aku ckp dia tgok jer kita org tertidur... HAHA.. Last2 dia kaco mak aku..


Balik S.Alam pukul 10 malam. Natasha dah tadika tahun nih..nak tido awal. My Bro pon dah kena masuk opis on Monday. Aku Cuti on Monday..Yeeha.. Aku MC half day semalam sbb gastric.. it's getting worst..huhu..Hari nih masuk keje lambat..hantar parents ke bus stasion .. Aku lupa stesen bas dah move to Bukit Jalil.. yenna dey.. patut aku amik tiket yg naik sini bukan shah alam. X der la bus tuh singgah merata2.. Hishh.. lupa laa.. jarang lalu dpn Endah Prade tuh..


Confrim balik keje nanti sunyi jer rasa... *sob.. *sob.. *sob..

About to the End..

Wednesday, April 14, 2010

Akhirnya hari ini selesai sudah migration project aku di company nih. E-mail drp Project Leader baru sahaja dibroadcast to the 1Technology Managers. This project has 7 phase and each phase contains different-different country.


West – Afghanistan, Bahrain, Bangladesh, Botswana, Cameroon, Gambia, Geneva, Ghana, Hong Kong, India, Ivory Coast, Jordan, Jersey, Kenya, Lebanon, Mauritius, Nigeria, Nepal, Oman, Qatar, Sierre Leone, South Africa, Sri Lanka, Switzerland, Tanzania, UAE, Uganda, US, Zambia, Zimbabwe, United Kingdom


East – Australia, Brunei, Hong Kong, Indonesia, ITSC East, Japan, Malaysia, Non-Sat, Pakistan, Phillipines,Root.SCB.Net, AD, Singapore,Taiwan, Thailand,UK, Vietnam, China


This migration project tooks abt 3 motnhts to complete and involved over 80,000 records.

Sebungkus milo 3 in 1 pengubat kebuluran??

Monday, April 12, 2010

Andainya aku kerja di international company mcm customer sekarang, jangan harapla ada kuliah2 nih wahal ilmu yg dititp masa belajar bukanlah banyak. Belajar kerana nak exam atau kena belajar. Satu keterpaksaan kan? Aku dapat rasakan pastinya jiwa aku kosong tanpa pengisian dan mungkin aku akan hanyut dan terus leka. Manusia kan mudah lupa?..


Sempat jugak aku menghadiri kuliah Ustaz Hasrizal walaupun 20 min terakhir kerana aku berada di customer site. Beliau merupakan penceramah yang tak asing lagi di dunia cyber. Senangkan, kalau tak tahu apa2 e-mail jer ustaz.

Aku bernasib baik kerana company aku kerja nih walaupun berbilang bangsa tp hal2 pembangunan insan amat dititik beratkan. Demi melahirkan pekerja yg cemerlang per mempunyai emotional and spiritual yg kuat. Bukan technical knowdedge semata-mata. Ini merupakan kali pertama hadir ke kuliah ustaz dan aku telah terlepas 2 kuliah dah. Semuanya gara2 kena kerja diluar. Dengan adanya kuliah, hubungan antara manager dan CFO semakin rapat. Nak kerja pon senang!..
Bos baik dgn kita kita pon suka hati nak bekerja. Ahh..team leader aku sekarang pon baik jugak. Bos pon baru naikkan gaji. Alhamdulillah. Walaupon gaji x segah kalau aku kerja international companya tp hati aku senang kat sini.

Alang2 dah jumpa ustaz face to face, terus aku tanya soalan yg aku e-mail. Bila aku cerita soalan itu, terus ustaz tersenyum dan katakan ini e-mail minggu lepas. Yer!! Betul ustaz. Aku pon tersengeh dan ustaz terus explain. Jelas dan padat. Nanti aku ceritakan. Bukan senang nak jelaskan sesuatu pada orang esp yg melibatkan hukum hakam. Silap2 aku boleh tersungkur dipintu syurga owhhh!! kerana menyebabkan pembaca blog aku yg x seberapa ini salah faham.



Kuliah kali ini ustaz ceritakan tentang
7 PERKARA YG KITA LUPA yang sepatutnye JANGAN DILUPAKAN..Allah, InsyaAllah,Permusuhan Syaitan,Kewajipan,Tujuan Hidup, Mati & Akhirat.

Aku masuk kuliah masa part tujuan hidup so part nih jer yg aku boleh cerita. Ustaz ksi cth, kalau suruh senaraikan tentang kepentingan pokok kelapa mesti macam2 kita tulis tp cuba senaraikan kepentingan kita hidup??.. Kita kena tahu matlamat kita hidup. Bukan nak kejar dunia semata2. Bila frust putus cinta mula la nak bunuh diri kerana kita rasakan hidup kita tidak lagi bermakna tanpa lelaki itu. Adakah dia matlamat hidup kerana lelaki itu kita nak binasakan diri sediri. Fikirkan?

Ingat mati..macam lagu wali band (aku tambah)..Semua orang bakal jenazah. Confirm.. Bakal Dato mungkin tak semua.
Ustaz ksi cth dulu cikgu tanya dah besar nak jadi apa?.

Jadi dokter..lepas tuh dah kerja nak kawen..kemudian nak ada anak..kemudian nak pencen..nak beli tanah buat banglow bela itik kat belakang rumah abiskan sisa2 hidup. Kita sedar atau tidak yg kita mungkin tidak melalui kesemuanya. Dengan megingati mati kita akan hargai apa yang kita lalui. Aku bersyukur kerana ada kerja dan mampu sara hidup sendiri dan juga dikelilingi oleh kawan2 yg baik hati.

Apabila kita ingat mati kita otometik akan ingat hari akhirat.

Disclaimer:

Sekadar perkongsian ilmu dan catatan utk diri sendiri sebab aku malas salin nota masa kuliah. Always lenggang kangkung masuk Auditorium.. :P

Tak guna pergi berpuluh-puluh kuliah jika tak mengamalkan ilmu yg dipelajar dan berkongsi ilmu dengan yang lain. Tak semua orang pergi kuliah baik2 dan perfect kerana mungkin dia sedang memperbaiki dirinya secara perlahan-lahan. Yang penting hidayah Allah padanya untuk menuntut ilmu. Yang pergi kuliah jangan pulak jangan nak bangga riak dan canang satu dunia yg dia pergi kuliah agama owhh!!.. wahal jasad jer dalam kuliah..kepala jiwa melayang tah ke mana. Aku pernah tertidur masa kuliah zohor dalam bulan puasa.. auditorium sejuk selimut dgn shawl kerusi empuk..best tido..kekekekekke...

Ok nak baca buku baru beli. Sila melawat rumah online ustaz Hasrizal: http://saifulislam.com/

Kisah Kuno Ikan & Pulau Aman, Penang

Sunday, April 11, 2010

Ini Cerita Ikan


Pagi Ahad gigh pergi menjala pukul 7.30 pagi.. nih gara2 Catz punya entry ikan terubuk bakar la. Kalau Catz menjala kat laut tesco saya gi menjala kat laut pasar tani, stadium s.alam. Nasib baik ikan terubuk ada name tag..rupa dia saya dah ingat2 lupa. Hahah.. Ok jgn kutuk!!
Saya bukan penggemar ikan tp saya makan ikan bilis, ikan kembong kecik & ikan sardin dlm tih. Jimatkan??

Ikan besar seperti ikan terubuk/kerapu/siakap saya makan sikit2 tp klw masak hanyir aotometik saya x boleh telan. Saya rela masak sendiri. Sbb tuh saya jarang nak amik lauk ikan klw makan kat kedai. Selalu kat kedai perut ikan tak dicuci bersih2..mesti ada layer hitam. Tak suker!..

Wlp pon saya tak suka makan ikan tp saya telah di'train' oleh mak saya utk siang ikan. Dulu masa sekolah every weekend bapak saya kan beli stock seminggu udang, sotong, ikan besar, ikan kembung..paling penat kalau ikan bunga air yg besar sikit drp ikan bilis. Mak saya mesti suruh siang kat luar rumah..dia kat dalam nak masak. Saya pon duduk menyiyang sorang-sorang di paip luar rumah. Maka mak,bapak,anak kucing jiran sebelah selalu datang teman.. Huaaa..

Masa cuti sekolah yg mana saya cuti belajar..bapak saya pulak cuti mengajar, bapak saya selalu bawak saya menjala ikan di parit. Saya jadi tukang kutip ikan dijala. Saya hanya kutip ikan sepat roggeng jer.. guna 2 jari jer..tarik kat ekor sbb geli. Bila ekor putus lompat2 la dia atas jalan tanah merah. Ikan puyu ganas..nnt dia kembangkan duri..silap2 boleh luka. Takott.. Ikan puyu nyawa liat sampai rumah boleh masuk dalam akuarium. Hidup la seminggu..aku amik nyamuk kasi makan. Mana dapat?. Hasil bapak saya sembur dengan ridset. Hahah..

Dah habis menjala, balik rumah tgok hasil jalaan. Sebaldi ok!!. Penatnyer nak siang. Tangan kiri kanan mesti sarung dgn pelastik. Geli!!. Akibatnya, sampai sekarang aku x makan ikan darat.


Ini Cerita Pulau Aman, Penang


Saya pernah menagai (guna tali tangsi & mata kail jer) ikan naik bot kecik kat laut masa bapak saya kena mengajar kat sebuah pulauterpencil area Penang. Sorang cikgu perempuan anak jati pulau aman nak pegi mengai ikan, saya dan mak saya pon join. Saya asyik dapat ikan belanak jer. Pernah juga tido kat sangkar ikan. Kami bermalam kat situ konon2 berkelah tp mengai ikan luar sangkar lah. Guna umpan anak udang. Saya dapat ikan belanak lagi.. X makan.

Nak pegi pulau nih kena naik boat drp batu kawan. Satu hari tak dak bot nelayan besar..naik bot kecik. Maka perjalanan adalah 45 minit. Tengah2 laut bot kecik (sampan) senget & enjen mati..waa..takot..x der life jacket yer. Ini boat nelayan!!.. Rupanya kipas enjen terlanggar ikan kerapu besar. Huiiyoo.. tp x dpt tangkap.. nampak jer ikan tuh pusing2 pening. Naik darat saya pulak pusing2..

Selain tangkap ikan, saya suka korek remis. Petang2 tak dak kerja saya turun pi korek. Kawan2 dgn budak2 pulau. Saja seronok2 korek. Bukan makan pon. Lepas tuh boleh mandi laut. Dulu saya hitam belang2.. Hahah..

Saya suka kutip kerang liar..pulau nih laut selut. Bapak, mak kerang semua kutip. Kerang buat sate sedap. Bila kerang terjeler keluar saya akan cucuk dengan pisau. Pisau pon tersepit kat kerang. Padan muka kerang!!

Sekarang pulau nih dah membangun. Surf tgok tadi, main Jeti dah cantik. Dulu guna jeti ikan jer. Bawah jeti byk teritip & ikan belacak. Skrg dah ada homestay. Dulu elektrik siang jer ada & pakai generator. Public phone ada satu..satelit punya. Pukul 7 baru ada elektrik. Terus on TV nak tgok doremon!!..


Cuba surf Pulau Aman, Penang. Banyak dah pembangunan. Tiba-tiba rasa rindu nak pergi pulau tuh. Nak ajak mak, bapak & abg aku pi sana. Mesti bapak saya suka sbb pernah menjadi tempat dia mencurahkan bakti mendidik anak2 pulau. Bukan senang owhh nak soh anak2 org pulau nih belajaq. Depa nak pi laut ja. Kalau sekarang entah ada yg kenal lagi ke tak bapak saya. Kalau tak silap ramai jugak penduduk yg dah berpindah ke tanah besar. Last saya pi masa nak hantar kad jemputan kawin abang saya ..4 yrs back.


Ohh ini ada blogger buat review pasal Pulau Aman. Click Here and Here. Siput yg saya dok korek dulu pon ada dalam review dia. Keturunan siput itu masih ada sampai sekarang. Sana seafood murah & fresh .. mee udang sedap. Ini pulau dulu banyak tongkat ali owhh.. nak cabut sepokok kena selawat tiga kali. Kat sini jugak ada banyak pokok sukun. Sukun sedap buat kerepek & cucoq. Org pulau ajar. Dulu sini banyak kamben..penuh jalan dgn taik kamben. Penat saya lompat x nak pijak tp last2 terpijak jugak. =P


PS. Saya suka dok kat muncung bot. Rasa macam Pirate!

Dry Orbing Ball

Sunday, April 4, 2010

For adrenalin rush, orbing ball is one one the option. It takes about 5-7 min ride to down hill. Located at Taman Tasik Titiwangsa near to Restoran Nelayan and Istana Budaya. According to them, this orbing ball is first in malaysia but the real adventure is one day activity by package at Gemas. Tapi Gemas jauh..need a proper planning.


This activity vountierly organised by my self sbb so excited to experience rolling and bouncing in a ball. All of us go for dry one sbb malas nak tukar baju since tempat persalinan x disediakan. Wet orbing katanya like you are in washing machiene. Huhh.. Dare to try?.. Check Out the video:-


video

From my experience.. when your kaki and tangan diikat dalam bola faceing each other (2 person in a ball) and the ball rolling, I can see my fren on top and down me.. hahah.. nasib baik 60 meters jer.. what if 180 meters??.. tak sama macam roller coaster taw.. feel dia lain because you are in a ball.

Okay tht all for first half 2010. Next will be wall climbing, may be at Shah Alam or Camp 5, ATV and Advance Sky Trek. I wish to climb Broga Hill as well but donno how to get there.

Owhh..I should register for SC KL Marathon. 5km run jer kot. Kaki injured after Putrajaya Run. (Ingat tak kaki bengkak & jalan pencot2 masa melawat Kerol kat sepital.. till today got the side effect)....Berangan nak collect finisher medal, have to let go the Finisher Medal lahh... *sob sob sob


Plan nak join runner club..huhauha..mimpi la aku!!..