Kembara Crocs Oren: Danga Bay & Air Hitam

Friday, March 19, 2010


Sedikit catatan abt activity weekend lepas. Dalam busy2 and kelam kabut sempat jugak Crocs Oren berjalan2 cari pasal ke Jay Bee. Short trip jer rasa rugi jugak tak sampai ker Singapore.. kan Ben kan!!
Motif kembara kali nih nak attend kenduri kawen kawan opis.. Bertolak Sabtu ptg lepas gi wedding kat Setapak dlm pukul 3ptg then terus ke Jay Bee. Since sampai JayBee dah pukul 8 malam terus ker Danga Bay for dinner. Nih la 1st time CO sampai ker Danga Bay...rasa cam teruja sikit…very der happening night life kat sini. Lampu sana sini…Wawawaw..

CO dan kawan2 tertarik tgok Rumah Limas & terus decide utk dinner kat sini.


Suasana dalam rumah limas.


Food kat Rumah Limas nih biasa2 jer… CO makan chicken chop tp dihabiskan oleh kawan CO kerana CO dah buhsan mkn Chicken Chop. Otak2 & Sata telah mengatasi Chicken Chop… fresh sangat compare to sata & otak2 yg CO beli kat Stadium Shah Alam yg tidak lah sesedap beli kat sini..Kemeriahan malam itu diserikan dgn kehadiran tunang Cik Ding Dong yg malu2 kucin. Dinner malam itu ditaja oleh Incik N yg telah berjaya kidnap Cik Ding Dong drp kita org…

Konon nak jumpa my ex-housemate masa belajar kat UM dulu tp dia pulak busy..almaklumla dah berfamily..pergerakan terbatas. Tak lama lagi Cik Ding Dong pon ala2 busy cam tuh la.. susah sikit nak ajak kemana-mana.. kurang sorang geng lepak2 aku.. pasrah!


HAHAHA..
Perjalanan diteruskan ke rumah mak su Cik Ling Zhi yg kataya berdekatan dgn rumah Julaina Banos. Malang tak berbau GPS ttb tak detect SD card apatah lagi rumah Juliana Banos. Inilah akibat hidup bergantung kepada GPS. Penat pusing mcm gasing. Mujur ada Incik N yg membantu.. hadoiii..


Akhirnya, sampai jugak.
CO terkejot badak..ini rumah ker Istana? 3 tingkat diluar complete dgn taman & pagar setinggi zirafah..bila masuk dalam mcm hotel siap bau aromatherapy lavender..huahha.. CO dah berangan nak rumah macam nih.. Hiakk dushh..dush..Cik Ling Zhi nih very low profile sampai lupa dia adalah anak Dato.. hihihii.. Esok pagi, breakfast disediakan oleh Mak Su Cik Ling Zhi.. Owhh..very der mabeless soto. Paling sedapp!!..



Misi diteruskan ker umah nenek Cik Ling Zhi yg dkt dgn Makam Sultan.. Then terus ke rumah pengantin di Bandar Baru Uda.. Kali nih Google Map & BlackBerry Cik Ling Zhi menyelamatkan keadaan.




Otw balik, singgah Air Hitam. Walaupon hujan kami rela berpayung. CO tersoping pulak..mujur tak jadi beli pasu..tp CO telah berjaya merembat tirai asam, segala keturunan kerepek & seekor beluncas warna warni utk anak sedara CO. Murah2 owhh….



Setelah penat soping, we ols decide to have our dinner sbb dah pukul 6 ptg pon.. Apa barang makan kat hway yg tak sedap itu. Murtabakkk (not muntah rabak yer!!) Singapora Special & telur pindang.. Huargghh..Sedappp & crunchie sampai lupa nak snap gambar kedai.. Dinner ditaja oleh Cik WiWi..

Sampai Shah Alam pukul 12am.. 12.15am terus pengsan ZzZzz..


Esok 21/03/2010 baru berkesempatan nak tgok Si Kenit Natasha. Sejak balik drp Uzbek belum sempat tgok dia... pejam celik..dah tadika dah anak sedara aku nih.. so dah 4 tahun aku keje..

Juga nak kasi kerepek2 drp Air Hitam & beluncas itu.. Dah lama nak soh dia masak masakan Uzbek.. Katanya semua tak sedap..huhu.. so x payah masak..
Pandaii!!.. HAHAH..

Kata cik Wiwi..cepat2 la hantar kang beluncas tuh jd rama2..
:P

8 comments:

Benedict Bernard said...

dah dekat je dgn aku.. tapi jauh di jambatan..haha..

Kamal said...

JB kenangan terindah...

Sekarang tak ada sebab nak ke JB...

Dulu sanggup naik bus, redah hujan...

Sekejap hilang ... mati.

tunbegia said...

sungguh seronok gi jb,

salamm,

NenekPenne said...

tu pasal tak dapat ikut pi hot air ballonn dan berjimba2 dgn kerol di alamantat....

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Ben - mmg dkt dimata tp jauh dijambatan. HAHAH. Tgu kazen pindah sana... ko sedia sing dollar bnyk2 yer..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Kamal - Nampaknya kenangan dah tak indah.. Ciptalah kenangan baru..

Kenangan lama tuh masukkan dalam botol campak ke selat Tebrau..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

TB - alah..TB org Johor kan..haha..rasanya dah boleh jejak..

Ulang suara: naperla block blog tuh..kan dah x boleh tgok gambar yg cantik2..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Nek - Best ker??..Naik belon tak?.. Sesat tak?

Next time la join dah janji dgn sis in law..dah sebulan diaorg balik drp Uzbek baru nih dpt jumpa..