Historical Friday - Majlis Sudara Baru

Thursday, August 6, 2009

I got call from cik D..tp tak sempat angkat. Tiba2 office phone pulak bunyi.
Cik D: Ehh.. cepat naik tingkat 11.
Aku: Haa..naper?? Aper hal??
Cik D: Ada majlis tergempar.
Aku: Haa..aper??
Cik D: Majils pengislaman Bla..Bla.. Cepat la..
Aku: Haa..OK.

Zastt..aku terus ke tingkat 11. Camera x dilupakan.. Sebaik saja sampi meeting room...dah ramai orang and few minutes majlis pun bermula. Nih 1st time aku tgok majlis cam nih. Err..time my sister in law convert aku tak sure..rasanaya dia convert kat KL jer. Tapi timing sama macam my sister in law. Convert before Ramadhan. Hikss..kena la puasa yer!

Majlis yang simple tapi amat luar biasa. Takbir!!..

G merupakan pekerja am di syarikat yang aku bekerja sekarang. Pada hari ini G di islamkan oleh our CFO dan majlis bacaan doa oleh En F. Setelah selesai bacaan selawat dan salam beramai. Alhamdulillah.. bertambah seorang saudara baru. Kelihatan ramai yang menitiskan air mata kesyukuran. Aku sendiri terasa kesayuan itu...

Teringat aku maksud sepatah ayat daripada surah As-Syams:
Allah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketakwaan. Beruntunglah bagi siapa yang mensucikannya dan rugilah bagi yang mengotorinya.
Subanallah..!!
p/s Berutung dapat CFO yang baik macam nih. Wifey dia pon baik. Alhamdulillah. This is the reason why I like this company. Hikss..

2 comments:

Kasut Pink said...

Alhamdulillah..

shah said...

Ye ke...kita pun tak pernah dapat tengok benda2 cam ni...memang syahdu kan....menginsafkan kita...yang kita ni Islam inherited dari orang tua kita...tak sama...