Rimass...

Thursday, December 17, 2009

http://ecx.images-amazon.com/images/I/513JJPBKDVL._SL500_AA240_.jpg

Aku x suka nak kutuk2 tp aku suka nak share someting yg aku rasa.. Abt a fren..a girl fren age around 30 + ..single.. a goemen engineer.. Aku kenal minah nih kat GYM.. Kisahnya minah nih nak tumpang umah aku.. bukan aku x kasi..aku pernah tumpangkan dia sebelum nih cuma aku rasa rimasss... rimas sbb she is like irritating. Contohnya..

Aku balik keje..lepak kat hall tgok TV dia dok pot pettt...pot pet..like dia pulak nak buat drama depan aku..sampai citer yg aku tgh tgok pon aku x leh focus..rasa cam nak cakap..could u pls shut up??..

http://scrapetv.com/News/News%20Pages/Health/Images/irritated-woman.jpg

SMS aku soh belikan dinner utk dia..wht the hack..aku dah la keje kat customer..puasa pulak..dia yg kursus dekt jer ngan umah x leh gi beli sendiri ker??..aku pon selalu jrg beli dinner..makan biskut2 jer..sbbkn my guess aku saba jerla.. Balik rumah dia cakap..aku ttb blur x tahu nak beli makan kat mana kat area nih..& aku nak kejar solat asar.. Motip ko dulu grad U situ jer kan??.. Motip aku nih x terkejar2 nak bukak posa..dah la customer jauh drp umah.. in fact aku terpaksa cari kedai belikan maknan dia sbb aku dah beli makanan aku & masa tuh dah azan magrib. Housemate aku pon x der la nak bermanja mcm tuh... Yeksss...

Another irritating case..she SMS me.. ko nak balik kul baper?..aku dah nak sampai nih.. Motip??..tak paham aku dah SMS cakap aku x sure balik pukul berapa aku ada deadline.. tunggu jerla mana2.. Aper ko boleh siapkan keje aku ker??.. dah aku x leh focus nak buat keje..

Latest case.. she SMS tanya ko buat aper wknd nie..aku igt nak lepak kat umah ko.. so aku cakap aku nak gi GYM.. She asked: Ko tension ker?.. Aku cakap sajer dah lama x sempat2 gi GYM.. She replied: OIC (*dgn harapan..harap dia faham..)

Next morning.. She SMS again.. Ko bagi tak aku tumpang umah ko nih?..ker ko busy sangat??..

Motip??.. cakap macam nih?.. Aper ko igt aku busy memain ker??.. Ko engineer gomen mana nak sama ngan software enginner IT yg keje swasta.. Muke aku kat opis boleh kira.. asyik dok hadap customer jer taw.. Only my housemate knows..how irritating i am.. Atas nasihat housemate aku..sila kasi asalan yg aku ikot dia balik kpg..

After all... terus x der SMS drp dia..Marah ker??

Am I too cruel ??.. Dalam banyak-banyak kawan...dia jerla kwan yg aku rasa sungguh irritting.. kengkadang dia nih mcm nak control hidup aku..sikit2 SMS..nak makan SMS..nak balik SMS.. lambat sikit SMS. I got plan ok this wknd..eventho aku gi GYM & dok umah jer.. tp aku bukan dok umah sajer2 aku ader keje nak kena buat..Aku x der la nak kutuk abes sbb dia pon pernah tolong aku.. cuma she is sometime (not sometime la.. ) irritates me... jumpa kejap2 kat luar aku x kesah.. hari2 ngadap aku kesah..


http://www.techdigest.tv/crazyfrog-thumb.jpg

Memang perangai aku..
Aku x suka buat mender yg aku rasa x ikhlas..

3 comments:

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. said...

hahaha.. mcm perangai orang ne ye needa.. mcm org tuh tak reti bahasa jew.. muhahaha.. ;)..

Raihan81 said...

"jumpa kejap2 kat luar aku x kesah.. hari2 ngadap aku kesah."

suka tulisan nih..
Nida..hang bukn kejam..tp hang perlukan privacy dan rehat yg cukup.
Hang dah cukup baik..so...tak perlu la nak fikir sgt perasaan dia...sdgkan dia tak belajar nak memahami perasaan nida..
Jg diri elok2 tau...

NenekPenne said...

maybe she likes u...and she doesnt have any good frens kot....exept u...