Let's Go to Concert!!

Sunday, October 18, 2009


Korang x gi tgok konser ker?? ... ala konsert Beyonce tuh..

Ai gi konsert gakss.. tp konsert sirih pulang kegagang..gaya keinsafan gittu. (Takat
Beyonce tuh aku dengar lagu FOC jer dload MP3.. masa BJ ker masa dok gigih berlari kat GYM.. masa drive ker.. kih3.. dengar lelama kang aku gak jadi serbut jiwa raga bakul senduk.. Mihahah..)

Aku gi konser Opick !! Konsert masa kat UIA aku tak gi.. sbb aku student. Aku sibuk nak hantar thesis aku da.. Lagipon buat kat UIA.. err.. aku dah bayangkan ala2 konsert Kampusia..sound system pecah baraii..
Kumpulan Inteam aku besa2 jer.. lama dah tak ikuti.. industri nasyeed mesia mcm dah sunyi... tah la apa masalah korang.. Teringat satu mamat kumpulan nasyeed glamer taun 1998..satu ASASI ngan aku. Hari2 nmpak mamat nih..tp aku dgr mamat nih kena buang ASASI sbb pointer teruk.. Watattaw lahh.. BTW, aku lagi suka dgr lagu2 drp indon mcm Ungu, Crisye, Agung..!!
Tah ehh..naper aku bnyk ikuti indon punya version..

Lama dah aku x tgok konsert nih .. last tgok konsert gini masa kat Uni Malaya. Masa konsert Kampusia.. Wahahah..gelak2 lah anda sebelum anda digelakkan. Aku dapat tiket free la..sbb aku AJK Ekspo Konvokasyen UM. Active gak aku dolu2 ehh.. (tipuu..aku selalu nyorok x gi meeting sbb aku nak study la.. wakakakkaka...). Kalau korang tanya last konsert aku gi..aku gi konsert reunion AF4 masa zaman Mawi..
Wahahah..gelak2 lah anda sebelum anda digelakkan.

Tiket konsert nih aku beli yg murah jer..sbb kata kwan aku..mari beli tiket secara berjamaah.. Woha!!.. mok cik ada RM 100 hengget jer time tuh. ATM jauh beb!!! Nak beli tiket 5 keping.. MIhahaha.. Lagipon aku kena save budget sikett sbb sblum konsert tuh aku nak gi Vacation..Flight dah Book!!.. Weeee..!!.menghitung hari Okay..!! Err.. next week jer pon.. Hikss..

Konsert Opick nih bulan depan..lepas aku balik vacation.. nih 2nd time Opick buat konsert kat Mesia.. Dulu Opick nih penyanyi rock.. Korang tau lagu Dealova..Opick la pencipta lagu tuh..

p/s Bila la Opick nak buat konsert kat Istana Budaya..sana sound system wallah best!!.. (aku berlari pi beli dulu..)

6 comments:

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. said...

oiitss needa.. tak silap aku lagu selawat dia kut kat drama bersiri tawakal tue.. best bapa aku tercari lagu tuh.. welcome to sabah needa..

NenekPenne said...

lagu opick taubat tu best laaaa
this week dapt ticket free cuci the movie...yesaaaaaaa

Riezal aka Rezdrake said...

hmm not bad sekali sekala.. feed ur soul with nasyid.. kalimah Allah.. penah dengar orang cakap.. lama tak dengar or dengar ceramah hati kita mati..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

eizan - mmg banyk lagu opick dlm citer indon. Citer kat mesia nih pon dah bnyk pakai lagu opick. Tawakal .. humm aku x tgok la.. balik keje lepas magrib..mana sempat. Cuba tgok tajuk..nnt aku cari kot2 ada dlm playlist aku.

Thanks Eizan..mmg x sabar nak bercoti..tp risau gak nak tinggal keje kat opis nehh..tgh busy projek..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

nek - lagi yg nek letak kat blog tuh..oo..taw... lerr..ingat cuci theater.. kan dah kuar TV..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

riezal - mmg pon riezal aku pon pernh dengaq..susah owhh nak jaga hati..

Tp nasib baik la tmpt aku keje skrg mmg ada kuliah agama which is almost every week..

Teringin gak aku nak tukar keje international company mcm hang (gaji pon lagi bestt) tp aku rasa mesti life aku bosan.. biar jer la aku jadi vendor. Aku boleh jalan2 ambik aura compeni lain.. kenal-kenal ramai org..