Opick in Concert provided by Muslim Care

Thursday, November 26, 2009


Konsert nih ditaja oleh Muslim Care untuk mencari dana menubuhkan solat center, Malaysia. Aku beli tiket nih masa aku pegi ESQ rechange. Ahaks.. hati ini mmg kena recharge klw tak hilang la cahaya hati..kekeke.. Pagi tuh jugak..opick life @ nasik lemak kopi o.. During the concert..ada la lagi penyanyi nasyeed mesia.. Well..industri nasyeed mesia dah kurang kick la sekarang.. maka aku dah beralih ke Indon. Tp aku suka Muadz..tp naper tah Muadz nih macam x glamour sangat.. ker sbb x der real album.. why la..

Inteam

Pak Abu - Pengasas Solat Center.
Lagu Cahaya di Atas Cahaya berentak jazz.. I like..



Aunur Rofiq Lil Firdaus better know as Opic is a well know dakwah singer in Indonesia. Kalau selalu tgok sinetron, then u will fine out ada lagu Opic. Opic was a rock singer and finally change his path to be a dakwah singer. This is 2nd time Opic in Malaysia.

Well am not a good person to comment lebih-lebiiih as am still trying to improve myself tru out my journey.. But I wish to see Professional Muslim grow bigger and bigger..
and Opic song is best to hear when u feel life is uneasy. Last but not least, hopefully one day konsert Opick will be @ Istana Budaya. Mesti gempak punya.. Next yr Opick berlakon dlm movie Dibawah LangitMu..can't wait..


video

Aku x geti nak rotate.. sila telengkan kepala anda.. :P

Wohaa..am back actually..

Saturday, November 21, 2009

Credit to : http://www.zazzle.com/trust_me_im_a_programmer_tshirt-235318661333365419
I like this Tee.. Cool Babe!

Sebenarnya aku dah balik abt 2 weeks.. balik jer terus busy tahap gaban..Weekend pon aku keje.. Hari-hari gi keje kol 8pg balik kol 10 malam. Balik terus pengsan.. Semalam pon aku keje.. Banyak giler projek masukk... Harap2 bertambah la claim aku..bleh aku gi Uzbekistan plak next yr... Hikss.. (berangan)

Hari nih jer la aku cuti..esok keje lagi..Haiiiyakkk... Dah rasa macam nerd programmer..
Aku rasa aku dah loose weight akibat keje yg teramat sibuk..baguskan..fast track. Aku tak sure bila aku betul-betul free.. GYM pon aku sempat pegi sekali jer last week..itu pun sbb aku kena Ilang stress aku.. Nanti aku nak Cayok2 pegi Axis la..sana ramai member. Member MRSM aku pon ada .. 10 yrs tak jumpa..akhirnya jumpa kat GYM.

Got to screst out.. nak kemas umah..kemas baju. Hidup aku dah macam algojo busy sampai x sempat nak kemas umah.. Umah aku dah jadi macam umah HANTU. Mlm nih aku pegi konsert amal Opick. Tgok konsert secara berjamaah katernyer.. I know they miss me..Muahahha.. (perasann)..Almaklum la sejak balik vercotii muka aku dah jarang nampak kat opis.. Dah dok berkampung kat customer jer kaedahnyer.. Hapdate pasal cuti nanti aku free aku hapdate la.. banyak gambar2 yg cantik & kisah pengembaraan crocs oren yg nak aku ceritakan sebagai kenangan kat blog aku nih..

OK..last but not least url blog nih pon dah berubah atas sebab-sebab yg x dapat dielakkan..