Thai Foot Reflexology

Tuesday, February 16, 2010


Cuaca yang amat panass.. balik kpg..memerap dibilik yg ada air cond jer..
Mujur ada satu bilik yg ada air cond. Kalau tak sure ada yg tido dalam kereta.
Mood jalan2 pon dah spoil dgn keadaan dunia yg panas.. dengar2 44 darjah C.
Huhh... mmg teramat panas.. Kadang-kadang terfikir nak buat eksperimen pecah telur and letak bawah panas matahari .. Agak2 boleh masak tak?

Disebabkan bebosanan yang teramat..akhirnya setelah dipaksa adik aku utk menjadi tukang tunjuk jalan..sampai lah ke Sunway Carnival, Seberang Perai Selatan. Bertolak drp rumah pukul 7 malam..sampai dekat2 pukul 8..jammed!!.. haha..semata2 x nak panas...gigih... Kenapa Sunway Carnival?..sbb nak jalan dlm tempat air cond. HAHA.. Btw, wlp pon aku pakai plate Penang tp jarang2 drive kat Penang.. Org penang mmg kiasuu!! dalam bab drive & berebut parking nih.. mencikkk!!...

Masa gigih mencari surau utk solat magrib, ttb ternampak Thai Foot Reflexology.. yesshh..kebetulan mak asyik mengadu kebas sebelah kaki.. Good Idea.. almaklumla..harapkan anak2..kami tolong picit jer la.. lepas solat..zastt..ke kedai tuh.

Aku mula2 agak curious..sbb x der customer. Semua tukang urut sibuk ber kumpul & berborak. Tapi ah moy situ tak der la cantik2... Ttb aku suspend..teringat cerita rumah urut mak ayam.. haiyoo..takot. Tapi sbb dah sampai aku try jer la.. lagi pon aku nak betulkan urat2 yg terpeleot akibat larian & aktiviti GYM aku. Mula nak 30mins jer..last 60min terus.. sedapppss... HAHA..


Cara urutan yang mmg lain drp foot reflex yg lain yg pernah aku cuba. Drp cara urutan, aku confirm she knw how to urut.. Since aku ada mmber physiotherapist, she told me before, aku kurang warm up & stretching..itu pasal la sakit.. aku inform ah moy aku sakit kat mana..makan aku pon menjerit2 ehh tak mengaduh kesakitan.. Woohhh..sakit oohh... sampai aku termengah2 tahan kesakitan.. ah moy tuh gelak jer.. cakap Eng & Thai jer boleh.. BM tak paham. Tapi sekuat tenaga la dia.. siap boleh ala2 pumping atas kaki aku..eieie.. geli & sakit.. sedar2 aku dah lorot ke bawah kerusi urut tuh..kih3..

Walau pon sakit..aku puas hati sbb dia urut betul2.. aku akan dtg lagi nnt bila balik kpg..sbb mak aku pon suka.. katanya kat KL x best!..huhu.. nampaknya kena cari cara lain la nak soh parents aku dtg KL?

6 comments:

tunbegia said...

sungguh terpeleot,

salamm,

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

tb pernah try Thai Reflex ker?.. sakit ok.. Haahah..

DrSam said...

makcik urut yang selalu urut isteri lepas mengandung ada lah pernah saya mintak tolong urutkan urat kaki yang tersembul. Memang bagus.

Sekarang banyak pusat reflexology timbul macam cendawan. Tapi banyak dengar cerita yang kurang menyenangkan.

Benedict Bernard said...

waaah tak rela wat reflexology.. !! sakit.. !

NenekPenne said...

fyi, kat ioi mall new wings pun ada thai reflexology... akak dah pegi buat hari tu...60 mins for RM50 kalau tak silap....

sampai terlena2 laa jugak..
pastu dia bagi teh o peria ker teh o halia? lupaaa......maaakkkkk pahitttt

tukang urut pun thai jugak...BM cannot speak...only speak thai and english...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Dr.Sam - agak suspicious & takot jugak..

Ben - cuba la try sekali..kekke..

Nak - thx for the info. Bila la nak masuk IOI mall nih.. asyik lalu jer..