Sambungan Kembara Croc Oren - Jambatan Tanparuli

Thursday, January 7, 2010

Jambatan batu yg menggantikan jambatan Tamparuli

Haha..bnyk sgt aku nak ceritA.. sbb aku MC hari nih .. sambung sikit kisah pengambaraan croc oren ke Sabah taun lepas..err..rasa cam nak pegi lagi..hehe..

Jambatan Tamparuli.. aku letak gambar jer la..hahah... Aku singgah sini lepas turun drp Kundasang.. as usual aku tido sepanjang perjalanan..sedar dah sampai sini.. & suhu pon dah panas terik.

Pemandangan drp atas jambatan

Cantik kan sungai nih..tak silap aku dekat2 sini ada white water rafting yg agak glamer..betul tak eizan??...
Tahun nih aku nak cari time utk white water rafting la.. jom sapa nak ikot or dah ada plan..aku nak join..

Jambatan nih x der la panjang sangat.. utk menyeberang sungai jak!
.

Nih dia jambatan yg menjadi lagenda masyarakat Sabah..
Jambatan yang banyak berjasa..


Mini market berdekatan jambatan Tamparuli..

Aku pegi utk bergambar jer.. gigih po cik aku drive ke sini.. Jasamu dikenang..

2 comments:

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. said...

oh white water rafting in ranau..?? gila weh.. aku tak nakler ber'rafting'2 water kat ranau tuh.. sejukkkkk... ada kut kat kiulu.. pergh mnmg adventurel..satu lagi kat sundai padas..nanti ko plan ler betul2 kalu nak buat pemgembaraan yg penuh thrill n adventure.. aku.. ko tak yah ajak.. mmg tak moo.. tinggi2 pon aku dah gayat weh.. hehehe

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Eizan - next time aku nak tawan puncak kinabalu.. tuh penting tuh..

Yer..kiulu..aku nak try white water rafting once in a life time.. must try..