Menjawab TAG Riezal

Thursday, September 17, 2009

Since CRiezal idung kembang a.k.a "BalaDa PrograMMERKontRAK JaLaNAN" mentag aku & aku ala2 Free Hari nih .. Maka Aku dengan RaJINnya Menjawab TAG RieZAL.. sebelum tuh sila saksikan anak sedara aku buat aksi kembang hidung utk Rezrake..


KeBANG Idungg...!!

Aku kengkadang suka tukar mood.. lama2 sangat pakai beg yang sama aku bosan. Aku ada 2 set..yg baru & yg lama..

Set A - yang nih aku pakai sampai lonyaiii..

Set B - yang nih aku pakai sat-sat jer.. beg laptop baru.. hehe.. content sama jer utk set A & B.


1. Sila ambil gambar beg yg anda bwk gi kerja :)

Nak GI KerJA Aku mesti Stand BY 3 Bag..


(1) HAnd Bag
Walaupun aku lasak..yerla sbb aku kan PerempuAN.. lagi pon aku dah serik cicir kunci segala bagai dimerata-rata tempat...sng aku campak jer dlm hand bag aku.

(2) Laptop Bag (tinggai hat nih..alamat x Kerja la aku..mampuih kena Halau Balik Amik LaPtoP..kalau pi TPM aku x Yah baWAK..customer dah sedia PC..Unless aku Nak buat kerja aku sbb sana Thumb Drive x leh Detect..kena 'band')

(3) GyM Bag (Yg nih aku mmg standby dalam keta sbb aku mmg SUka sinGGAh GYM bila aku balik kerja atau bila2 aku mendapat syndrom gian ke GYM.. Other thn tht, kAlau Aku kena Bermalam umah Orang.. aku Ada BAju SAlin Utk Mlm tuh)

Bayang kan aku angkut 3 beg nih naik lift.. ishh3...dah macam Santa Clause!!

2. Kemudian sila ceritakan sedikit apa yang terkandung dalam beg anda. Sila sertakan gambar sekali kemudian terangkan secara detail isi beg anda.


(a) Hand bag
  1. Ada cable utk cas mp4
  2. Tiger balm - incase fenin or loya ngadap programming
  3. Mp4 - untuk aku kat GYM & kengkadang kat customer (esp kat TPM)
  4. Purse - utk simpan IC bagai.. (gambar x tersenarai sbb aku x suka simpan gambar unless gambar yang ada kat IC & lesen memandu)
  5. Pen - untuk sign timesheet & conteng logic programming & melukis gambar mata..idung kembang dan sebagainya dikala bosan dan blur.
  6. Headphone - utk laptop in case aku nak berada di alam fana menulis program & utk mp4
  7. Mentos - nie dapat masa majlis khatam al quran anak one off senior manager opis..aku campak sini lupa nak kuarkan. WAHAHHA..
  8. Touch & Go - yang nih aku nak top up online sbb tuh bawak balik. Aku nak top UP kat CIMB @ R&R kesas tp x leh la pulak. Dulu mcm ada menu tuh..skrg dah x der.
  9. Thumb Drive - Ada 2 ketoi. Satu aku simpan Thesis Masater aku yang separa submit.. & satu lagi aku simpan harta2 kerja opis aku.

Benda yang missing ... lipstick..compact powder??.. HAHAHA. Aku pakai melilea organic skin care (Melilea Revitalizing Cream , Melilea Oxy Intensive Cream & Melilea Intensive Nourisher) jer pagi2 nak gi kerja jer..aku mmg x suka pakai make up. Kalu aku rajin aku bawak la dalam handbag. Itu pon kalau aku kena gi travel jauh2 or ada dinner bagai. Ada sapa2 berminat ngan product nih meh bagi taw aku..aku member sbnrnya & dah almost 3 years. So far aku pakai ok..and got improvement. For more info: http://www.melilea.com/malaysia/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=74


(2) LaPtop Bag
Beg nih aku beli laa..x der free. Yang free beratt daaa. (Tunggu LotusSphere or IBM kasi beg free.. ). Soulder bag Targus berat jer dah baper kilo. Asalnya utk my personal laptop. Senang nak bawak gi library la dolu2 .. masa stgh mampos dok hadap journal kat Library UM.Beg nih solid jer..x leh letak mender banyak2. Itu sbb aku nak cari beg lain.
  1. Power cord
  2. Fail - isi segala2 document yg kena print
  3. User Acceptance Test document - tersesat sini satu untuk aku baca tp x baca-baca lagi.. Aku tgh ada enhancement projek kat Putrajaya.
  4. Telekung - aku bwak kepala jer..kain x bawak.. sbb aku leh pakai surau punya. Aku x suka telakung surau sbb busuk.. nanti aku solat sambil buat aksi perempuan morning sickness.Uwekkk..busukknya telekung nih...
  5. Tikus biru - aku baru beli kat Digital Mall Subang USJ..tikus paling mahal yg aku pernah beli RM 50 sbb aku suka design dia.

(3) GYM Bag

Yang in kena snap gambaq isi dia ka??..x leh sensored..kekekek...
Aku simpan baju gym la.. towel.. glove untuk aku angkat besi & ketoi2 batu.. tolieteries & apa-apa yang berkaitan. =P

3. Nyatakan sebab2 anda suka beg anda itu

Set A nih aku dah x berapa suka.. sbb aku dah ada Set B yg baru. Aku nak cari beg Nike utk ganti GYM bag..

4. Sila nyatakan kenangan manis atau apa2 yg istimewanya beg itu pada anda.

x der mender istimewa.. aku lagi suka isi dlm beg tuh berbanding beg itu..

5. Sila TAG org yg lain :

Kalau korang free sila la menjawab TAG nih..

Nenek Penne

CPG
Nurman
Cik Kiah
CCT

0 comments: