Aku Telah Jatuh Hati..!!

Tuesday, March 9, 2010

Yang nih separa siap... aku kehabisan benang hitam.

Lagi sekali tajuk yg gempak...hahha... Bukan jatuh hati pada lelaki tp aku telah jatuh hati setelah melihat felt handycraft. Owhh...sangat chumel!!


Beginilah aku setelah submit dissertation. Satu-satu aku meng qada' menda yg aku mmg suka nak buat tp aku tak boleh nak buat sebelum nih. Membaca..hobi yg tak pernah aku lupakan cuma dulu lebih kepada baca2 buku2 akademik..sekarang boleh la membaca novel pulak.. Dulu aku rasa cukup berdosa untuk membaca novel sedang kan bnyk lagi buku2 akademik & dissertation yg perlu disiapkan. Novel islami adalah pilihan aku buat masa sekarang.. [Ahh..lepas nih nak cari novel "Sebening Rindu" karya Azhan Kamil. Mesti kena baca kerna penulis begitu menghayati watak hingga termimpi-mimpi. Dasyatt!! :) ]

Sejak dah berjaya abiskan beberapa buah novel karya Habiburrahman el shirazy, Taufiqurrahman al-azizy dan Andrea Hirata.. tiba mode menjahit menyerang... HAHA.. Sanggup aku mencari kedai handycraft dan mengharungi traffic jam ker Taipan, USJ.


Kerongsang..
Aku masih mencari besi pin yg lebih panjang boleh letak banyak2 manik..yg nih pendek sangat. Mana la nak cari..sungguh susah!!..


Hair Clip..
Natasha, my anak sedara bakal menjadi model cilik aku..


PS. Ada lagi yang bakal tercipta... Tunggu!!..

10 comments:

tunbegia said...

sungguh jatuh hati,

salamm,

makcik rokiah said...

nakkkkkkkk...
nak yg kiut2 bole?
huhuu..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

TB - Why tiba2 jer invited readers only ?? Why?? Why?? Why??

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Cik Kiah..

Dah ada design cute2 & chumel dlm kepala otak nih... Tunggu!!..

Riezal aka Rezdrake said...

Tak sangka.. bengong2 hang pun pandai jugak menjahit menatang2 ni. memang berbakat..

hang buat kat aku satu.. aku nak tempek kat helmet aku.

psssttt bukak online shop jual benda2 ni laa aku rasa ada market..

mun-e said...

eh eh. kamu confius ape ye? :P

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Riezal - Aku bengong ker??.. KahKahKah.. Mak aku dah kerah menjahit & memasak masa sekolah lagi cuma skill tuh terpendam jer..Dulu aku jahit sendiri baju kurung aku...

Humm..Boleh jer nak buatkan..hang kasi design..

Owhh..yg tuh nnt dulu. Mmg ada planning. Skrg nih aku focus on kedai online my bro dulu.

Aku nak buat banyak2..buat koleksi.. banyk lagi menda chumel2 yg aku nak buat dgn kain felt tuh..masa jer yg tak mengizinkan..mana nak gi GYM lagi kan..nak berlari lagi..HAHA..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

mun-e : Aku dah tak conpius rizal hang dgn Riezal aka Rezdrake... HAHA.. dulu kan aku konpius..

dieya said...

wahhh sungguh kiut sekali hair clip itu!

babe, i tagged you ;-)
get it at my blog okeh! buat tau jgn tak buat!

NenekPenne said...

needa, akak nak satu...buat yang cute2 yer untuk akak...heeee