Catatan Ramadhan

Monday, September 14, 2009


Ramadhan tahun nih aku biasa-biasa jer. This yer x der plak kena keje kol 12 malam till sahur macam thun lepas. Cuma tahun nih aku banyak berulang alik ker Putrajaya. selain ker Tech Park, Bukit Jalil. Aku invoive with system enhancement @ one of gomen punya jabatan. Merasa la suasana keje as Pegawai Teknologi Maklumat kat gomen.. sunggguh meriah. Pagi-pagi boleh order bahulu kemboja.. tgok baju online.. beli ikan sayur order kot tepon. Pita ukur baju mesti ada atas meja.. kalau nak show off sikit letak contena manik2 sebelak monitor. Aku terpana kejap..

Most of the time aku bukak posa sorang-sorang jer at umah. My housemate every weekend balik kpg. Aku pulak x daya nak balik kpg sbb baru jer balik. Malas nak drive..malas nak naik bas.

Early of ramadhan aku spend time @home je time2 weekend. Selalunya each year aku mesti shopping @ Jalan TAR. Tapi tahun nih aku dah belikan baju raya to my parents..maka aku pon malas2 nak shopping baju sendiri.. sekarang nih baru terhegeh2 nak cari. Itu pon sbb cousin aku plak nak bertunang raya ke 3 tahun nih. Perlu ker terhegeh-hegeh cari..??

Pertengahan ramadhan ada sekali bukak posa with my old school fren @ The Stone. Sumwhere in Shah Alam la.. Then, I did simple reunion with my old school fren (sekolah rendah) where Nenek Penne came into the picture sbg watak tambahan. Heheh.. Then esoknya pulak @ my close fren hse. Kinnda reunion with old fren masa mula2 keja. Masa under Executive Training Programme. Masa tu we ols selalu bukak posa luar.. paling best masa lepas buat client upgrade @ PNB. We ols naik komuter dalam hujan berpayung ke stesen Abdulah Hukum semata-mata nak bukak posa dgn air buah gelas besar. Nowadays, ada yang dah keja company lain.. ada yang dah kawen.. Aperpon it is nice to get together.

Then, one day after ada majlis iftar @ office.. Aku balik drp TPM singgah opis jugak nih. Makan free.. aku dah muak nak makan kat luar.


Weekend lepas aku sibuk with Hari Raya Dedication. Alhamdulillah..semua OK walaupun ada sedikit kesilapan technical. Apa da.. aku lupa nak peasan mender penting to the team. Sampai sudah aku x ingat. Almaklumlah tahun nih aku banyak keje luar drp balik opis. Dalam seminggu ada la sehari tak pon separuh hari. Berbanding tahun lepas..tahun nih aku banyak mengarah. Alhamdulillah I got a dedicated team.


Penatttwehh...2 hari berkampung di office. Hari nih al dedication items dah berjaya di distribute. Item untuk branch kat Penang & JB aku dah courrier. Untuk branch yg kat USJ & engineer station @MAS pon dah settel. Harap2 semua tuh cukup & betullah.. Namun aku ada sikit bimbang. :(

Actually the dedication nih untuk kutip sumbangan untuk anak-anak yatim. Alhamdulillah.. we manage to get profit around RM1500 for this year. Lebih RM 500 drp tahun lepas. Rejeki anak-anak yatim. Balik raya nih aku kena sediakan report jualan. Dalam kesibukan dedication raya, sempat jugak aku pergi majlis khatam alquran & solat terawikh @ one of our senior manager @ Bukit Jelutong. Sekarang aku dah kena demam raya.. sana-sini dok pasang lagu raya. Tapi sok kat customer sure x der mode raya..mode lampu pelita & singa mmg terasa. Am still working untill Friday. Sabtu subuh sblum sahur dalam kol 2 or 3am aku akan bertolak balik. Aku on leave 3 hari jer.. x leh lama-lama. Nak abis kan cuti di Sabah nanti..

1 comments:

CATZ said...

tahun ni catz rasa kan..
puasa sekejapppp sgt..eh..tup tup dah nak raya...tak sempat nak kira hari...laju bebenor masa berlalu.
wah..ko cuti 3 hari je?
apapun, berhati2 memandu tu karang..
semoga selamat sampai ye.