Sky Trek Adventure..

Wednesday, October 21, 2009






Lama sudah aku x hapdate pasal GYM..Outdoor..
Aku pegi GYM..paling busuk sekali seminggu..
Aku tgh study & try to implement PACE Training..

--> Take note!!...soon..<----


Actually..Nak tidur tapi x leh tidor..
Bila tak bleh tidor pikir macam macam..
Keje..bisness..master..PHD..
Ishh..buhsann..buhsann..
Buhsan abes hadap FB..main Mafia Wars..

Tiba-tiba aku teringin nak masuk hutan..
Tiba-tiba macam teringin nak tgok hutan..
Tiba-tiba macam teringin nak bau hutan..
Tiba-tiba teringin nak dengar bunyi2 unggas dalam hutan..
Tiba-tiba teringin nak cycling kat hutan..
Tiba-tiba teringat bestnyer bila teringat berpeluh yg menitis setelah penat menjelajah hutan..



Tiba-tiba jadi bosan ngan GYM..
MInggu nih asyik nampak hantu jer..sempena Halloween katernyer..
Macam nak pengsan bila mamat front desk tegur aku masa nak masuk gym..

Hye akak!!..
Opocottt...!!! terkejut hakak... ingat ko xsident.. banyk nor jahitan kat muker ko tuh dik..!!

Btw, sebut pasal outdoor.. Extreme skytrex dah bukak...
Saper yang berminat sila bagi taw.. boleh plan dalam 10 - 15 org..
Yang aku pegi hari tuh RM 30 kot klw x silap..
Saper ada GYM glove boleh bawak..klw tak bleh sewa..



*abaikan gambar leng chai itu.. sila perhatikan ketinggian swing-swing tuh.. Btw, taw teknik..senang jer.. yg pntg tangan kena kuat.. confirm balik sakit tangan bahu bagai..tp aku puas hati.. kadang kadang aku miss tht pain..

Aiyokk..dah kol 1 pagi..baru aku ngantuk.. esok keje kat TPM..kena kuar awal..Huh..

Nite u ols.!!

11 comments:

Riezal aka Rezdrake said...

Tiba-tiba aku teringin nak masuk hutan..
Tiba-tiba macam teringin nak tgok hutan..
Tiba-tiba macam teringin nak bau hutan..

Tiba-tiba macam teringin jadi orang utan penah..?

Giloss gayat sihhh.. tinggi bangettt.. terrer ko needa.. seram sejuk tengok gambar tinggi tu.. demittt.. nanti nak try gi sana.. aku nak panjat yang paling rendah skali.. kalau jatuh aku tergolek skit jer

ermm maximum weight 100.. sib baik weight aku 2 digit jer.. ihik ihik

makcik rokiah said...

miss tht pain? haishhhh... kamu ni..owh saya tak suke hutan... katakan tidak pada hutan........ huhu..

kalau pantai saya sangat suka.. hitam legam jemur pon tak kesah...

NenekPenne said...

bila plak tukar gambar jadi hello kitty kat ni?

bila nak bawak akak pegi gym ni? oo aktiviti la ni dah tak nak habaq kat chek dah yer...

mun-e said...

alaa napa gamba hello kitty plak ni.. tingin nk tgk gamba sebena :p

cam menarik jer extreme skytrex..

Nurman said...

Konsep apakah hello kitty ni..very der sensored

CATZ said...

musim hello kitty ke...
sebab ada jumpa hello kitty kat blog org lately..hiks..
aaa..lama dah tak jejak gym..
kalau dah berenti malassssssssssssssssssss jadiknya nak start semola...
camana eh nak recharge rasa nak ke gym tuh kak simple kitty?..
ihik...
tolong bagi petua..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Riezal - jadi org utan yang cute tak pe..MUAHAHA..

Mana ada jatuh tergolek..tersangkut ada la.. HoHOHO..ada mber aku tersangkut kat tengah2 masa flying fox... aku ada record tp x sampai hati pulak nak upload.. kazen aku plak luka tangan sbb bijak sangat gi berpaut kat tali.. ada risk la jugakk..

..yang rendah ada..untuk trial sblum pergi real one..sbb kena belajar teknik2 dia sikit.. kena booking..selalu org pi in a group..klw main terjah jer aku tak sure la..may be kena join with mana2 group..

jom arr.. aku plan ngan mmber opis bulan 12 nih..

mun-e - jom la..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Cik Kiah - pantai pon best..err..tp nnt mesti itamm..

Tah la...naper suka hutan..suka air terjun..suka hiking..camping..drp zaman sekolah lagi..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Nek - mihahha..hello kitty in the house.. kiter low profile..x nak glamer..bila x glamer sng sikit nak meraban dalam nih...kang kena saman plakss..

..wakaka..

Nurman - konsep purdah zaman moden.. gambo hello kitty..ehh..aku nak beli lah kalau ada.. Kih3..

ala..dulu masa x sempot ko x join..skrg dah sempot x berani aku nak hajak..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Catz - musim kengkawan hello kitty kawen.. yg tinggal hello kitty yg belum kawen.. bleh?.. hik3..

Ala..nak gi GYM nih kengkadang kena ada kaki..aku ada la member2 kaki gym & instructor dlm muka buku.. selalu la in contact..so jadi best lak nak gi gym sbb nak jumpa kawan2..

tp kawan2 itu pegi branch lain..kengkadang aku hajak member opis..klw semua malas aku gi sorang jer la..

team opis aku bnyk chinese..depa nih mmg health conscious..termasuk bos aku semua kaki gym..paling busuk 2 kali semingu..so aku bnyk borak ngan depa pasal GYM..aku pon suka baca article2 & blog pasal GYM..

yg buat aku pergi GYM jugak2 klw malas menyerang..aku nak ilangkan stress.. penat hadap & berfikir buat programm..aku rasa lenguh bahu.. tp lepas workout aku rasa relax..ringan badan & otak..sbb badan release hormone.. org panggil happy hormone..

aku pon suka baca health mag..

aku suka outdoor..tp nak panjat gunung ker masuk hutan ker kena ada gang..kena ada budget gakss.. susah nk cari ladies yg minat outdoor..so..aku pergi GYM la..aku mmg active drp sekolah lagi..masa kat U aku stop..skrg aku dah insap.. HUHU..

Btw, aku pon xder komitment.. aku x der la rajin sopping..nak tgok movie aper jer yg besh..baik aku lepak kat GYM..

GYM dah jadi lifestyle la skrg..Antara sebab lain..aku dulu jiwa kaco..aku pi BodyJam giler2 aku menari..& Body Combat lepas geram..lama2 terus lekat..klw x pergi aku dah rasa x sedap badan..

Dulu aku ada trainier..30 session jer.. then aku pandai2 sendiri..sambil baca buku2.. Sbb lain trainer lain advise.. baik buat sendiri & track progress..

Aku tgh baca pasal PACE training.. 30 min enuff.. (aku pon busy gak esp ada projek masuk..sakit kepala aku tulis programming) ko nak tak e-book PACE Training??..

kasi e-mail nnt aku send e-book..aku dpt drp t.leader aku..

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. said...

hahaha.. needa lawaklah ko tampal muka ngan hello kitty tuh..