Please Help Him!!

Sunday, October 18, 2009

This is a message. Really important message.. between live and death.
Pls Help adik Qawiem.

Adik Qawiem's mom.
Aku tgoh both parents dak kecik nih tenang jer.. redha & terus berusaha.
Alhamdulillah.

Last Wednesday, this cute boy was invited to Ustaz Lah open house @ my office. Eventually, ustaz cakap few student drp keluarga miskin jer ill come in (Kesian..semua pelajar pandai-pandai malah pelajar terbaik tidak mampu meneruskan pengajian kerana beban kewangan) .Tiba-tiba ada dak kecik nih.. x sempat la aku nak buat poster.. Poster??.. Aku AJK Poster.. kih3..(aku tipu jer..)

Tapi apa yang menarik perhatian aku adalah adik Qawiem nih. Budak nih sungguh active seolah-olah lupa yang dia mengalami barah otah. Kesan parut pembedan dikepala masih kelihatan. Besar gak..ngeri tgok.. macam doc belah tengkorak kepala tuh kot.. sbb mcm design helmet kesan parut tuh..

Aku pon amik kesampatan untuk duduk semeja with this dak kecik parent. Sibuk sungguh aku..ala2 wakil rakyat tanya itu ini kan. Tapi pedulilah..I am too keen to know. Apasalahnya melayan tetamu.(erkk.. nih event Ust Lah... bukan kelab .. asal aku perasan tuan umah nih..??..taknih opis aku..keke...) Dah la datang kuliah ustaz lah masa penutup jer (org dah nyanyi lagu selawat nabi..ala2 ESQ gittu).. dengan sengeh2 aku cakap kat kawan aku..dtg utk perasmian penutup.. Peace!!..

Kalau ustaz perasan aku masuk time tuh..mesti dia kata Hang nih nak mampuih ka??

Adik Qawiem's family came along the wAY from Kedah.. which is near to Kuala Kedah. Disebabkan kanser otak, every month kena pergi buat medical check up kat GH Penang sbb kena rujuk kat pakar neuro. Humm..teringat aku zaman aku kecik dulu..bapak aku pon terpaksa bawak aku berulang ker GH Penang untuk check up kat pakar. Tp aku bukan sakit barah otak la.. sakit lain.. Alhamdulillah aku dah lama sembuh..malah bertambah sihat drp bapak aku.. huhu..

Ayah adik Qawiem kerja bisa-bisa jer..monthly ada la RM 800 gaji. Huh..RM 800.. aku mesti meraung kalau gaji aku banyak tuh..Kos ulang alik (jauhh wehh..), kos perubatan yang mahal..HUh.. Semoga keluarga in diberikan kekuatan oleh al - Qawwiy. Insaf aku kejap.. aku bersyukur sangat dengan apa yang aku ada. I remind my slef --> Share it with others as well .... kerana harta & wang ringgit yang ada bukan milik aku. Ia adalah milik Allah yang maha pemberi.

Apa yang buat aku rasa sentap sangat bila adik Qawiem merajuk & menagis depan 2 bijik mata aku sbb nak makan ayam.

Nak Ayammm..Huaa.Nak Ayammm!!!

Keadan sakit dia yg begitu menyebabkan dia x dibenarkan makan ayam.. Hanya nasi briani tanpa lauk.. tak caya tgok gambar..mak dia jer bleh makan ayam..

Huh..sungguh sentap.. Anak sedara aku.. AYAM KFC makan pon x abis.. Hari2 makan ayam.. Aku pon makan jer apa nak makan..syukur aku x der sakit apa2 & kena pantang apa2....cuma aku diet.. Bapak & mak aku dah bising.. Kekeke..

Nak tau lebih lanjut pasal adik Qawiem, sila ke blog ini:
http://tabung-kemanusiaan.blogspot.com/

Anda boleh bank in ke Akuan Bank yang tertulis di blog di atas..

"Sumbang lah walau pon sedikit kerana sedekah itu akan memperbanyakkan lagi berkat kepada wang anda".

"Bagi penulis, menolong orang sebegini merupakan satu kepuasan yang sukar digambarkan"

Life is not the matter of your work & carrier But how you act with people around you.

Note: Sumber ini 100% tulen kerana penulis menemubual family adik Qawiem..

Aku x mampu nak sumbang ribu riban tp dengan harapan moga ada hamba Allah yang terbaca blog nih teringin nak memberi sumbngan.Aku hanya sebarkan.. Sesungguhnya hanya dia Penguasa HAti..

Peace!!

1 comments:

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. said...

sedihnya needa.. neway thanks for sharing info.. hukhuk.. taktaulah kalu kita ditmpt ibubapa dia kan.. :( insaf mengingatkan kebesaranNya..