Penang Vacation Getaway (1)

Tuesday, September 29, 2009

Aura nak abiskan annual leave dah menyerang.. 1st family vacation.. Rasa Sayang Resort & Spa, Penang.

Best lepak sini..Tapi aku seram bila teringat Tsunami buat aku x berani nak tidur sini.

Our 1st plan nak vercotii ke Cameron Highland terpaksa dibatalkan sebab ada perang tergempar & ada sepupu yang nak bertunang. Hotel yang telah dibooking terpaksa dibatalkan. Melihakan keadaan parents aku yang gundah gulana kesan perang tergempar..I talk to my sis in law. Aper kata kita gi Penang??..

Makan dengan usaha maju jaya my sis in law google & call hotel yang best.. tapi G hotel @ Gurney Drive dah full... HardRock Hotel dah full.. akhirnya dapat la jugak booking hotel Rasa Sayang Resort & Spa @ Batu Feringghi. Best giler hotel nih.. Kalau korang gi Penang sila la ke hotel nih. Wahh..promosi.

Kalau ke hotel nih x payah susah-susah bawak selipar jepun untuk ke pantai.. x payah susah-susah bawak wireless beruk ben sbb hotel ada kasi port siap dgn cable. X payah susah-susah beli buah oren & apple dah ada free jer. X perlu susah-susah bawak berus gigi & sikat. Payung pon ada. Torch light pon ada.. Yang aku x suka toilet dia kena istinjak.. Only toilet paper available. Ada weight scale buat aku rasa x lalu nak makan buffet bekpes beesoknya.. Huhh..

Aku lupa nih panggil apa..tapi depan tuh ada tempat beli makanan nak lepak & makan depan pantai..

Besstt owhh naik kuda.. hugaaa..hugaaa.. memula jer takot.. 5 second lepas tuh naik tandukk laa..laju2.. anak sedara aku cakap.. Funny see u naik kuda..u melompat-lompat.. Budak nih... mmg la dah kuda lari laju.. Parachute jer aku x naik.. naper ehh??.. x per I will come back..


The beach

Chi Spa

From the balcony..tempat paling best nak ngintai..Muahahaaa


View from the balcony

Bed Set for 2

The Enterance

Kalau pagi-pagi sini ada buku boleh pinjam & baca sambil hadap pantai yang indah. Air coconut pon bleh order. If you need foot massage. RM 80 per hour. Kalau gi kat nyonya kat luar tuh 30 hengget sarjok.

Sini tempat makan..

Bekpes Buffet kat sini kasi no bilik jer .. x payah kupon. Food drp rempah safron yang mahal tuh sampi ker tosai..dim sum..nasik lemak semua ada. Aku rasa dia macam lebih exposekan makanan pak2 arab & omputih. Almaklumla depa jer yg penuhi hotel nih. Kalau x silap aku ada 2 jer family melayu yang vercotii disini.


Bekpes diet.. =P with grapefruit juice

Lepas makan kena la melayan budak ketot nih mandi kolam. x nak org lain..aku jugak kan. Lepas mandi kolam pegi Kidz Zone..ttb aku jadi Kidz.. Layan jer laa.. tapi best jugak.. ahakss..


That's all abt Resort nih.. next will be HardRock Hotel, Mesia.. baru bukak 19hb tadi. 1st in Mesia OK.. Bila..?? tunggu bila aku free nak hapdate.. =P

15 comments:

NenekPenne said...

next time datang, dgn ai ok! uwaaa bestnya....

mun-e said...

bestnya..tp toilet kena istinjak? alaaa spoil la plak..

eh baru dgr iklan hard rock hotel kat radio tadi.. kuikui

Sawa said...

ehh santek laa kasut needa tu... i likee...

Nurman said...

First of all..kasut u memang meletop..terkilan aku nak pi Penang, dah tempah dah resort Bank tapi have to cancel cause my sister ada convocation masa i book tu..huhu

Kasut Pink said...

ah..sgt besh..

Willie said...

Wah! Cantiknya. Ada kuda lagi tu.

CATZ said...

wahhh..bercotiiii..
wwwoooooo..i likeeee ur crocs..very de orange..nampak lawa dan ceriaaaa...
best eh the place..
:)
happy holiday...!

SiMpleSmArtErMe said...

nek - next time tuh biler??.. taun depan ker?

SiMpleSmArtErMe said...

mun-e - agak2 spoil la.. pepandai la buat cebok sendri kat toilet kat dlm bilik..

SiMpleSmArtErMe said...

kak sawa - yag tuh dia tgok. Sila la beli banyak kat kedai crocs.

SiMpleSmArtErMe said...

nurman - meletop sangatss la..sok nak gi kenduri dee xder kasut nih.

Jangan gi tepi pantai la time2 sekarang.. takut tsunami..

SiMpleSmArtErMe said...

kasut pink - mg besh. Tapi cam jakun jer sesekali balik kpg sendiri..

Willie- u should go there.

Catz - asal x beli crocs oren.. time tuh yg nih jer tinggal..yg lain x der saiz. Somehow, i belasah jer ngan aper2 baju..rasa mcm clown pun ada but actually not. Perasan jer lebayy...

NenekPenne said...

next next time kalau ada duit...dan umur pnjang dan kalau needa free...he he he..

CATZ said...

kakak kembar aku beli oren..nanti sama pulak..hehehhe

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Catz - ko ada kembar ker catz??..x penah upload gambar kembar ko pon..