Putrajaya Marathon 2010

Saturday, February 6, 2010


As mention in previous entry, I opt for fun run since most of my fren insist for Fun Run (5km) sbb serik dgn Shape Run 2009 (11.5km)... Serik??..Never..!! Unfortunately, 3 of them have to canceled off on the running day itself.. sorang balik kpg..sorang sakit peyut..sorang kasut koyak (nampak sgt x pernah nak berlari..baru sedar kasut koyak..).

Btw 5km also not that bad la.. flag off 9.15pm..sampai Finish Line at 10.00pm..45 mins for 5km. My self satisfaction.. ada improvement.. so far so good..As usual..bila flag off.. bagai anak ayam keluar rebAN.. @ fINISH Line semua berlari selaju mungkin ke garisan penamat.. Aku pon gigih berlari..maintain the speed jer lah.. agak2 macam lari atas t.mill. At certain part aku power walk esp part kena naik jambatan .. turun jambatan baru lari..

Antara pekara menarik yg aku perasan is their tag.. ada one couple run for each other.. so tag kat belakang tulis I run For HER (with anak panah..) another one I run for HIM (with anak panah..)...ada jugak yg letak nama pasangan & lari togather. So cute!!.. Ada jugak yang tak pakai tag pon.. Memula aku segan gak nak pakai tapi atas desakan..aku pakai la.. korang tau ker wht is endorphins??.. wp aku orang IT tp berbackground Biology.. (sbb dah ditakdirkan aku x qualified utk menjerumuskan diri dalam dunia perubatan.. HAHAH..)

Jangan fikir aku penagih dadah pulak..sbb ada yg ala2 terkejot..kan.. tp ada jugak yg faham kot sbb masa tgh gigih berlari ttb ada minah cuit aku & tunjuk thumb up!!.. HAHA.. entah aku x cam saper.. Aku kenal ker??... Ker org nih kenal aku??..ehh..aku x pernah letak gambar aku pon kat sini.. ehh..camner org bleh kenal nih??..ehh..conpius.. Abaikan!!.. aku sengeh la balik.. & dia terus meninggalkan aku..memecut laju. Bye2...Maka aku terus berlari.. maintain the speed sorang-sorang sbb mmber lagi sorang aku dah tinggalkan.. Jahatkan aku. Bab lari2 aku suka test stamina aku drp berlari slow2 & beramai-ramai. So far, mmg ada improvement berbanding shape run.. 11.5km yg rasa mcm nak mati..huhu.. Tapi this year aku nak cuba lagi..Gambatee!!!..
Nak register Energizer run dah full.. :(

1 comments:

tunbegia said...

sungguh berlari aktiviti yang sehat,

salamm,