Training Day 13 : GYM & Running Kit

Wednesday, July 22, 2009


Yayy.. I already received my running kit delivery to my office. Wooha.. Wallaaaweii... never ever wear such thingy at public. Sungguh tak sesuai.!!!.. What ?? I tak rela u.!! Haiyakk.. gotta find inner and outer wear to suit with me. Be creative!!.. :)

Thursday I otw back from customer's place try to spend 30 minutes workout at GYM. Few GYM goers @ tht branch already notice me and start being friendly. Hahha.. 2moro will be my last training (may be) before the race day. Well am not expecting any numbers only to challenge my self to complete 11.5 km.

There is a lot of change when I actively being a GYM members and why I like to exercise at gym such as:

1) No worries to exercise alone. Compare you jog at your neighborhood. Possibilities diganggu & diusik oleh jantan2 gatai adalah tinggi. I hate this!!

2) You can exercise anytime tht you want. No matter how the weather and time. There are GYM open at 6am. Exercise before you go to work or even after work.

3) Boring? No where to go esp weekend. I spend my time at GYM. Being friend with few GYM goers and read mag and news. Attend fav class and have some fun. At least it makes my day!!

4) Last time I used to stay back at the office until 9pm or sometime 10pm. Worst 12am.. lepas tuh makannn... Lots of work and stress Then, I got back pain since my work require me to sit in front my lappy 24hrs writing and debugging codes. Now.. when I feel tht am stress.. I hit the GYM. Biologically, when you exercise, you body will release happy hormone!! You will feel better. ..relax...sleep well and able to face another stress day!.. Fresh mind and body increase your Line of Codes (LOC)..only programmers understand this.

5) Most Malay lady are lazy to exercise. I dunno why?.. may be our culture. Well.. me not. I like outdoors and always looking for another adventure. Next will be white water rafting. Bila?? Tataw..

6) Hit the GYM or exercise at least 3 days per week. Worst case 1 day per week. Once you commit to regular exercise you body will alarm you automatically when you need to exercise.

7) Increase you antibody. You are not easily to get flu or etc. Last year record 2008 - only 1 day MC.

8) Increase your stamina. Even your daily activities was too hectic, you will never flat at the end of your day.

9) Beauty comes from fitness. Stop you aging clock with exercise. I found few gym goers who looks young compare to their age.

10) Am start reading health mag and search info from website.

GYM has change my lifestyle and I believe, life is your choice!. You want to be slave to your work or you manage your work. Ask your self?. May be am not a correct person to tell you my experience. No matter what.. I will keep on going...!!

19 comments:

abanglong said...

macam menarikkkk jer jadi gym'mers' ni.

katner tu ??

ermmmm membership dia reasonable tak ??

khairul said...

saya dari dulu nak masuk gym ..ye lah perut dah makin mambusung wakaka tapi keje mcm sy ni mana ada masa nak g gym huhu...

Sawa said...

i wish i can hv time to go to gym.. uhuhuuu

NenekPenne said...

ai kalau nak pi gym, nak cari pakwe handsome jer...ha ha ha....
diulangi pakwe handsome..bukan gay handsome...ha ha ha..

khairul said...

nenek pun masuk gym jugak ker??? ke dah ikut needa masuk laian 11.5 km tu wakakaa

Riezal said...
This comment has been removed by the author.
Riezal said...

cool.. gym memang its a good place for you needa.. especially women.. its a safest place to work out and also u get motivated with the ppl surroundings.

Macam aku tak boleh.. banyak dugaan.. tengok bontot.. tengok tut.. heart rate asyik tinggi jaa.. haihhh.. tak bley fokuss..

Lama balik kampung.. tak singgah Bamboo in kaa :)

SiMpleSmArtErMe said...

Banglong - mmg menarik tp jgn hangat2 taik ayam jer la.. mula2 rjin lepas tuh malas.

Passport membership worldwide branch bole pegi.Since under corporate rate la..dapat harga home membership. RM147 per month.

Fitness First. Nih jer yg dkt dgn office & parking senang. Fitness Center lain equipment dia lagi baru & canggih.

Survey abt fitness center Boleh baca blog Mun --> http://munfitnessblog.com/

SiMpleSmArtErMe said...

Khai...poco2 atas kapal la..HAHA..

Kiter ada kupon free class pass.. X der expired date @ Menara Axis, PJ. Nak?

SiMpleSmArtErMe said...

Kak Sara - Bawak la si Auni & adiknya sekali ngn incik Tadza pi jog @ park. Taman Tasik KL pon best..last pegi situ masa Terry Fox run..

Pstt..jgn pi jog kat KLCC..Mamat negro banyak dok kat taman2 tuh..kiter pernah kena ikot ngan negro.. terpaksa tipu kata dah kawen & cakap nak masuk Isetan beli baju anak.

Kalau tak..dia ikottt jer..ajak gi makan la..itu lah..ishh..saja nak borak2 katanya..mcm la asalan dia..

SiMpleSmArtErMe said...

Nek - Itulah..saper soh off HP? Hari tuh sms x der reply. :(

No matter what one day I will drag u to BODY JAM class.. 2:15PM - 3:15PM Sat yacht!!

Khai - larian tuh Saturday Nite @ Putajaya lahh...

SiMpleSmArtErMe said...

Riezal - Haiyohhh.. aku kna make sure aku pi GYM hang x dak. HAHAH..Ehh..bukan ka hang pon FF member. Ada napak botoi ayaq FF dlm previous entry hang.

Balik weekend ja.. Sabtu balik kpg..Ahad ptg dah balik KL dah.. Isnin kerja laa..

Awat hang dok promote Bamboo in??..

Hang anak tokey kedai ka?? Baik hang cakap.. pak aku kenai tokey dia.. Muahahah.. Apa best kat situ?? Dulu pernah pi sekali ja..

Kalu balik pon dok pakat pi cari char kway teow belakang petronas kat pusat bandar tuh.. udang dia banyak..meriah..

Hang pernah pi makan siput tak kat Chenaam..bulan posa ja restoran tu jual siput duri..

SiMpleSmArtErMe said...

Coppp...rizallll.. !!!

Needa tuh sapa?? Wakakakaka...

NenekPenne said...

@needa: hari tu off hp sebab jiwa sentap

@kerol: belum join needa pi gym lagi lah.... kang pi gym, orang lain dok training, ai dok sibuk tengok body2 handsome kat situ....

Riezal said...

awatnya..? hang risau aku tengok bontot hang kaa.. jgn risau.. aku dah tak join gym.. confirm vontot besar ni..tu pasai risau ek.

wow pandai nii.. musti curi2 hendap aku kat bukit jalil time aku ngah cycling dgn sexy sambil minum dgn botol FF dgn macho skali. Acctually dulu gym goers jugak buat kat FF bukit damansara and the curve dulu passport international tau.. previous company sponsor..tapi aku gi buat mandi dgn sauna jaa..

But now better lagi workout kat luar.. tak best laa gym.. ramai yang benjol sana benjol sini.. ;

Aku bukan anak tokey Bamboo In la.. tu tempat yang aku suka singgah beli kuih..banyak kuih best2 Tepung talam ubi kayu,Popia pedaih tu,ketayap. bukan ka fames Bamboo in tu kat Parit Buntaq

owhh hang kaa hari tu yang duk jilat pinggan depan Cikgu husin waktu makan char kuey tiow tu.. ?. Banyak udang.. faveret spot aku gak tu. Tapi aku suka lagi early in the morning pi pasar kat pusat bandaq beli kuih yang kecik2 tu.. 20sen jaa kuih kacang, karipap.. mana nak dapat belah KL.

Cheenam tu tak besa lagi.. tapi kat jalan skolah ada kedai jual kerang bakaq.. ala yang tokey dia suka ngendap anak dara mandi tu.. tapi skang takdak dah.. aku rasa malang tak berbau kot kat dia.. mana tau kot kot kena tojoh mata waktu skodeng kot

mak pak hang bleh cakap jerman..? slalu geng kolaan beserah,kolaan badru german literate.

needa..? aku pakai serkap berlubang jugak.. duk perati sekoq2 sebut nama tu.. takkan nama maid nepal pulakkan..

khairul said...

ya ampun rizal n needa balas msg mcm wat 1 n3 blog..pnjg jenuh nak baca hehehe...
lupa nak tanya...pelawaan tu tuju kat sapa???

SiMpleSmArtErMe said...

Weii..riezal...kojang hang no kata vontot aku besaq..siap hang aku pancit tayar beskat hang!!..Mana lagi Internatonal company nak bertapak kat Bukit Jalil tuh melainkan kat Tech Park Mesia!! HAHAHAHA..tuh kan opis ke2 aku..

cycling dgn sexy sambil minum dgn botol FF dgn macho skali --> oii..geli geleman aku baca..koserr..tuh yang tergolek DOG depan awek stesen bas hari tuh..wakaka..

mandi dgn sauna jaa.. --> mesti banyak GAY Boy dok perati hang..Takot tak??..

bukan ka fames Bamboo in tu kat Parit Buntaq --> fames ehh?? Pernah degaq tp aku x sure apa yang best kat situ. Nanti aku balik kpg aku pi situ.. aku merantau sejak form 4 lagi. Balik kpg sat sat ja mcm tak sempat nak pi mana..Hang sekolah situ sampi habih form 5 ka??

owhh hang kaa hari tu yang duk jilat pinggan depan Cikgu husin --> Wahh..hang pon nak serkap tembuih kat blog aku ehh..Wakaka..Cikgu husin??..sapa tuh?? char kwey teow Omaq hang tak minat ka?? ramai gak org pi situ. Aku aku suka makan daging kering kat kedai roti canai kat jam besaq tuh. Siap bawak pi Uzbekistan tuh..

morning pi pasar kat pusat bandaq --> yang nih aku jarang pi sbb bapak aku yg dok pi pasar. Aku dok umah ja..tlg mak aku masak. Ishh..aku kena pi la one day. Kedai baju Factory Outlet dekat pasar tuh..aku pernah keja situ time abis belajar dulu..wakakak..

Aku mmg giler2 suka pi pasar ramadhan. Mmg murah..may b sbb dah terbiasa makanan kat KL nih mahai.. Aku suka ayaq soya pak sheikh..sedap..drp kecik mmg minat soya dia. Satu lagi roti Khurasan kat pasar hari jumaat..hari tuh balik pok cik nih ada lagi. Beratoq org nak beli. Mmg sedap ahh..lagi sedap dtp kebab..tahap gaban..!! Kalau pok cik tuh bukak gerai kat KL..sure laku punya.

jalan skolah ada kedai jual kerang bakaq.. ala yang tokey dia suka ngendap anak dara mandi tu. --> haa...aku tataw plak cerita nih. Orang skrg dah ada toilet ahhh..camna dia pi hendap..Ker hostel?? Yang aku taw dulu ada flesher kat belakang asrama perempuan sekolah sri perak tuh.. time pi sidai kain ttb ada la mamat tuh buat free show..aku x igat rupa dia..HAHAH..

Zaman aku dok pi sekolah kat sini taman belakang tuh pon tak naik lagi..kebun kelapa sawit ja..yang aku taw aku suka la nak berjalan kaki balik umah drp naik ven. konon adventure..wakaka..

mak pak hang bleh cakap jerman..? --> bulihh aihh.. Tok nenek aku asal Jerman..mai mesia naik kapai.

Ehh kita nih kulaan ka?..pantas bersurah nih.. ikam pandai bersurah jerman? Aku nda pandai tp aku paham & aku boleh ajuk orang.. aku suka dengar org2 tua cakap jerman..

esp time rewang kenduri kat kpg2..time2 perah santan, kupas bawang, hiris timun..aku pasang telinga la...cam ralit ja aku dok dengaq..sekali aku ajuk..mau terbuarai depa gelak..kengkadang aku rajin gak layan org2 tua nih..wakakak..

aku teringat sorang makcik tuh ..kat kpg depa panggil angah la'mak..sbb dia gemuk banyk lemak..wakaka..

aku pakai serkap berlubang jugak.. --> wakakakak. Tembuihhh..

takkan nama maid nepal pulakkan..--> cehh.. Needa tuh nama ex-aweks pak arab San'a, Yeman mari..yg bermaksud panggilan..ada ka maid Nepal..

SiMpleSmArtErMe said...

## KHAI ##

a ampun rizal n needa balas msg mcm wat 1 n3 blog..pnjg jenuh nak baca hehehe... --> kami sekapai rupanya.. Wakakak..kapai apa tataw..kapai selam kot.

lupa nak tanya...pelawaan tu tuju kat sapa??? --> kat awak ler Khai.. kat Rizal buat aper..nnt dia pi ushar vontot bukan nak workout..HAHAH.. *peace to Riezal.

Btw, its only FF Axis, PJ. Kat Singapore x leh ahh..Kena turun KL. Ada 3 pass nih..

Elok la hangpa dua ada kat blog nih..sorang nama Khairul sorang nama Riezal .. Complete nama abg aku. Wakakakaka..sungguhla kebetulan..

Riezal said...

Tudia panjang lebaq duk ceghita.. boleh buat novel. Abg khai pun dah pening baca panjang2..

mesti banyak GAY Boy dok perati hang..Takot tak??.. --> Aku tak risau sebab FF bukak awai pagi dalam kul 6.. so sauna milik aku sorang.. tapi kalau ada geng2 gay aku jentik jaa teloq depa..

aku merantau sejak form 4 lagi. Balik kpg sat sat ja mcm tak sempat nak pi mana..Hang sekolah situ sampi habih form 5 ka?? --> Ni hang merantau kaa hang lari rumah join Akedemi fantasia..? .. aku pun sama jugak merantau.. takdak habis form 5 payah skolah tu.. sebab aku digilai oleh setiap awek2 sekolah tu.. so aku berhijrah pi Kedah.. mula kan idup baru.. cuba low profile kasi kurang hensem macam la ni..

ohh hang pun layan daging kering tang pekan lama jam besaq roundabout comey tu ka..? ermm ntah2 dulu duk sebelah2 jaa dulu.. ingat lagi time tu ada dak pompuan duk sebelah aku.. pelahap mengekedarah ingus leleh2.. roti aku pun dia kebaih.. mungkin kah hang ..? hang duk uzbekistan kaa. dulu..? uzbekistan kaa Transkrian..?

aku jarang pi sbb bapak aku yg dok pi pasar. Aku dok umah ja..tlg mak aku masak. Ishh..aku kena pi la one day. Kedai baju Factory Outlet dekat pasar tuh..aku pernah keja situ time abis belajar dulu..wakakak.. --> ni sah duk tidoq lagi paa kat umah.. Balik nnt patut pi pasar tu macam2 benda menarik.. kuih laa yang best.. bawak 50ringgit.. dah boleh buat kenduri makan dah.. heran kan harga brg naik tapi harga makan masih consider cheap lagi.

Aku dulu keja suparmarket dekat panggung wayang tu.. la ni dah takdak.. tu laa satu2 nya panggung wayang kat parit buntaq.. haha panggung wayang krusi keraih.. sakit pungkok.

Pasar ramadan aku agree memang feel kalau pi pasar ramadan kat kg. ohh takat pak sheikh tu.. haha.. aku lalu bagi salam jaa trus dia jerit kuat2 2 bungkuih dapat free.. aku tak amik siap kejaq lagi pass soya kat aku haha.. tapi serius one thing aku suka pasar ramadan kat sini sebab macam2 makanan ada limas,pelita,tepung talam,lepat pisang,lepat liat ada nyok tuu,cok keria,tako, perghh makanan2 heaven :)


Yang aku taw dulu ada flesher kat belakang asrama perempuan sekolah sri perak tuh.. time pi sidai kain ttb ada la mamat tuh buat free show..aku x igat rupa dia..HAHAH.. -->
Hang memang laa tak ingat rupa dia.. sebab hang duk langut benda lain.. nakal u ni.. ihik2

So memang hang geng kulaan bersurah laa yer.. hehe serius aku pun blur jugak kalau time korban duk sembelih tu time lapah kulit pa semua kalau jumpa geng.. melopong jugak..

lawak pulak panggilan angah la'mak gemok berlemak.. kah kah kah.. tapi kat titi serong..dulu ada makcik tu kami panggil Tok mek lorry sebab dia ada lorry.. haha tapi dia ada membela so dulu balik ngaji dgn adik2 lalu depan rumah dia arwah tokwan aku pesan selak kain tunjuk pungkok.. so hantu raya dia tak mai.. kami pun buat laa.. tapi memang arwah tok wan aku memang nak kenakan aku adik beradik

Tapi dalam kampung memang uniq nama kait dgn macam2.. mat congo, mat baulu, Ebebek.. haha.. kalau balik kg dengar tok aku citer nama2.. memang gelak besaq

ermm nanti aku balik bulan posa kalau aku pi pasar ramadan.. aku jerit kuat2 nama needa pungkok besaq kalau hang toleh.. sah tu laa hang ...