Subhanallah...ini kisah benar.!!

Sunday, August 2, 2009


Entah kenapa hari nih terasa gatal tangan nak google nama itu. Subhanallah... itu sahaja kata-kata yang mampu ku ucap tika terbaca entry few bloggers. Terasa sesuatu yang membahagiakan sehingga mengalir air mata membasahi pipi. Sungguh besar keagungan Mu Ya Rabbi.

Seorang insan yang begitu tabah mengharungi pahit getir kehidupan. Seorang insan yang dulunya sering mengingatkan aku agar menjadi seorang muslimah solehah. Serang yang tak pernah jemu memberi nasihat dan tunjuk ajar mengenai hal-hal agama. Seorang yang sering mengingatkan aku tentang solat di sepertiga malam Seorang yang sering memberikan aku CD lagu-lagu nasyeed. Seorang yang pernah menghadiahkan aku sejadah & Al-quran sempena hari kelahiran ku. Seorang insan yang telah ku anggap sebagai abang. Yes. He know that. Aku bukanlah mudah mengambil adik / kakak/abg angkat tp ada kelainian pada diri insan ini. Segalanya bermula ketika Pesta Konvokesyen di universiti dulu. Terdetik dalam hati untuk mengenali insan ini. Ahakss itu kisah lama..perlukah dirungkai semula.. Biarlah Rahsia.

Apa yang aku ingin tekankan disini bukan mudah jika kita berada ditempatnya. Pahit getir yang perlu ditempuhi untuk membiasakan diri dengan kehidupan yang baru. Kemalangan yang meragut nyawa insan tersayang dan menyebabkan dirinya buta ketika umur 20an. Bayangkanlah.. diketika itu segengam diploma akan berada didalam genggaman. Namun Allah yang menentukan takdir kehidupan.. Yang penting usaha yang berterusan. Alhamdulillah. Kini insan ini telah berjaya. Semoga akan terus berjaya dan menjadi terkenal suatu hari nanti. Insya Allah.

Aku hanya mampu melihat kejayaan itu dari jauh. Semoga suatu hari nanti, abg Zad akan berada sebaris dengan ustaz2 yang tersohor. Amin. I have told him dolu-dolu, entahla dia igt ke tah. Btw, my pray will allways be with you!.. Abg Zad..!!

My fellow bloggers friends, do read other ppl writeup abt him and lets pray for him as well. Click Here and here to read about him. Glamour abang angkat aku nih kat internet yer..!! Ada kemusykilan agama sila rujuk ustaz nih.

p/s Sekarang baru nak terketek-ketek bacer Kitab Hadits Bulughul Maram. Itu pun sbb Ust Abdullah ajar guna buku tuh. Patut la macam pernah tengok jer.. Wahahha. Dulu masa jadi reader Abg Zad, kiter tolong scan & edit jer. Kalau tanya 10 patah dia jawab 1000 patah. Tuh yang x larat tuh.. terus ngelat jom pi lunch!! Jahatnyer aku.. Heheh.. Yang lain aku tlg nyebok jer.. Hikss.

2 comments:

NenekPenne said...

islamic betul needa ni..

SiMpleSmArtErMe said...

hikss.. ai biasa2 jer la nek oii..ai bukan sekolah agama/pondok ponn.. sekolah sekular ada la.. Chinese, Indian semua my fren gelak tergolek2..HAHA..

Just to share my pet bro stories.. pernah masuk news paper taw. Seorang yang betul2 tabah.

Thank You Allah for giving me an opportunity to know him. There must be hikmah. :)