BoRinG WeekEnd

Saturday, August 29, 2009


Kalau orang dok sibuk hapdate pasal menu bukak posa.. raya planing.. aku dok busy apa yer? Aku dok busy kejar deadline and kejar siapkan keje kat opis sana sini. Aku ada banyak opis.. Keje aku dah multi tasking. Otak aku pon dah macam switch. Boleh On & Off. Weekend nih aku yamat penats.. 3 days cuti.. aku jadi malas nak buat keje.. memerap kat umah jer la.

Since Friday nite until today aku hadap movie kat you tube jer. Mula-mula tgok Laskar Pelangi. Aku kasi 5 bintang. Best giler tgok budak-budak tuh. Actually, aku dah dload e-book tp mampuih x paham. Drp sakit kepala baik aku tgok jer.. biarla mmbr aku kat FB cakap aku malas nak membaca. Mmg pon..mata aku penat hadap programming. Habis cerita nih aku google for Ketika Cinta Bertasbih tapi x der lagi. Yang nih aku dah dload e-book, bahasa dia macam mudah sikit nak paham. Tgokla kalau rajin. Aku ada bnyk lagi buku nak baca. Ada yg nak pesan VCD kat mmbr yg nak gi Indon nih.



Then aku pon cari cerita Syhadat Cinta. Aku dok dgr lagu Rossa Syhadat Cinta jer. Movie dia tak tgok lagi. Part one macam serabut..babak race car. Lepas tuh baru besh.. Layan sampia abis. Pas tuh baru terhegeh-hegeh nak basuh baju kemas umah bagai. Petang sikit aku kuar gi bazzar ramadan kat stadium. Member zaman sekolah rendah aku nak join bukak posa sesama. She is an Indian lady practicing Christian and working with the Church. She just came back from her dancing class. Church dancing katanya..tah aku pon tak paham. She dance hip hop. I tot like hip hop tht I learned from Body Jam. HAHAH. Lain katanya.. they use gospel song. Huuh.. I don't understand & cannot imagine.

She actively with her Church fren for outdoor. May be I wanna join her and her Church fren one day. Does it sound awkward?

Every single little thing she always mention abt God. Her believe to her god same like my believe to Allah s.w.t & my Prophet Muhammad s.a.w. The difference is we worship to the different God. She actively with her Church activity, I also active with my Islah Amal club. No difference rite.?

But we share our childhood together. Sebab aku sekolah sini aku kecik-kecik banyk mmber Indian & Chinese. We are close OK untill From1 before I move to another school. Itu pon sbb kena paksa ngan bapak aku. Lepas tukar sekolah, aku start pakai tudung sbb sekolah tuh semua melayu. Semua org pakai tudung. Dah la kena dok hostel. Punya bebal aku nak pakai tudung..aku pakai ala2 siti jer. Kasi nampak jambul..Wakaka.. Itu dulu...!!

She actually my good fren since Kindergarten. St. Saint Marry. It is behind the Catholic Church. Pas tuh classmate masa sekolah rendah drp std 1 until std 6. 7 tahun tuh beb..lama taw. Next week I plan for another bukak posa with her @my apartment. I gonna cook beehon sup..nih sbb terliur tgok blog Catz la nih. Our classmate who currently working @ Klang also wanna join us. Sure there will be another open secret. Aku pon x ingat yg aku pernah tlg dia tulis surat chenta to one Chinese boy. Sungguh bongokkss aku time tuh.. Wahahah..

Ok..tht all my updates. Got to log off. . aku nak sambung tgok citer

PeRemPuaN BeRKaLuNg sORBaN..

6 comments:

Benedict Bernard said...

aiyooo.. satu citer melayu pun aku lum tengok this year.. lama tak tengok wayang citer melayu nie..

NenekPenne said...

kawan dgn orang lain agama tak per as long as jangan terikut...

dari dulu sampai la ni..so susah nak pakai tudung... alahai..

maybe if time permits, i'll join u to bukak posa at ur house...tak jemput pun datang gak...ha ha ha...
the more the merrier kan kan kan

Sawa said...

K Sara pun dah tgk laskar pelangi.. besst kan. gigih diorg nak menimba ilmu, sanggup tggu buaye melintas jalan tuhh. kekekehh

Needa nak organize bukak pose? bila?

SiMpleSmArtErMe said...

Ben - aku tgok kat cinema jer citar omputih.. citer melayu tgok kat tv, vcd & youtube. Ehh...citer indon nih aku tataw nak cari VCD akr mana.

Nek - InsyaAllah. Kategori alim la dia tuh. Terkesima jugak dgr kata-kat dia.

Meh la nekk.. ahad nih jom..

Kak Sawa - haa part tuh kiter gelak golek-golek. Yg lawak lagi kelas masuk kambing. Pas tuh buat tarian org primitif. Memang best la citer tuhh..

Hik3.. nak join bukak posa meh turun s.alam la.

Skrg nih tgh organize xtvt kat opis sempena ramadan takot tak sempat nak organize yg lain. Nnt la ehh.. One fine day..

CATZ said...

layan movie indon ni yang bestnya dia punya lagu kot..
hehehhe...catz tgk ayat2 cinta 2 kali pun sebab lagu dia sedapp...
(ha-ha..now u know that i am JIWANG karatsss).
hahahha.

SiMpleSmArtErMe said...

Catz - Ayat2 cinta mmg best. Part masa solat & ttb jer meinggal.. Part tuh sedih.. Lagu2 dia mmg best.. Catz layanla Laskar Pelangi tuh.. bestt..tgok kat youtube jer.. Syhadat Cinta pon besh..

HaHAHA..

Catz mmg kucing jiwang.. "kucing yg suka masak, suka makan & jalan2.."

Ada seko jer species kucing cam nih..kans??

*larikk