Penang Vacation Getaway (3) - The Ship

Friday, October 2, 2009

Sis in law bunjer makan kat the ship. for dinner. Katanya sedap.. T bone-steak dia sedap.. aku order aper ker mender tah aku ord... ker aku silap order.. apersal aku rasa masin yamatss steak dia. Terbayang steak kat Tony Roma's. Btw, pls stop eating steak. Enuff.. let's Body Jam& Combat.

My bro cakap : Berat..Boleh jual..
Bapak aku cakapl: x dak orang nak beli..

WARNING: Lawak nih korang x paham x per.. aku jer yang paham ..okay!!



Tapikan ..aku rasa kepam la rest nih. Cam sesak napas jer dalam nih. Macam tuh ker makan dalam kapal lama yg lagi season drp titanic. HUHUHU.. Selama nampak rest nih kat Sogo,KL. X der lah teringin nak melangkah masuk.. aku better cari beehon sup sebelah mydin tuh.

Sometime street foot taste better then rest food. Bab makan nih aku x kisah sangat.. (makan jer ker.. ??.. haha..almost everything..ader aku kesah??..) janji aku leh telan & x der mender yg meloyakan. Hazard sangat aku x leh la..

Food sini biasa-biasa jer.. bukan steak aku jer lori garam terbabas..my younger sista pon.. bila mak aku makan..dia kata masinnya. Aku rasalahkan.. sbb kapal nak berlayar..food kena marinate jadi daging masin gittu.. baru tahan lama kot. Yer cam tuh??

Btw, ramai gak family melayu dtg situ..aku pon x paham naper.. sedap sangat kahh?? ker no choice.. x kan x der kedai steak lain yg sedap di Penang.

Mari kebas sayur ituu..

Daging masin.. siyess aku x abish..


Waiter & waitress ada baju dia sendiri..ala2 anak kapal gitu..


Ikan sweet sour kot.. yg nih mak bpak aku makan.

Bapak aku mana bleh x makan nasik..
Nasik adalah makanan harian saya katanya.. aku?? kalau boleh nak elak makan nasik..tp kengkadang kantoi jugakk.. Nasik impit..bukan ker nasik??..

0 comments: