Chef Wannabe!!

Tuesday, July 28, 2009

Hye!! I'm selling pancake!!

Japanese's Hawker angry pose!!

Me and my pancake stall

Busy Cooking

I want to be a chef!

Since my parents currently in KL. They spend one night at my brother's house @ Ukay Perdana. Yasterday, I pick up my parents from my brother's house to my house after work.

As usual, aku akan melayan Natasha main. Wakakakaka.. Pantang jumpa mak cik yer!! Mesti ajak main.. Kali nih dia nak jadi chef. Sibuk la suruh pakai kan topi segala and apa lagi snap her pic..!! She talked a lot.. macam-macam dia cakap. She speak English & Iban. Aku sendiri pon kengkadang tak paham. She understand Malay but unable to speak fluently. She complained.. BM susah la??.. Tak padan dgn kecik dah pandai complain cakap Bahasa Melayu susah. Huhh..

Aku ajar: "Ketam ada sekoq" (Perli mak aku sbnrnya..pepagi dok kecah tanya ketam nak masak apa)
My mom ajar: "Mak cik ada ekoq" (.. Adehh..kena sebijik..)

p/s Sesungguhnya semua pose Natasha diatas adalah dibawah arahan aku.. HAHAHAHAH..

5 comments:

Benedict Bernard said...

question - kau rasa dah besar dia pandai masak ke :D

Sawa said...

comey laaa... sesungguhnya view mainan yg b'timbun2 itew bleh mendatangkan pening pala kalu time diorg buat sepah

SiMpleSmArtErMe said...

Ben - HaHAHA..wa tataw la..kalau mak dia ajar pandai la..klw tak tak der maknernyer..

Kak Sawa - Memang banyak mainan dia tapi Natasha x buat sepah. Lepas main dia simpan balik.

Cuma dia cakap "Mak Cik don't buy any toy for me. Nanti my house full of toy. When u come to my house I cannot see u mak cik!.. tergamam jap dengar..hahah..

NenekPenne said...

kecik2 dah pandai cakap eh...

akak suka budak2 yang pandai cakap daripada budak2 yang harap muka jer comel tapi bila kita tanya apa2... diam jer... eeeee...

CATZ said...

wahhhh..comellll-nya chef wannabe tuh...alahaiii...