Cerita Pasal MODEM

Wednesday, August 5, 2009

Level 10,
Dari tingkap kaca nampak opis ex-nenek,
Subang Yang Berjaya.
01010 Negeri Yang Adil
MESIA BOLEH


Blogspot.com.my
IP: 127.0.0.1
Juniper Network
Dinding Panas/Fire Wall.
Kayu Ria/JOYSTICK --> Khas utk Kak SAWA.
5 th AUG 2009


Kehadapan Kawan2 Bloggers sekelian,
Dulu ada la beberapa org kol aku tanya naper x leh connect internet.. aku jadi troubleshooter la. Sekarang kena kat aku balik.. Tah naper ttb MODEM FREE nih dah jadi arwah wahal x sampai setahun aku guna. CISSSS..!!... Dengan banganya hari nih kiter kol syarikat berkenaan.. tanya canner nak tukar modem lain. Since, urusan seri paduka baginda kena dilakukan office hour maka aku kol from office..

Pagi tadi ada call..tp dia amik report jer tak kasi problem ref number. So aku call plak petang2.. kali nih guna no 1 800 **** plak.

Me: Saya punya modem rosak.Macam mana nak tukar ehh??
Operator: Owhh..cik kol dari mana?
Me: Office. Malam u all tak angkat call kan.
Operator: Cik kena connect ngan internet dan on PC cik..
Me: Ahh??.. Buat aper modem dah rosak.
Operator: Ohh..Kami kena troubleshoot dulu.
Me: Haaa??.. Memang dah rosak nak troubleshoot mcm mana? LED utk power pon x menyala, Network port mesti la x boleh.
Operator: Ada tukar plug lain?
Me: Dah. Saya dah tukar plug lain. Cambut semua wayar pasang balik berkali2 pon x jalan. Confirm Modem rosak.
Operator: Saya sambungkan kepada juruteknik kami yer.
Me: Ok.. (Yapaadaa..)

Oerator 2 : Apa masalah cik..
Me: Bla..Bla..Bla..
Operatoe 2 : Kalau mcm tuh mmg confirm la modem rosak.
Me: Yer. Kalau saya gi center tukar boleh ?
Operator 2 : Saya takut nanti cik kena ikot process dgn report kpd kami. Lagi pon takot stok x der..
Me: Aduhai..Berapa hari nih.
Operator 2 : Dalam masa 2 hari.
Me: Aiyoo..lamanya. Humm..

Waaaahhaha..stresss betol. Orang dah cakap modem rosak lagi mau troubleshoot. Bole remote PC ai ker?? Network pon tadak. Mujur aku ni x buta IT. Kalau tak mau la aku balik rumah call dari rumah. Eii..yapada. Nak buat 1st level troubleshoot pon dengar la dulu report. Cehh. Ini namanya troubleshoot membuta tuli.
Lamanya nak dapat MODEM baru..lifetime warranty katernyer.. ikot hati mau pegi beli sendiri jer.. guna DLINK ker.. class sikit..
I need to look into my bro business..website tuh di block @my office. Ahhh..mesti customer bising..
Time2 cam nih baru la nak Google itu ini.. nak e-mail lecturer lah.. Time kerje @office.. aku busy yamatzz sekarang.. kat umah jer sempat2 aku blogging & main Mafia Wars. HAk3. Curi2 tgok blog bila ngantuk or bosan ngadap keje jer..
Aku hampir mati kutu x der internet..adakah ini satu syndrome??
Ikotkan nak jer aku tukar P1 Wimax..lagi murah maa.. 65 monthly.. Promo!! Ishkk.. tapi aku x sure coverage dia cammana.. nnt aku jumpa itu promoter a.k.a akak kat opis nih jer.. Tapi P1 Wimax sure x dpt bila balik kpg kan.. kpg aku kan ala2 cerok tok kun.. Hikss.. Kater kazen aku baik guna CELCOM ada EDGE technologi..mana2 ada coverge celcom still dpt internet..tp aku nak pi cari device Huawei yg aku malas tuh.. Maxis palk aku malas sbb ada data limit.. sampai limit mau kura2 la network tuh..
Aku kan pengguna Internet yang TEGAR..!!..
Ahaks.. Haaa.. hamaik..entry membebel..Wakakaka.. Aku blogging di office dimalam hari. OK lah..aku nak sambung keje sikit.. Kol 9.00 PM aku nak balikk.. Minggu nin penat kejeee .. sbb aku banykkk keje. X sabar nak tunggu weekend. Weekend nih x dapat modem baru jugak.. aku nak kaco Nenek Penne.. ajak gi jalan2. IKEA still sale lagi ker nek??.. JOMM...
Ohhww.. lupa Ahad nih ada business meeting ngan business women itu.. cik Nenaz.. Nek JOm jumpa Cik Nenaz..
Amacam..best tak entry membebel aku.. Esok aku gi customer.. aku baru perasan kat customer place dah boleh blogging.. wakakkakaka.. Err.. migration.. migration.. keje kat sana pon berlonggok jugak..


Oklah...
c u tomoro if I c u in the blog..
Yang Benar,
SimpleSmarterMe.
(Blogging with cute Froggy USB Fan.. Malam a'con opis tutup da..)
8.50PM

7 comments:

SHIZAN said...

hahaha.. sabo jeklah nida neh.. ko sabo jeklah nida , aku pahaamm sgt kalu pengguna tegar neh.. mesti ko tengah gian neh kan.. huhuhu.. neda masuk blog aku www.eshiezanshop.blogspot.com, aku jual brooch pin, aku jual murah kat ko.. Amponn menyempat lagi iklan kat sini.. wakakka

makcik rokiah said...

celcom kat chaah pon laju... hehe
*vangga sekejap*

SiMpleSmArtErMe said...

Owhhh.. igt saper la Shizan nih..gabungan nama yang mantap ngan nama hband kah??..

Oooo.. Citer pasal modem..baru ko nak komen ehh..

Ahh?? iklan kat sini.. Haaa..ko igt ini yellow pages ker?? Haa.. bayar2.. royalti.. Hikss..

Aku macam ko la jugak.. Internet my side income ma.. Kiter pon nak jadi jutawan internet gak.. Hikss..

SiMpleSmArtErMe said...

Cik Kiah - hehe..entahla.. pinjam beruk BEN la.. coinfirm laju.. * saper soh bangga sgt.. bak sini pinjam.. wakaka.. ~mcm la dpt coverage..

Sawa said...

Blogspot.com.myIP: 127.0.0.1Juniper NetworkDinding Panas/Fire Wall.Kayu Ria/JOYSTICK --> Khas utk Kak SAWA.
5 th AUG 2009
<< kekekehhh. ehh bukan 'batang ria' ke needa??

makcik rokiah said...
celcom kat chaah pon laju... hehe
*vangga sekejap*
<< tak tanye pungg.. ahakzz

khairul said...

salam.
aduii jenuh duk baca..org membebel rupanya ,kalau ada kat depan ni sah2 wat2 g toilet dah wakakaa

SiMpleSmArtErMe said...

#Kak Sawa#

Haaa.. salah ehh?? Wakaka.. Koser la..

#Khai#

Hikss.. bebel dalam blog jer. :P
Muahaha.. Pegi la toilet nnt kiter kunci toilet tuh...haa...pas tuh kiter bebel depan pintu toilet plak..haa..nak lari mana??

Wakakka.. hamikk..kejamm tak..